2022. április 27., szerda

2022 eleje óta több mint egy tucat nagy élelmiszer-feldolgozó és műtrágyagyár lángba borult.

 ... felrobbant, vagy repülőgép-szerencsétlenség érte Arizonában, Arkansasban, Kaliforniában, Illinoisban, Indianában, Kansasban, Louisianában, Maine-ben, New Hampshire-ben, Észak-Karolinában, Oregonban, Texasban, Washingtonban és Wisconsinban.

Ebben egyáltalán nincs semmi furcsa. Néhány cikk ezekről a tüzekről itt, itt és itt található.

Néhány lángba borult élelmiszer-feldolgozó üzem:
Azure Standard Foods
Bonanza Meat Co.
Cargill-Nutrena takarmánygyár
Deli Star
East Conway Beef and Pork
General Mills
Idaho's Gem State feldolgozóüzem
JBS
Louis Dreyfus Company, az ország legnagyobb szójabab-feldolgozó és biodízel üzemében
Maid-Rite Steak Co.
Maricopa Food Pantry
McCrum burgonyaüzem
Nestle
Nutrien Ag Solutions műtrágyagyár
Raw Farm, az ország legnagyobb nyers tejtermelője
Rio Fresh
Shearer's Foods
Smithfield Foods
Taylor Farms
Tyson
Wisconsin River Meats

Februárban a Winston-Salem-i Weaver műtrágyagyár kigyulladt, és több száz tonna ammónium-nitrát égett el egy olyan időszakban, amikor a gazdák már aggódtak, hogy az ellátási lánc megszakadása és az infláció miatt elegendő műtrágyát kapnak-e.

 

 

Így a helyzetet tovább rontva, minden előzetes értesítés nélkül, 2022. április 8-án a Union Pacific 20%-os vasúti szállítási csökkentést rendelt el, ami hatással volt a CF Industries Holdings-ra, a világ legnagyobb műtrágyagyártó vállalatára. A Vanguard, a BlackRock és a State Street történetesen a Union Pacific legfőbb részvényesei, a BlackRock és a Vanguard pedig a T. Rowe Price Associates-szel együtt a CF Industries Holdings 3 legfőbb részvényese között van. Ez közvetlen hatással lesz az olyan kulcsfontosságú mezőgazdasági területekre, mint Iowa, Illinois, Kansas, Nebraska, Texas és Kalifornia. Ez végső soron hatással lesz az élelmiszer-ellátásra és az árképzésre. A CF Industries csak egy a 30 vállalat közül, amelyeknek ezekkel a korlátozásokkal kell szembenézniük.

A Canadian National Railway (CN), amely New Orleansból Illinois államon keresztül, Michiganen és Minnesotán át egészen Kanadáig fut, állítólag segíti a műtrágyapiac növekedését. Az érintett vállalatok közül bármelyik igénybe veszi a CN-t?

Véletlenül Bill Gates a CN legnagyobb tulajdonosa.

Bizonyára Bill Gates és barátai megmentik a helyzetet a Breakthrough Energy Ventures nevű vállalkozásukon keresztül, amelynek keretében nagy összegeket fektettek be az alternatív műtrágyákba.

A Breakthrough Energy Coalition 2015-ben indult, és eredetileg a 28 érintett teljes csoportját felsorolta, amely azóta lecsökkent Bill Gatesre és Jeff Bezos alkalmi említésére. Fontos megérteni, hogy mekkora ez a csoport, és mennyire érintettek az energiaágazatban. A Corey's Digs egy 2019-es jelentésben foglalkozott ezzel a csoporttal, amely több tucat szigetet érintett, ahová beszivárogtak, hogy alternatív energiát üzemeltessenek és átvegyék a turizmusukat. A Kaliforniai Egyetem is tagja ennek a csoportnak, ahogy Jeff Bezos, Soros György, Richard Branson, Jack Ma, Mark Zuckerberg, Marc Benioff, Reid Hoffman, Tom Steyer, Meg Whitman és Nat Simons is.

