A NATO júniustól szeptember közepéig gyakorlatokat tartott a Balti-tengeren, többek között napokon át tartó nehéz helikopteres átrepüléseket, pont ott, ahol hétfőn a (most már 4 azonosított) gázvezeték szabotázs történt.

A szabotázs mind a 4 Nordstream csővezetéket megbénította, nem csak hármat, ahogyan azt eredetileg gondolták.

A Nordstream gáz ezen a télen lehetetlen Európa/Németország számára.

Az USA annyi cseppfolyósított földgázt fog eladni Európának, amennyit csak lehet, 8-10-szer magasabb áron, mint a vezetékes orosz gáz.

Lengyelország és Ukrajna ellenőrzi az Európába vezető, még megmaradt szovjet gázvezetékeket, ami nagyobb befolyást jelent Németországra, és lehetőséget ad arra, hogy magas tranzitdíjakat szedjenek ki.

Németország egyértelműen vesztes. A német polgárok vasárnap az Oroszországgal folytatott tárgyalásokért és a gázáramlás újraindításáért tüntettek.

Mennyire lesz nehéz a németeknek belátniuk, hogy az országukat, az otthonukat a NATO megtámadta, (némileg) Lengyelország és Ukrajna érdekében?

A brit stratégia a német államok egyesülése óta az volt, hogy Németországot és Oroszországot egymástól elkülönítve, lehetőleg háborúban tartsák egymással.

Churchill manipulálta Lengyelországot közvetlenül a 2. világháború előtt, egy kölcsönös védelmi szerződéssel, amit Nagy-Britannia nem tartott be.

Lengyelország valószínűleg kevésbé sértette volna meg Németországot és Oroszországot e hamis biztosíték nélkül.

Az atlantista érdekek leépítik az európai gazdaságot, ahogy egyre szorosabban az USA szolgálatába állítják. Ez nem egy "szövetség", hanem egy gyorsan bomló gyarmati megállapodás, amely az USA-t támogatja, miközben a német ipar bezár, és a német polgárok halálra fagynak. A londoni City az egyetlen része az Egyesült Királyságnak, amely ezen a télen nem néz szembe hasonló gazdasági sorssal. A "különleges kapcsolat" csak a "különlegeseknek" szól.

 

 

Andrew Korybko (2 nappal ezelőttről, ami kutyaévekben mérve hosszú idő) Az angol-amerikai tengely hasznot húz a balti-tengeri ökoterrorista támadásból.

Ez a terrortámadás megsemmisítette az orosz-német energetikai közeledés minden esélyét, Lengyelországot azonnal a kontinens egyik legfontosabb energetikai csomópontjává katapultálta, és ezzel az Angol-Amerikai Tengely Európa felosztására és uralmára irányuló terveit a következő szintre emelte. ...A támadás mindazonáltal pontosan ezért valóban Lengyelország nagyobb érdekeit szolgálja, még akkor is, ha valószínűleg nem állt a történtek mögött, vagy nem volt előzetes tudomása róla, ezért a gyanúnak az Angol-Amerikai Tengelyben (AAA) lévő szövetségeseire kell esnie.
Mindkettőjüknek érdeke az EU megosztása és uralma azáltal, hogy elősegítik Lengyelország felemelkedését olyan kontinentális nagyhatalommá, amely végül versenyre kelhet a blokk tényleges német vezetőjével... ...Ahhoz, hogy Németországot végleg kiüsse a geopolitikai és geoökonómiai játékból, az AAA-nak nemcsak sikeresen rá kell vennie, hogy az oroszellenes szankcióknak való megfeleléssel gazdasági öngyilkosságot kövessen el, hanem a jövőben el kell pusztítania minden esélyt egy stratégiailag értelmes közeledésre Oroszországhoz.
Az Északi Áramlat csővezetékek szabotálása pontosan ezt éri el azáltal, hogy teljesen elriasztja Németországot attól, hogy esetleg ragaszkodjon bármilyen energiahajtású tervéhez, amely az Oroszországgal való kapcsolatok helyreállítására irányul... Németország azt is kitalálhatja, hogy nincs több vesztenivalója Oroszországgal szemben azzal, hogy esetleg elsőként küld élvonalbeli harckocsikat Kijevbe. Ez a mesterségesen előállított stratégiai tehetetlenség így évtizedekre elkárhozna az orosz-német kapcsolatokban. https://www.globalresearch.ca/anglo-american-axis-benefits-from-ecological-terrorist-attack-baltic-sea/5794777.

