2022. június 20., hétfő

Pánikvásárlás Kalinyingrádban, mivel Litvánia "szankciókkal" sújtja az orosz vasutat

 

Az alábbi videó a Kalinyingrádban élő oroszok pánikvásárlásait mutatja be, amely Oroszországnak a szárazföldtől elszakadt, Litvánia és Lengyelország között fekvő része.

A vásárlások azért kezdődtek, mert Litvánia leállította az orosz vasúti szállításokat az oblaszt (állam) felé.

Oroszország és Litvánia között több mint harminc éven keresztül megállapodás volt arról, hogy a kalinyingrádi oblaszt (állam) az orosz vasúton keresztül kap ellátást egy keskeny, Suwalki-szakadéknak nevezett földsávon keresztül, amely Oroszországtól Litvánia délkeleti határa mentén húzódik. A megállapodás úgy szólt, hogy a vonatokat békén hagyják, és egyfajta ellátási alagútként működnek a Kalinyingrádban élő oroszok számára.

Mindez 48 órával ezelőtt ért véget, amikor Litvánia magára vállalta, hogy kijelenti, hogy az Oroszországgal szembeni szankciókat (az ukrajnai különleges katonai művelet miatt) alkalmazni fogják a Kalinyingrádba tartó/az onnan induló vonatokra.

Ez azt jelenti, hogy Oroszország és a legnyugatibb állam között gyakorlatilag nem lehet tranzitforgalom.

A kalinyingrádi emberek attól tartanak, hogy éhen halhatnak, mivel el vannak vágva az ellátástól. Ez a félelem pánikot okozott, és tegnap és tegnap este pánikvásárlások zajlottak, amint az az alábbi videón is látható:


Úgy tudom, hogy a bevásárlókocsikba pakolt nagy zsákok 50 kilós lisztet tartalmaznak.



HAL TURNER SZERKESZTŐI VÉLEMÉNY

Úgy tűnik, hogy Litvánia megpróbálja KEZELNI Oroszországot, hogy katonailag megtámadja őket az új embargó miatt. Ezt azért akarják, mert Litvánia a NATO tagja, és ha egyszer támadásra kerül sor, Litvánia a NATO-szerződés 5. cikkére, a kollektív önvédelemre fog hivatkozni.

Ez azonnal háborúba sodorná a NATO MINDEN országát Oroszországgal, ami pontosan az, amit a NATO akar, hogy képes legyen Oroszországgal közvetlenül kapcsolatba lépni, hogy leállítsa ukrajnai hadműveletét.

A gond ezzel a gondolkodással az, hogy az orosz elnök világossá tette, hogy "ez egy olyan háború lesz, amit senki sem fog megnyerni". Ez a nukleáris háború eufemizmusa.

Putyin elnök, amikor nyilvánosan nyilatkozott Oroszország ukrajnai "különleges katonai műveletének" kezdetén, világossá tette, hogy Oroszország hagyományos erői nem felelnek meg a NATO hagyományos erőinek. De - mondta - "Oroszország egyben atomhatalom is. A mi technológiánk pedig mindenki másénál jobb. Tehát ha a NATO az 5. cikkelyre hivatkozik, az egy olyan háború lesz, amelyet senki sem fog megnyerni".

Ennek tudatában Litvánia MÉG mindig is szankciós embargót vezetett be Kalinyingrád ellen.

Nukleáris háborút akarnak.

FRISSÍTÉS 8:58-KOR...

"Az ENSZ-nek helyre kell hoznia a kalinyingrádi blokáddal kapcsolatos helyzetet, különben Oroszország szabadon, bármilyen módon megoldhatja a tranzit kérdését" - az Orosz Föderáció szuverenitásvédelmi bizottságának vezetője, Klimov.

(HT MEGJEGYZÉS: Ez majdnem azonos azzal a megfogalmazással, amelyet Oroszország a biztonsági garanciák megoldásáról használt, mielőtt belépett Ukrajnába. Nyilvánvaló, hogy ez a megjegyzés arra hivatott, hogy figyelmeztesse Litvániát (és a világot), hogy Oroszország fegyveres erőhöz fog folyamodni a kalinyingrádi embargó megnyitása érdekében).



FRISSÍTÉS 10:27-KOR...

Klimov szenátor: Kalinyingrád litvániai blokádja közvetlen agressziónak tekinthető

Ha az Európai Unió nem korrigálja Litvánia "arcátlan trükkjét", amely megtiltotta a kalinyingrádi térségbe irányuló szállítmányok csaknem felének tranzitját, akkor Brüsszel maga fogja megtagadni a litván EU-tagságról szóló dokumentumok legitimitását Oroszország számára, és így "kezét oldja", hogy "minden eszközzel" megoldja a kalinyingrádi tranzit problémáját.

Rövid összefoglaló történelmi jegyzetekkel:

Kalinyingrád kormányzója, Alikhanov már felszólította az orosz szövetségi hatóságokat, hogy a tranzittilalom nyomán készítsenek elő megtorló intézkedéseket Litvánia ellen.

Alikhanov a Litvánia EU-csatlakozásának részét képező 2004-es megállapodás egyik kulcsfontosságú feltételére hivatkozott:
"hogy a balti állam a gyakorlatban is alkalmazza az áruk - köztük az energia - szabad tranzitjának elvét a kalinyingrádi régió és Oroszország többi területe között".

"Különösen megerősítjük, hogy az ilyen tranzit szabad lesz, és hogy az ilyen tranzitban lévő áruk nem lesznek szükségtelen késedelmek vagy korlátozások tárgyai, és mentesülnek a vámok és tranzitvámok vagy más, a tranzithoz kapcsolódó díjak alól".



Aztán áprilisban...
Amikor az EU először javasolta az áruk blokkolását az utolsó nagy szankciócsomag részeként április elején, a Kreml tisztviselői háborúra figyelmeztettek, mivel Moszkvának "meg kell törnie a blokádot" az állampolgárai érdekében.

"Úgy gondolom, hogy egyelőre ez egy játék, a vizek tesztelése <...>.

Blokád esetén, ahogy mondják, a Szovjetunió tudja, hogyan kell a blokádokat megtörni, nekünk (Oroszországnak mint a Szovjetunió utódjának - TASZSZ) hatalmas tapasztalatunk van" - mondta a szenátor.

"Ha el akarnak menni odáig, hogy rávegyenek minket a blokád megtörésére, hogy megmentsük az ott élő népünk életét, mi meg tudjuk ezt tenni" - mondta.

Az új litván tranzittilalom életbe lépése előtt az állami vasúttársaság állítólag "várta a végső szót" az Európai Bizottságtól.

akkor Brüsszel úgy döntött, hogy:
"a szankciókkal sújtott árukat és rakományokat akkor is be kell tiltani, ha azok Oroszország egyik részéből a másikba, de az EU területén keresztül közlekednek".

Moszkva szemében ez egyenlő azzal, hogy gazdasági ostrom alá veszik Oroszország szuverén területének egy részét és egymillió állampolgárát.

https://www.pokolafoldon.hu/blog/panikvasarlas-kalinyingradban-mivel-litvania-szankciokkal-sujtja-az-orosz-vasutat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése