2022. szeptember 7., szerda

Az intelligens mérők nem az Ön javát szolgálják - ha ők irányítják az energiát, ők irányítjak Önt is

TÖRTÉNET EGY PILLANTÁSRA

Az intelligens mérőórák legalább óránként, ha nem gyakrabban mérik és rögzítik az áramfelhasználást, és az adatokat legalább naponta egyszer továbbítják a közműszolgáltatónak és a fogyasztónak.
Az okosmérők adatai sokkal többet elárulnak, mint gondolnánk - és akár ellenünk is felhasználhatók az egyéni energiafelhasználásunk ellenőrzésére, vagy egy napon a "nettó zéró" megfelelés biztosításához is hozzájárulhatnak
Az intelligens mérőórák nem csak az energiafelhasználást mérik, hanem azt is képesek megkülönböztetni, hogy milyen típusú energiát használ, például mosás vagy tévénézés közben.

Ez a megfigyelés egy rendkívül személyes formája, amely könnyen felhasználható Ön ellen, többek között az energiafelhasználás vizsgálatára és akár az energia adagolására is.
Az okos mérőórákat azért is kerülni kell, mert egy újabb elektromágneses mező forrása, amely magában foglalja az okos mérőórák, a mobiltelefonok és a Wi-Fi rádiófrekvenciáit, valamint a szennyezett áramot.

Ha teheti, mondjon le az intelligens mérőberendezésről; legyen tisztában azzal, hogy ezért valószínűleg zsarolási díjat fognak felszámolni egyszeri és havi díjak formájában.
Sok ember elfogadta a vezeték nélküli eszközök kényelmét otthonában, de ezeknek az eszközöknek ára van - a magánéletének és az egészségének. Minden egyes okoseszközzel, amelyet otthonába fogad - például a csatlakoztatott ébresztőórák, járművek, hűtőszekrények és ajtócsengők -, a magánéletének egy újabb rétege tárul fel, és az EMF-ek szabotálják az egészségét.

Ez minden bizonnyal igaz az intelligens mérőórákra, amelyeket az Egyesült Államokban hivatalosan fejlett mérési infrastruktúra (AMI) berendezéseknek neveznek. 2020-ban 102,9 millió ilyen intelligens mérőt telepítettek az amerikai áramszolgáltatók, ezek mintegy 88%-át magánlakásokban.1 Az AMI-mérők legalább óránként, ha nem többször, mérik és rögzítik az áramfelhasználást, és az adatokat legalább naponta egyszer továbbítják a közműszolgáltatónak és a fogyasztónak.

Az Amerikai Energia Információs Hivatal szerint "az AMI-berendezések az egyszerű óránkénti mérőóráktól a beépített kétirányú kommunikációval rendelkező, azonnali adatok rögzítésére és továbbítására alkalmas valós idejű mérőkig terjednek "2 .

Mi lehet a baj azzal, ha a valós idejű energiafelhasználás minden egyes részletét továbbítjuk egy energiavállalatnak? Ezek az adatok sokkal többet elárulnak, mint gondolná - és akár az Ön ellen is felhasználhatók az egyéni energiafelhasználás ellenőrzésére, vagy egy nap a "nettó zéró" megfelelés biztosításához.

 

 

Az intelligens mérők nem az Ön hasznára vannak

Mielőtt az intelligens mérők széles körben elterjedtek volna, az Ön villamosenergia-felhasználását egy leolvasó rögzítette, aki havonta egyszer felkereste az Ön ingatlanát, és kézzel rögzítette az energiafelhasználását. Most ezt az adatot óránként vagy félóránként követik nyomon, amit az energiavállalatok úgy számláznak ki, hogy ezzel pénzt takarítanak meg Önnek, az ügyfélnek. Az Egyesült Királyságban működő Shell Energy, amely az intelligens fogyasztásmérőket "az energia jövőjeként" jellemzi, megjegyzi:3

"Az intelligens mérők számos előnnyel járnak: valós időben megmondják, hogy mennyit költ, ami azt jelenti, hogy nem érik kellemetlen meglepetések, amikor a számla megjelenik... De talán a legjobb az egészben, hogy az intelligens mérők valós idejű információt adnak az energiafelhasználásról.

Pontosan megtudhatja, mennyibe kerül a vízforralás vagy a telefon feltöltése. Ezzel a tudással felvértezve megalapozottabban dönthet arról, hogy feljebb tekeri-e a fűtést, vagy betesz-e még egy adagot a szárítógépbe.

... Az intelligens fogyasztásmérők forradalmasítani fogják az áramfelhasználásunkat. Megkönnyítik a hozzánk hasonló szolgáltatók számára, hogy olcsóbb, csúcsidőn kívüli árakat kínáljanak például az elektromos autó töltéséhez. Többet tudunk meg arról, hogyan használja az energiát, ami azt jelenti, hogy megfelelőbb tarifákat tudunk ajánlani Önnek. Lehet, hogy egy nap olcsóbb áramot kínálunk Önnek napsütéses vagy szeles napokon, amikor könnyebben jut tiszta energiához."

A Smart Energy International a Comarch intelligens mérőrendszereit is úgy jellemzi, mint a "médiafogyasztás távoli és automatikus mérésére szolgáló megoldást". Megjegyzendő, hogy intelligens mérőeszközeik egykor csak az elektromos áramot mérték, ma már más közművekhez, többek között a vízhez, a gázhoz és a hőhöz is elérhetők, "amelyek fogyasztását folyamatosan nyomon kell követni".4 Az okos mérőműszereikről nem is beszélve.

A félelemgyártás taktikáját alkalmazva az okosmérőket szükségszerűségként forgatják ki, hogy az energiavállalatok szorosan nyomon követhessék a fogyasztást, és szükség esetén közbeléphessenek:5

"A leolvasások egy teljesen új korszaka jött el. Az intelligens mérőrendszerek lehetővé teszik a közüzemi szektor vállalatai számára, hogy figyelemmel kísérjék a médiaellátó hálózatokat, és hatékonyan reagáljanak az aktuális eseményekre. Az adatok még a nehezen hozzáférhető és egymástól nagy távolságban lévő mérőórákról is kinyerhetők. Ezeket rendszeresen elküldik, tájékoztatva a végfelhasználót a leolvasásról, az átviteli adatokról, valamint az esetleges meghibásodásokról és hibákról.

Ez lehetővé teszi, hogy szinte azonnal oda küldjék a csapatokat, ahol éppen szükség van rájuk. Mindezt azért, hogy probléma esetén a lehető leggyorsabban reagálhassunk."

 

 

Ha ők irányítják az energiát, ők irányítanak téged is

A technokrata elit, beleértve a BlackRock vezérigazgatóját, Larry Finket és Bill Gatest is, a "nettó nulla" szén-dioxid-kibocsátást szorgalmazza.6 Míg a BlackRock a házak felvásárlásával van elfoglalva, addig Gates keményen dolgozik a termőföldek felhalmozásán, és jelenleg ő a legnagyobb termőföld-tulajdonos az Egyesült Államokban.7

Gates drasztikus, alapvető változásokat sürget 2030-ig, beleértve a hamis hús széles körű fogyasztását, a következő generációs atomenergia bevezetését és egy gomba újfajta táplálkozási fehérjeként való termesztését.8 A nettó nulla kibocsátás elérésének határideje 2050,9 és az intelligens fogyasztásmérőket már most e terv lényeges részeként pozícionálják. A Shell Energy szerint:10

"A kormány valóban kulcsfontosságúnak tartja az intelligens fogyasztásmérőket ahhoz, hogy az Egyesült Királyság csökkentse kibocsátását és 2050-re elérje a nettó nullát. Az üzleti, energiaügyi és ipari stratégiáért felelős minisztérium kiszámította, hogy ha mindannyian átállunk az intelligens mérőkre, az Egyesült Királyság 45 millió tonnával csökkentheti szén-dioxid-kibocsátását, ami 26 millió autó egy évre történő kivonásának felel meg.".