Bill Gates 2018-ban Tanzániában magyarázta el a műtrágya iránti szeretetét. Véletlenül a Gates vezette és a Rockefeller által finanszírozott Alliance for a Green Revolution in Africa (AGRA) egy epikus kudarc volt, amelynek első értékelő jelentése 2022. február 28-án jelent meg, miután 15 évig tartó, merész állításokkal az afrikai kistermelők megmentésére irányuló erőfeszítéseket tett. A hamis ígéretüket, miszerint "2020-ra megduplázzák a hozamokat és a jövedelmeket 30 millió mezőgazdasági háztartás számára", 2020 júniusában törölték a honlapjukról, miután a Tufts Egyetem értékelése kevés bizonyítékot mutatott az előrehaladásra, sőt, az éhezés 31%-os növekedését mutatta ki. Az értékelők megállapították, hogy számos hiányosság volt, és az AGRA jelentési és nyomon követési adatai gyengék voltak. Még a német kormány is fontolgatja, hogy megvonja a támogatást az AGRA-tól a növényvédőszer-használat miatt, ami azért ironikus, mert Gates azt állítja, hogy az Egyesült Államokban el kell távolítani a növényvédőszereket, és át kell térni a beltéri vertikális gazdálkodásra. Igen, az USAID természetesen továbbra is támogatja az AGRA-t, mivel eddig már 90 millió dollárral járult hozzá az adófizetők pénzéből. Teljes összefoglaló itt.

 

 

Az AGRA egyik legnagyobb eredménye az volt, hogy 11 afrikai országban 72 agrárpolitikai reformban vett részt a vetőmagokkal, műtrágyával és a piacra jutással kapcsolatban. Törvényeket hoztak a "minősített" vetőmagok szellemi tulajdonjogainak védelmére, egyben büntetéseket szabtak ki a nyílt forráskódú vetőmagok megosztására. Képzelje el, hogy földművesnek, háztáji gazdálkodónak vagy kertésznek kell lennie, és a feketepiacon kell megosztania és kereskednie a vetőmagokkal, hogy ne kapjon büntetést. Bárki, aki azt hiszi, hogy az Egyesült Államokban nem próbálkoznak ezzel, csak áltatja magát, különösen mivel a globalisták kezében vannak a legnagyobb magán vetőmagbankok, és befektetnek a legnagyobb kereskedelmi vetőmagcégekbe. A BASF, a Corteva (korábban Dupont), a Syngenta (a ChemChina része) és a Monsanto (ma Bayer) a globális vetőmagpiac nagyjából 50%-át ellenőrzi.

2022. március 17-én közleményt tettek közzé az U.S. Federal Registerben, amelyben 2022. május 16-ig kérték a verseny és a szellemi tulajdon rendszerével kapcsolatos észrevételeket: Seeds and Other Agricultural Inputs. Ne feledje, hogy a megfelelő szemüvegen keresztül olvassa el ezt a dokumentumot közlemény, amely a Biden által 2021 júliusában aláírt végrehajtási rendeletből származik a verseny előmozdításáról az amerikai gazdaságban.

Végső céljuk - minden ember, minden élelmiszer, erőforrás és termék ezen a bolygón a blokkláncon keresztül nyomon követhető és nyomon követhető lesz. Ez nem elmélet - ez a céljuk. 2021 júliusában az FDA kiadta az "Okosabb élelmiszerbiztonság új korszakát", amely a technológia által támogatott nyomon követhetőség alkalmazásából áll egy digitális, nyomon követhető élelmiszerrendszer számára, a gazdaságtól a tányérig, a blokklánc segítségével. A digitális személyazonosság, amely hozzáférést biztosít a létesítményekhez, ellenőrzi a pénzügyi kiadásokat, és nyomon követi mindenki mozgását, több fronton is elindult, beleértve a vakcina-azonosító útlevelet. Végül megpróbálnak majd a chip felé mozdulni, mivel a biometria mindenhová történő telepítésével ez egyszerűbb lesz.

A teljes cikk itt olvasható...

https://www.pokolafoldon.hu/blog/2022-eleje-ota-tobb-mint-egy-tucat-nagy-elelmiszer-feldolgozo-es-mutragyagyar-langba-borult

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése