Európa a világ bármely más részénél jobban függ Oroszországtól a téli fűtést, a nyári hűtést, az egész éves vízmelegítést és a gyárak energiaellátását biztosító tüzelőanyagok tekintetében, de a Washingtonból érkező erős nyomás arra késztette vezetőit - többségüket (Ursula von der Leyen, Robert Habeck és Annalena Baerbock kivételével) nagyon vonakodva -, hogy csökkentsék az orosz tüzelőanyagok behozatalát, és októberben drasztikusan csökkentsék, majd nem sokkal ezután, decemberben, amikor a leghidegebb időjárás kezdődik, szinte teljesen megszüntessék azt. Az üzemanyag-szállítások leállítása az üzemanyagárak emelkedését fogja eredményezni Európában. Ez nem más, mint az európai népek tervezett elnyomása, amelyet Washingtonban terveztek ki, és amelyet az európai vazallus államfők hajtanak végre.

Mindezt azért teszik, hogy megbüntessék Oroszországot. Washington megszállottan gyűlöli Oroszországot, és 1945. július 25-e óta megszállottan gyűlöli.

Washington rögeszméje, hogy Oroszországban rendszerváltást akar (azaz, hogy Washington úgy irányítsa Oroszországot, mint Európa többi részét), még ebben az évben gazdasági összeomlást fog okozni Európában.

Ennek a gazdasági összeomlásnak az elkerülhetetlensége az az egyértelmű üzenet, amelyet Jorge Vilches a Saker Blogon június 18-án "Nincs üzemanyag Európának" cím alatt részletesen dokumentál, forrásként a Wall Street Journal, Trading Economics című lapra hivatkozva, és arra hivatkozva, a Washington Post, a Lathan & Watkins ügyvédi iroda, a Bloomberg News, a Center for Research on Energy and Clean Air, a Guardian, a CNBC, a Fast Company, az OilPrice dot com, az S&P és más jól ismert forrásokra, amelyek más dolgokról talán nem mondanak igazat, de erről a témáról igazat közölnek. A Vilches cikke nem hagy kétséget afelől, hogy Európa vezetői halálos ítéletet hoztak nemzetük gazdaságára, amikor eleget tettek Washington követelésének, hogy tegyék meg, amit Washington megkövetel tőlük Oroszország legyőzése érdekében. Akár legyőzi Washington Oroszországot, akár nem, ez tönkre fogja tenni Európát. Íme, hogyan és miért:

Nem puszta bravúr volt, amikor az orosz RT News június 19-én "Az EU figyelmeztetett, hogy évekig magas gázárak várnak ránk" címmel nyitotta meg: "A gázárak az EU-ban még több évig magasak maradnak - mondta pénteken Oroszország miniszterelnök-helyettese és volt energiaügyi minisztere, Alekszandr Novak, aki súlyos problémákra figyelmeztetett Európa-szerte, amikor az őszi-téli időszak megkezdődik.""

Ez egyértelműen az európai népek szenvedése lesz, amit az amerikai stróman európai vezetők okoznak, akik sokkal inkább követik a Washingtonból érkező parancsokat, minthogy saját népük alapvető szükségleteit szolgálnák - még azokét is, akik rájuk szavaztak.

Európa nemcsak a Szovjetunió 1991-es felbomlása óta, hanem nyugati részein 1945 óta az USA vazallus-nemzete. Az egyetlen jelentős különbség a főbb európai politikai pártok között az, hogy mennyire tartják magukat a Washingtonból kapott utasításokhoz.

Az európaiak most fokozódó elszegényedést fognak tapasztalni, hogy washingtoni birodalmi uraik még szorosabbra tudják húzni a csavart Oroszország ellen, amelyet annyira gyűlölnek, mert nem hajol be a birodalomnak (ahogy Európa többi része is tette).

Ezt az Oroszország elleni akciót állítólag azért hajtják végre, mert "Putyin 2022. február 24-én háborút kezdett Ukrajnában". De ez egy veszett hazugság. Obama azért kezdte el a háborút Ukrajnában, 2014 februárjában, hogy Ukrajna demokratikusan megválasztott és semlegességre törekvő elnökét leváltsa egy veszettül oroszellenes rezsimmel, amely aztán gyorsan nekilátna az emberek likvidálásának Ukrajna azon részein, amelyek elsöprő többséggel az Obama által megbuktatott ukrán vezetőre szavaztak (Obama azt akarta, hogy az új, oroszellenes rezsim állandó, "demokratikusan" állandó legyen). A puccs sikerült. (Az ezt követő etnikai tisztogatás csak részben volt sikeres.)

A neokonzervatív (amerikai imperialista) amerikai rezsim tette ezt - átalakította Ukrajnát Oroszország ellenségévé, Oroszország határain belül. Például: A 2003-2009 közötti időszakban az ukránoknak csak mintegy 20%-a akarta a NATO-tagságot, míg mintegy 55%-uk ellenezte azt. 2010-ben a Gallup felmérése szerint, míg az ukránok 17%-a szerint a NATO "az országa védelmét" jelenti, addig 40% szerint "fenyegetést jelent az országára". Az ukránok túlnyomórészt ellenségként, nem pedig barátként tekintettek a NATO-ra. Obama 2014. februári ukrán puccsát követően azonban "Ukrajna NATO-tagsága a szavazatok 53,4%-át kapná, az ukránok egyharmada (33,6%) ellenezné". Utána azonban átlagosan 45% körüli volt a támogatottság - még mindig több mint kétszer olyan magas, mint a puccs előtt.

Putyin 2022. február 24. előtt mindent megtett, amit csak tudott, kivéve Obama Ukrajnájának lerohanását, hogy visszafordítsa, amit Obama tett. Ez Oroszország alapvető nemzetbiztonsági kérdése volt, hogy megakadályozza, hogy az amerikai rakéták végül Oroszország határára kerüljenek, mindössze öt perc repülési távolságra attól, hogy eltalálják Moszkvát.
Az ukrajnai háború biztosan nem 2022 februárjában kezdődött. Nyilvánvalóan 2014 februárjában kezdődött. De valójában legkorább 2011 júniusában kezdődött, az Obama-rezsim tervezési szakaszában. Ekkor kezdték el tervezni azt, ami a III. világháború lehet. Erről nem is tudnánk, ha Julian Assange nem szólt volna róla.

Oroszország Európába irányuló alapvető üzemanyag-szállításainak elvágása csupán annak a háborúnak a folytatása, amelyet Obama Washingtonban már legkésőbb 2011 júniusában tervezett. Obama 2014-ben még azt is mondta, hogy Európa "nélkülözhető". Ez egy imperialista hozzáállása, egy gyarmattal (vagy gyarmatcsoporttal) szemben. Ez Amerika uralkodóinak hozzáállása a stróman-rendszereikkel szemben. Európa népei most fizetik meg ennek az árát, és ezek az árak az egekbe fognak szökni, ahogy az időjárás hidegre fordul. Természetesen ezek a vezetők Putyint fogják hibáztatni (azért, amit valójában ők maguk tettek).

https://southfront.org/the-war-america-is-waging-against-europe/