Sok szakértő, köztük Vandana Shiva szerint azonban a nettó nulla "természetalapú" megoldásokkal új feltételrendszereket hoznak létre, hogy a világot egy új élelmiszer- és mezőgazdasági rendszer elfogadására kényszerítsék, a fenntarthatóság nevében történő gyarmatosítás új hullámával együtt. A Navdanya jelentése, a Föld demokráciája: A Földanya jogainak összekapcsolása az emberi jogokkal és mindenki jólétével" című jelentésében kifejti:11

"... A "Net Zero" egy új stratégia, amelynek célja, hogy megszabaduljanak a kisgazdáktól ... a hamis szén-dioxid elszámolás terhei révén. A szén-dioxid-kompenzáció és a "nettó nulla" új számviteli trükkje nem jelent nulla kibocsátást. Azt jelenti, hogy a gazdag szennyezők továbbra is szennyeznek, és a szén-dioxid-kiegyenlítésért cserébe elrabolják azok földjét és erőforrásait is, akik nem szennyeztek - az őslakosokét és a kisgazdákét.""

Más szóval, az elit továbbra is ugyanúgy fogyasztja majd az erőforrásokat, mint eddig, beleértve az olyan kényeztetéseket, mint a környezetszennyező magánrepülőgépek, de képes lesz szén-dioxid-kibocsátási egységeket vásárolni az általuk okozott kibocsátások ellentételezésére.12 Eközben az átlagemberek egyre szigorúbban fogják vizsgálni az energiafelhasználásukat, egészen odáig, hogy egy nap talán már az "éghajlatvédelmi megfelelés" nevében is megszabhatják az energiafogyasztásukat.

Az intelligens mérőket az energiafelhasználás beosztására fogják használni?

Az intelligens mérőórák nem csak az energiafelhasználást mérik. Azt is képesek megkülönböztetni, hogy milyen típusú energiát használunk. Így tudják, hogy éppen mosunk, tévézünk, vagy éppen elmentünk otthonról. Bár ez felszínesen nem hangzik rosszindulatúnak, a megfigyelésnek ez egy rendkívül személyes formája, amely könnyen felhasználható Ön ellen, akár az energia adagolására is. Abby Martin újságíró elmagyarázza:13

"Ha az a felfogás, hogy mit és mikor csinálsz, nem elég zavaró - ez még rosszabb. Ezek az eszközök képesek szabályozni, ellenőrizni, sőt, akár beosztani az energiafelhasználásodat. Vegyük ezt a példát: a forró nyári hónapokban Ön ventilátorokat működtet, és az áramszolgáltató úgy dönt, hogy túl sok áramot használ, és vállalja, hogy csökkenti azt, függetlenül attól, hogy a fogyasztó hajlandó-e fizetni a többletfelhasználásért.

Megfontolandó, hogy ezek a vállalatok mit fognak kezdeni ezzel az információval. Amint ezt megosztják a bűnüldöző szervekkel, ezt fel lehet és fel is fogják használni Ön ellen. A zsaruk megtudhatják, hogy mit csinálsz a saját otthonodban.

Másodszor, ezek a vállalatok eladhatják ezeket a mindennapi életünkről szóló információkat adatbányászat és reklámozás céljából. Ez nagyon sok szinten zavaró, de ezeket a kis megfigyelőegységeket a lakosság beleegyezése nélkül, és sok esetben a telepítésükről való tudomásuk nélkül vezetik be országszerte."

 

 

Itt az ideje, hogy "elgondolkodjunk az elképzelhetetlenen

Elképzelhetetlen, hogy a hatalom a felügyelet és az ellenőrzés fokozására törekszik, olyannyira, hogy még az energiafelhasználásunk is a kezükben van, de ahogy a GBNews műsorvezetője, Neil Oliver a fenti videóban fogalmazott, itt az ideje, hogy "gondoljuk el az elképzelhetetlent":14.

"Azok az emberek, akiket úgy neveltek, hogy bízzanak a hatalomban, akik azt feltételezték, mint egykor én is, hogy az állam - függetlenül attól, hogy milyen politikai színezetet képvisel egy adott pillanatban - alapvetően jóindulatú és jó szándékú, természetesen megpróbálják majd ezt a jóindulatot szem előtt tartani, hogy értelmet adjanak annak, ami körülöttük történik.

