Az orosz külügyminisztérium ma reggel utolsó figyelmeztetést adott ki az Egyesült Államoknak és a NATO-nak Ukrajnával kapcsolatban:

„Ha az Egyesült Államok úgy dönt, hogy nagyobb hatótávolságú rakétákat szállít Ukrajnának, akkor átlépik a vörös vonalat, és a konfliktus közvetlen részesévé válnak. "

Ezt az utolsó figyelmeztetést Maria Zakharova, a Külügyminisztérium szóvivője mondta.

Ez most egy gyorsan fejlődő történet. Nézz vissza a további frissítésekért.

 

Moszkva, 2022. szeptember 16. péntek (MB)

Az orosz kormány egy hónapon belül másodszor figyelmeztette az Egyesült Államok kormányát arra, hogy megnövelt hatótávolságú rakéták Ukrajnának juttatásával hadviselő féllé válhat, és ennek megfelelő reagálásban lesz része – jelentette a Magyar Békekör pénteken.

“Ha Washington úgy dönt, hogy nagyobb hatótávolságú rakétákat szállít Kijevnek, átlép egy vörös vonalat, és a konfliktus közvetlen részesévé válik. Egy ilyen forgatókönyv szerint kénytelenek leszünk megfelelően reagálni” – jelentette ki az orosz külügyminisztérium szóvivője, Maria Zaharova csütörtöki moszkvai sajtótájékoztatóján.

Oroszország fenntartja magának a jogot, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel megvédje területét – utalt arra, hogy a megnövelt hatótávolságú amerikai rakétákkal orosz területek ellen indíthatnak támadást.

Augusztus 19-én Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes figyelmeztette Amerikát arra, hogy a konfliktusban résztvevő féllé kezd válni, s ezzel a konfliktus eszkalálódását idézheti elő.+++

Kiadta: Magyar Békekör