A DnaNudge az Imperial College London spinout cége, amelynek alapítója és vezérigazgatója az Imperial College professzora.

A DnaNudge 2020 decemberének végén az ügyfelei - akkoriban főként az NHS - panaszaira reagálva elismerte, hogy a Covid végleges diagnózisának figyelembe kell vennie a tüneteket, és nem szabad pusztán a teszteredményre hagyatkoznia.

Az orvostechnikai eszközök gyártóitól származó helyszíni biztonsági közlemények ("FSN") listáját a Medicines and Healthcare products Regulatory Agency ("MHRA") vezeti. Egy korábbi cikkünkben csatoltunk egy listát a "SARS" eszközökkel kapcsolatos 24 FSN-ről, amelyek 2021. január 1. és november 30. között készültek - ezek közül 15 kifejezetten PCR-tesztekre vonatkozik, és legalább egy egy laterális áramlási antigéntesztre, ezek közül kettőt a DnaNudge adott ki.

A DnaNudge-nak hátborzongató értékesítési reklámja van: "Itt, a DnaNudge-nál úttörő munkát végeztünk valami teljesen újdonsággal - a mindennapi vásárlási döntéseinket a DNS-ünkön keresztül ösztönözhetjük" - áll az online boltjukban. A 2015-ben alakult céget Chris Toumazou, az Imperial College London mérnöki karának Regius professzora és Dr. Maria Karvela alapította. A DnaNudge két nemrég kinevezett igazgatója a következő: Sir Richard Sykes, az Egyesült Királyság vakcinákkal foglalkozó munkacsoportjának elnöke, akit 2021 decemberében neveztek ki a DnaNudge igazgatójává; valamint Mohammed ("Mo") El Husseiny, a Ventura Capital alapítója.

"Labor egy patronban" eszközüket az MHRA 2020. április végén engedélyezte klinikai használatra, és 2020 augusztusában az Egyesült Királyság kormánya 161 millió fontért, azaz darabonként alig 28 fontért 5,8 millió DnaNudge Covid-tesztet vásárolt, amelyeket a betegellátásban és az elektív műtéti környezetben fognak bevezetni.

 

Néhány hónappal később, októberben a DnaNudge megállapodást kötött a gyártó Jabil Healthcare vállalattal, hogy 2021 elejéig havonta 1,4 millió "CovidNudge" tesztkazettát gyártanak le. A vásárlói körük bővítésére irányuló lépést a pénz motiválja. Az egységeket az NHS kórházaknak önköltségi áron adják el, mondta Prof. Toumazou: "Az NHS-nek önköltségi áron adtuk el, mint egy emberbaráti dolog, de a fogyasztói üzletünk [más termékekkel] szenved, mert nem fektettük bele az erőforrásokat".

A korábbi Nypro, a Jabil Healthcare honlapja szerint

2020. november elején a DnaNudge bejelentette, hogy Covid-tesztjük elérhetővé vált a Covid-19 tünetei nélküli emberek számára. A teszt 90 perc alatt képes eredményt szolgáltatni, és egy munkahelyi, baráti, családi vagy egyéb közeli kapcsolatokat ápoló "buborékban" legfeljebb 10 ember vizsgálható egyszerre ugyanazon a patronon, személyenként 10 fontért.

2020. december 22-én a DnaNudge kiadta az első FSN-t, amely minden tételt érintett. A DnaNudge ügyfelei panaszkodtak arra, hogy a "DNACartridge" kék felső borítása és az átlátszó alsó borítása között nem volt kapcsolat. "Ha olyan patront azonosítanak, amelynek fedele meglazult vagy hiányzik, NE próbálja meg kicserélni a fedelet, kérjük, hogy a tárgyat megfelelően ártalmatlanítsa, és új patronnal folytassa a tesztelést" - utasította a DnaNudge.

DNAnudge-22-December-2020 Letöltés

De további problémák merültek fel, és a DnaNudge ügyfelei ismét panaszkodtak. Ezúttal a "DNACartridges" negatív eredményt jelentett, amikor üres kenetet helyeztek be. Ügyfeleik 20 ilyen tételt azonosítottak. Így a DnaNudge 2021. január 4-én kiadta a második FSN-t.

"Még negatív eredmény esetén is a beteg végleges diagnózisának felállításakor figyelembe kell venni minden tényezőt, például a beteg tüneteit és a felvétel kontextusát, és nem csak a teszteredményt önmagában. Egyetlen teszt sem 100%-os pontosságú, és a negatív eredmény nem zárja ki a SARS-CoV-2 fertőzést" - tanácsolta a DnaNudge.

DNAnudge-04-Január-2021 Letöltés

 

A végső diagnózis felállításakor "minden tényezőt, például a beteg tüneteit és a felvétel kontextusát is figyelembe kell venni, és nem csak a teszteredményt önmagában". Várjunk csak ... ezek ugyanazok a tesztek, amelyekről két hónappal korábban azt jelentették, hogy "a Covid-19 tünetei nélküli emberek számára is rendelkezésre állnak"?

A DnaNudge honlapjának alábbi kivonatát olvasva úgy tűnik, igen.

A kórházaknak és a klinikai intézményeknek tehát a tünetek és a felvétel kontextusa alapján kell diagnosztizálniuk, de a lakosságnak, különösen a tünetmenteseknek, csak a Covid-teszt alapján kell öndiagnózist felállítaniuk.

És itt van még egy dolog. Miért van az, hogy a termékeikkel kapcsolatos problémákat csak a vásárlóik veszik észre, és nem a DnaNudge saját minőségellenőrzése?

És a kérdések itt nem érnek véget. Amikor a DnaNudge kiad egy FSN-t, és az emberek megvásárolták ezeket a teszteket, hogy a "buborékjukban" vagy utazási célokra használják őket, hogyan adják át az FSN-ben szereplő információkat az ügyfeleiknek, akik a nyilvánosságot jelentik? Talán azért, mert csak a tünetmentes, egészséges embereknek tanácsolják a DnaNudge Covid-tesztjének használatát, így - legalábbis a fertőző betegségek ellenőrzése szempontjából - irreleváns, hogy a teszt pozitív vagy negatív eredményt ad-e vissza.

2021 augusztusában a DnaNudge 43,6 millió fontos befektetést biztosított.

 

Annak ellenére, hogy a klinikai környezetben nem lehet rá támaszkodni a diagnózis felállításához, és hogy klinikai környezeten kívül csak egészséges emberek használhatják - mindkét forgatókönyv használhatatlanná teszi a tesztet -, 2021 decemberében a "fogyasztói genetikai tesztelés úttörője, a DnaNudge" bejelentette a DAM Health vállalattal kötött kulcsfontosságú partnerséget, amelynek keretében 2022-ben a DnaNudge 90 perces PCR Covid-19 tesztjét több mint 100 klinikán fogják alkalmazni az Egyesült Királyságban és nemzetközi szinten.

A DAM Health a honlapján azt állítja, hogy az Egyesült Királyságban a Covid tesztelési megoldások egyik vezető szolgáltatója. Ez egy 2020. december 6-án bejegyzett brit vállalat. "Ha kívánja, a COVID-19 teszteredményeit Health Passport Worldwide fiókjában kaphatja meg" - jelenti ki a Dam Health.

Ezt nem lehet kitalálni.

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/a-rengeteg-panaszt-kovetoen-egy-brit-covid-tesztszolgaltato-elismeri-hogy-a-tesztek-nem-hasznalhatok-a-covid-diagnosztizalasara