Moon of Alabama (német) [Ez nyíltan Németország arcába vág. Németországot nemzetileg megalázták, valamint mélyen megsértették és elárulták].

Ez nem véletlenül vagy a sors akaratából történik. Ez része egy hosszú távú neokonzervatív tervnek, amely az USA folyamatos uralmát célozza a világ felett. Az angol-amerikai tengely az egyetlen fél, aki profitál a közelmúlt eseményeiből.
Az USA állítólag figyelmeztette Németországot az Északi Áramlat rendszer szabotázsára (németül).
Ez emlékeztet Joe Biden elnök év eleji figyelmeztetésére az ukrajnai orosz invázióra.
Könnyű megjósolni az ilyen eseményeket, ha az ember maga az, aki szándékában áll előidézni azokat.
Az USA tudta, hogy Ukrajna támadást fog indítani a donbászi köztársaságok ellen. Az USA tudta, hogy Oroszország be fog avatkozni, hogy segítsen testvéreinek. Oroszország ezt mondta. Az ukrán támadás február 17-én tüzérségi előkészületekkel kezdődött. Oroszország február 24-én avatkozott be...

 

 

..A Balti-tenger a NATO ellenőrzése alatt áll. Ez 2022 júniusától:

"A BALTOPS a nagyfokú összetettségével próbára tette kollektív felkészültségünket és alkalmazkodóképességünket, ugyanakkor rávilágított szövetségünk erejére és eltökéltségére, hogy mindenki számára szabad hajózást biztosító tengeri területet biztosítsunk" - mondta Gene Black altengernagy, az U. S. Sixth Fleet and Naval Striking and Support Forces NATO (STRIKFORNATO)... ..Míg a Baltops 22 manőverre már idén júniusban és júliusban sor került, az amerikai hatodik flotta csak néhány napja hagyta el a Balti-tengert (németül, az én fordításom): ... A "USS Kearsarge", az egyesület zászlóshajója és az amerikai haditengerészet legnagyobb hadihajója, amely az elmúlt 30 évben a Balti-tengeren volt bevetésen, 40 helikopterrel és vadászrepülőgéppel, valamint több mint 2000 katonával a fedélzetén, a kísérőhajók mintegy 1000 fővel. A mintegy 4000 katona hat hónapos bevetés után hazafelé tart az Egyesült Államok keleti partvidékén.

A Kearsange-műveletek egy részét a Balti-tengeren a speciális tenger alatti aknaelhárítási technológiák tesztelésére szánták... ...Az amerikai hadsereg nem az egyetlen erő, amely a csővezeték károsodásának közelében tartózkodott. Mindössze 100 kilométerre délre található a lengyel haditengerészeti bázis Kolobrzeg (a korábbi német Kolberg), amely aknafektető hajóknak és a 8. Kołobrzeg haditengerészeti harci mérnökzászlóaljnak ad otthont. A haditengerészeti harci mérnökök szakértői a víz alatti dolgok felrobbantásának, legyen szó aknákról vagy csővezetékekről.

A BALTOPS egyik jelentős fókusza minden évben a NATO aknavadászati képességeinek bemutatása, és idén az amerikai haditengerészet továbbra is arra használja a gyakorlatot, hogy tesztelje a fejlődő technológiákat - közölte a U.S. Naval Forces Europe-Africa Public Affairs június 14-én.
A BALTOPS támogatására az amerikai haditengerészet 6. flottája együttműködött az amerikai haditengerészet kutatási és hadviselési központjaival, hogy a pilóta nélküli víz alatti jármű aknavadászati technológiájának legújabb fejlesztéseit a Balti-tengerre hozzák, hogy demonstrálják a jármű hatékonyságát a műveleti forgatókönyvekben.

A kísérleteket a dániai Bornholm partjainál végezték a Naval Information Warfare Center Pacific, a Naval Undersea Warfare Center Newport és az Mine Warfare Readiness and Effectiveness Measuring résztvevőivel, mindannyian a U.S. 6th Fleet Task Force 68 irányítása alatt.
A dániai Bornholm partjainál a csővezetékeket érte találat. Alig néhány napja a USS Kearsarge is ott járt a térségben...
..Szeptember 2-án érdekes manővereket hajtott végre egy FFAB123 hívójelű amerikai helikopter. Akkor azt feltételezték, hogy ez a fedélzet a USS Kearsarge légi szárnyának tagja,és ma további részleteket kerestek.
Az ads-b.nl honlap szerint ezt a hívójelet aznap 6 deszka használta, amelyek közül háromnak sikerült megállapítani az oldalszámát. Mindegyikük Sikorsky MH-60S.

Az FFAB123 útvonalát a tegnapi baleset sémájára szuperponálva meglehetősen érdekes eredményt kapunk - a helikopter vagy az Északi Áramlat-2 autópálya mentén repült, vagy akár a baleset helyszínei között...
...Eközben a bányaüzem ideális területként szolgált az új technológia tesztelésére.

Öt nemzet tudósai a pilóta nélküli víz alatti jármű (UUV) aknavadászati technológiájának legújabb fejlesztéseit vitték a Balti-tengerre, hogy demonstrálják a jármű hatékonyságát a műveleti forgatókönyvekben. A BALTOPS aknaelhárítási munkacsoport végigjárta a balti régiót, és kritikus tengeri csomópontokon gyakorolta a lőszerek felkutatását, kiaknázását és hatástalanítását. 2021-ben, az Északi Áramlat 2 építése közben a lengyel haditengerészet beavatkozott és veszélyeztette a csőfektető hajókat ugyanott....

..A közelmúltbeli ukrán válság idején Lengyelország elutasította az orosz gáz átvételét. Lezárta a Jamal-vezetéket, amely Oroszországból Németországba szállít földgázt. Lengyelország továbbra is fogyasztott orosz gázt. Németországtól kapta azt, amely az Északi Áramlat I. vezetéken keresztül kapta Oroszországtól.
Lengyelország és Dánia új tenger alatti vezetéket épített, amely összeköti a Hollandiába és Európába norvég gázt szállító vezetékkel.
A vezetéket tegnap nyitották meg, ugyanazon a napon, amikor az Északi Áramlat rendszerét szabotálták... https://www.moonofalabama.org/2022/09/whodunnit-facts-related-to-the-sabotage-attack-on-the-nord-stream-pipelines.html#more

 

 

Mind a 4 csövet robbanóanyaggal törték szét.

A svéd parti őrség a hét elején egy negyedik gázszivárgást is felfedezett a sérült Északi Áramlat vezetékeken - közölte egy szóvivője a Svenska Dagbladet című napilappal. https://www.azerbaycan24.com/en/fourth-leak-found-on-nord-stream-pipelines-swedish-coast-guard-says/

Pepe Escobar: Németországnak és az EU-nak hadüzenetet adtak át

Most már fájdalmasan világos, hogy a birodalmi bársonykesztyű lekerült a vazallusokról. Az EU függetlensége: tilos. Együttműködés Kínával: tilos. Független kereskedelmi kapcsolatok Ázsiával: tilos. Az EU egyetlen helye az, hogy gazdaságilag az USA alá legyen rendelve: az 1945-1955-ös évek ízléstelen remixe. Egy perverz neoliberális csavarral: miénk lesz az ipari kapacitásotok, nektek pedig nem lesz semmitek.

Az NS és NS2 szabotálása beleépült abba a birodalmi álomba, hogy az eurázsiai szárazföldtömeget ezer darabra bontsák, hogy megakadályozzák a Németország (az EU képviseletében), Oroszország és Kína közötti transzeurázsiai konszolidációt: 50 billió dollár GDP, vásárlóerő-paritáson (PPP) számolva, szemben az USA 20 billió dollárjával.
Vissza kell térnünk Mackinderhez: az eurázsiai szárazföldek feletti ellenőrzés a világ feletti ellenőrzést jelenti. Az amerikai elit és trójai falovaik Európa-szerte mindent megtesznek azért, hogy ne adják fel az ellenőrzésüket.

Az "amerikai elit" ebben a kontextusban magában foglalja az elborult, Straussian neokonoktól fertőzött "hírszerző közösséget" és az őket fizető nagy energia-, gyógyszer- és pénzvilágot, amely nem csak a mély állam örökké tartó háborús megközelítéséből profitál, hanem a Davos által kitalált Nagy Újraindításból is pénzt akar csinálni.
A dühöngő húszas évek egy gyilkossággal kezdődtek - Soleimani tábornok meggyilkolásával. A csővezetékek felrobbantása a folytatás része. 2030-ig végig a pokolba vezető autópálya lesz. https://thesaker.is/germany-and-eu-have-been-handed-over-a-declaration-of-war/.

Bhadrakumar, az indiai Punchline-ból:

Mivel az Északi Áramlat halálosan megrongálódott, ha Oroszország az elképzelhető jövőben újraindítaná a gázszállítást Németországba, az csak a Lengyelországon és Ukrajnán keresztül futó szovjet korabeli vezetékeken keresztül történhet. Varsónak és Kijevnek azonban a jelenlegi körülmények között nem lesz kedve együttműködni.
Oroszország elveszíti minden befolyását a német politikára egy olyan helyzetben, amikor súlyos gazdasági válság fenyeget, és egyre nagyobb az igény arra, hogy felülvizsgálják Berlin döntését az Északi Áramlat 2 üzembe helyezése ellen. A múlt héten nagy tüntetések zajlottak Németországban, amelyek az Északi Áramlat 2 üzembe helyezését követelték az energiahiány megoldása érdekében.

Ami a német vezetést illeti, neki sincs már más választása, minthogy beleharapjon a szavába és az orosz gázszállítások újraindítását kérje (kivéve, ha könyörög Lengyelországnak és Ukrajnának, hogy működjenek együtt a Jamal és a Drusba gázvezetékek újraindításában). https://www.indianpunchline.com/attack-on-nord-stream-kills-prospects-for-dialogue-in-ukraine/.

Gilbert Doctorow, aki a helyszínen, Szentpéterváron tartózkodik, és folyékonyan beszél oroszul, kommentálja az oroszországi tervezet-kikerülést. Ő egy vietnami korszakbeli békepárti. Én ezt a cameót választom:

Az 50 éves főtaxisofőröm, a tartalékosok gyalogsági századosának aligha van kétsége afelől, hogy be fogják hívni, ha nem is ebben az első "részleges" mozgósításban, de az általános mozgósításban, amely biztosan bekövetkezik, amint Oroszország hadat üzen Ukrajnának, ami az elkövetkező két héten belül bekövetkezhet. És mit szól ehhez? "Már életem legjobb éveit tudhatom magam mögött. Kész vagyok elmenni, és ha kell, meghalni a hazámért". Szó szerint és egy cseppnyi jingoizmus nélkül. Kicsit úgy hangzik, mint az a bájos "hazám írja [sic] vagy rossz", amit nagyapám, Max, aki az Orosz Birodalomból vándorolt ki az Egyesült Államokba 1910 körül, írt nekem az 1960-as években. Mindkét kifejezés szívből jövő volt, és tiszteletet érdemel. https://gilbertdoctorow.com/2022/09/27/draft-evasion-in-todays-russia/

 

 

Közvélemény-kutatás: Az amerikaiak támogatják az ukrajnai háború gyors diplomáciai befejezését (Az amerikai félidős választásokig kevesebb, mint 6 hét van hátra.)

Az amerikaiak közel 60 százaléka támogatná, hogy az Egyesült Államok "a lehető leghamarabb" diplomáciai erőfeszítéseket tegyen az ukrajnai háború befejezése érdekében, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy Ukrajnának engedményeket kell tennie Oroszországnak...

...A felmérésből az is kiderült, hogy 47 százalékuk azt mondta, hogy csak akkor támogatja az Ukrajnának nyújtott amerikai katonai segélyek folytatását, ha Washington részt vesz a háború befejezését célzó diplomáciai tárgyalásokban, míg 41 százalékuk azt mondta, hogy támogatná a segélyeket, függetlenül attól, hogy az Egyesült Államok részt vesz-e a tárgyalásokban.
Mindössze hat százalék mondta azt, hogy Oroszország ukrajnai háborúja az Egyesült Államok három legfontosabb problémája között van, amelyekkel az Egyesült Államoknak ma szembe kell néznie, az első három helyen az infláció (46 százalék), a munkahelyek és a gazdaság (31 százalék), valamint a fegyveres erőszak (26 százalék) áll. https://responsiblestatecraft.org/2022/09/27/poll-americans-support-quick-diplomatic-end-to-war-in-ukraine/.

Egy ortodox pap az angol-amerikai öngyilkosság lassú mozgású érveit mutatja be, ahogy a nyugati birodalom felemészti önmagát és visszafejlődik.

Amerikai rulett, Batiushka írta a The Saker blog számára https://thesaker.is/american-roulette/

A tálibok ideiglenes megállapodást írtak alá Oroszországgal benzin, gázolaj, gáz és búza szállításáról Afganisztánba - közölte a Reuters hírügynökséggel Haji Nooruddin Azizi afgán kereskedelmi és ipari miniszter.

A bejelentés az első jelentős nemzetközi gazdasági megállapodás, amelyet a tálibok a határaikon túli külföldi kormánnyal kötöttek azóta, hogy a csoport 2021 augusztusában, az Egyesült Államok kaotikus kivonulását követően hatalomra került az országból.

Egyetlen ország, köztük Oroszország sem ismerte el hivatalosan a tálibokat Afganisztán törvényes kormányaként, bár Oroszország egyike azon országoknak, amelyek fenntartották nagykövetségüket a fővárosban, Kabulban.
Azizi elmondta, hogy Oroszország beleegyezett abba, hogy az átlagos globális nyersanyagárakhoz képest árengedményt ad a táliboknak történő szállításokra. A megállapodás értelmében Moszkva évente mintegy egymillió tonna benzint, egymillió tonna gázolajat, 500 ezer tonna cseppfolyósított gázzal (LPG) és kétmillió tonna búzával látja el az országot.

A megállapodás egy meg nem határozott ideig tartó próbaidőszakkal kezdődik, és akkor kerül sor a végleges megállapodás megkötésére, ha mindkét fél elégedett a megállapodással...

..Az USA a tálibokkal is tárgyalásokat folytat. Ebben a hónapban Washington bejelentette, hogy a befagyasztott 7 milliárd dollárnyi pénzeszköz nagyjából felét felszabadítja pénzbeli és humanitárius segélyek céljára. A terv részletei hiányosak, és a tálibok a teljes összeget követelik. Nem világos, hogy az Oroszországgal kötött megállapodás milyen hatással lesz a tárgyalásokra. https://www.globalresearch.ca/afghanistan-taliban-sign-import-agreement-russia-report/5794847

Az irániaknak már nagyon elegük van a brutális "erkölcsrendőrség" osztagaiból, akik az utcáikon járkálnak és nőket vernek.
Az iráni olajipari dolgozók sztrájkkal fenyegetőznek, ha a kormány nem veti véget a kemény fellépésnek https://oilprice.com/Latest-Energy-News/World-News/Iran-Oil-Workers-Threaten-To-Strike-If-Government-Doesnt-End-Crackdown.html

https://drjohnsblog.substack.com/p/imperial-convulsions

https://www.pokolafoldon.hu/politika/birodalmi-felfordulas-osszeallitas-az-eszaki-aramlat-szabotazsarol