Greg Pearson amerikai pilóta beszélt a Covid-19 vakcina utáni megbetegedési hullámról, amely szerinte gyorsan terjed a légiközlekedési ágazatban.

Pearson a "Real America's Voice" című műsornak adott interjújában elárulta, hogy pilótatársainak nagy többsége "hullik, mint a legyek", és súlyos mellkasi fájdalmakkal küzd."

Saját tapasztalatairól beszélve Pearson megosztotta, hogy miután megkapta a Covid-19 oltást, kórházba kellett szállítani, mert súlyos szívproblémák léptek fel nála.

Elmondta: "Nem tudom, mit mondhatnék: "Bementem a sürgősségire, ahol gyorsan rákötöttek az EKG infúzióra, gyorsan elvégezték a vérvizsgálatot, és megállapították, hogy pitvarfibrillációm van. Ez a stroke legfőbb oka.

 

"Akár 100 láb magasan is elájulhattam volna, miközben egy repülőgépet próbáltam leszállítani. Egyszerűen lenyomhattam volna azt a botot, mielőtt a mellettem lévő ember bármit is tehetett volna. Ezzel szemben sok embernek már vége."

Pearson elmondta, hogy sok más pilóta, mint ő maga, ugyanezt tapasztalja és figyeli meg, de félnek beszélni róla. Azok, akik nem akarnak beszélni, attól félnek, hogy kirúgják őket, vagy esetleg az egész karrierjüket tönkreteszik megtorlásként azért, mert elmondták az igazat.

Pearson azt mondta:

"Félnek a megtorlástól. Vannak olyanok, akik úgy mennek dolgozni, hogy a mellkasukban és a fejükben gyomorszorító fájdalmak vannak. Félnek, hogy elveszítik a karrierjüket".

A problémáktól szenvedő pilóták közül sokan teljesen elkerülhették volna a rossz egészségi állapotot, ha Biden elnök nem kényszeríti a légitársaságok személyzetére a mandátumokat.

Most sokan közülük megbetegednek, nem tudják, mit tegyenek, vagy hogy egyáltalán élhetnek-e bármilyen jogorvoslattal vagy jogorvoslattal.