A hozzánk hasonló emberek, te és én, akik abban a tudatban nevelkedtünk, hogy szabadok vagyunk, hogy elidegeníthetetlen jogaink vannak, és hogy az ország intézményei a mi érdekeinket tartják szem előtt, hajlamosak lesznek inkább csomót kötni magukra, mintsem belegondolni abba a gondolatba, hogy ezek a hatóságok most valójában ellenünk dolgoznak.

... Már nem úgy kezelnek bennünket, mint olyan egyéneket, akiknek joguk van arra, hogy a legtöbbet hozzák ki az életükből, hanem mint egy istállónyi tojótyúkot - csak egy újabb termék, amelyet megvásárolnak és eladnak, eladnak a folyón... Ajándékozza meg magát azzal, hogy megérti, hogy a hatalmon lévők teljes mértékben azt akarják, hogy kevesebb fűtésünk és kevesebb üzemanyagunk legyen, és hogy a tervezett jövőben úgyis csak a gazdagoknak lesz autójuk. A terv nem az, hogy megjavítsuk. A terv az, hogy tönkretesszük, és törve hagyjuk.

... Ha a net zero és a többi a bolygó javáról szólna, és nem arról, hogy megtisztítsák a tengerpartokat és az eget a hozzánk hasonló söpredékektől, nem gondolja, hogy ezek a szentéletű politikusok és A-listások a saját példájukkal világítanák meg nekünk az utat?".

 

 

Egy másik probléma az intelligens mérőkkel - EMF-ek

Még ha félretesszük is a megfigyelési és adatvédelmi problémákat, valamint a visszaélések lehetőségét, az okosmérőket el kell kerülni, mert az elektromágneses mezők újabb forrása, amelyek magukban foglalják az okosmérők, a mobiltelefonok és a Wi-Fi rádiófrekvenciáit. Az okosmérők további kihívást jelentenek a piszkos elektromosság kibocsátása, amely a kapcsolóüzemű tápegységek következtében fellépő átmeneti feszültségcsúcsokból áll. Az EMF-expozícióhoz kapcsolódó káros egészségügyi hatások a következők:15

Túlzott oxidatív stressz

A vér-agy gát megnyitása, ami lehetővé teszi a méreganyagok bejutását az agyba.

DNS-károsodás és megváltozott mikrobiom

Protonáramlás és ATP-termelés károsodása

Megváltozott sejtműködés a túlzott töltés miatt

Az expozíció csökkentésének egyik módja, ha megtagadod az intelligens mérőórákat, ameddig csak tudod. Vegye figyelembe, hogy egyes államok már most is tiltják az opt-outot, míg mások engedélyezik, de egyszeri és havi díjak formájában zsarolási díjat számítanak fel érte. Az Állami Törvényhozók Nemzeti Konferenciája szerint:16

"Majdnem minden esetben az intelligens mérőberendezések telepítéséből való kilépést választó ügyfeleknek ezt felszámítják - gyakran egyszeri "beállítási díj", majd a mérőleolvasók kiküldésének költségeivel kapcsolatos havi díjak formájában. A díjak jelentősen eltérhetnek. Egy Rhode Island-i közműszolgáltató egyszeri díja 27 dollár, míg egy texasi közműszolgáltató egyszeri díja 171 dollár. A havi díjak 9 és 32 dollár között mozognak."

Ha megengedheti magának, a lemondással megvédheti magánéletét és egészségét is ettől a szükségtelen behatolástól. Alternatív megoldásként online elérhető készletekkel is leárnyékolhatja a mérőórákat, de ezek nem csökkentik a mérők által termelt szennyezett villamos energiát.

Források és hivatkozások

https://www.pokolafoldon.hu/egeszseg/az-intelligens-merok-nem-az-on-javat-szolgaljak-ha-ok-iranyitjak-az-energiat-ok-iranyitjak-ont-is

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése