A lakosságot hatalmas vödörnyi félelempornó hipnotizálja. Úgy tűnik, sokan közülük elvesztették az önálló gondolkodás képességét. A tévé most azt mondhatná nekik, hogy a hó fekete, és elhinnék. Biztos a globális felmelegedés miatt.

Egyet kell értenem vele, ugyanakkor azt is meg kell értenem, hogy az elme nem egyszerűen egy logikai eszköz. A gondolkodás egy folyamat. Bárki, aki megkísérelné alulról felfelé felépíteni a saját megértését, hamar elborulna a lehetőségek óriási mennyiségétől. Ezért az elme készségesen átveszi a máshonnan származó megértési csomagokat, fogalmakat és címkéket kölcsönöz. Ezek a csomagok a szülőktől és a testvérektől származnak, amikor még kicsi vagy. Az iskolától és a kortárscsoporttól, ahogy nősz. A felnőttkorban a tévéből, könyvekből és magazinokból. A megértés egy része a saját tapasztalatainkból is származik, de kezdetben hajlamosak vagyunk a saját tapasztalatainkat a másoktól kapott csomagok prizmáján keresztül értelmezni. Ezek közé tartozhatnak a vallási tanítások is, ha a családod történetesen vallásos. Bárhonnan is származzanak, a saját világképed építőköveiként elfogadott csomagok foglyaivá válsz. A saját elképzeléseid és érzéseid hajlamosak arra, hogy háttérbe szoruljanak, és félre legyenek tolva. Sokkal könnyebb alkalmazkodni és megfelelni, mint megkérdőjelezni a körülötted lévő ortodoxiát. A tévénézéstől a világ olyan melegnek és kényelmesnek tűnik. Miért zaklatnád fel magad azzal, hogy a saját kis gondolataidat előnyben részesíted?

 

A saját gondolataid csendesek, és úgy tűnik, nincs erejük ahhoz a támadáshoz képest, amely minden oldalról rátok zúdul. Könnyen félresöpöröd őket, hacsak nem vagy már egy kicsit idősebb, amikor kezded felismerni, hogy a saját gondolatimpulzusod magasabb minőséget képvisel a neked bemutatott banális elbeszélésekhez képest. Ezek kivétel nélkül tele vannak lyukakkal, amelyeket könnyen észrevehetsz, de te magad válsz ezeknek a hibáknak az apologétájává azzal, hogy azt képzeled, hogy a neked elmondottak többsége megalapozott. Csak ez a kis rész, amire ráébredtél, az a hibás. A többi mögött ott van a kormány, a fő média, az NHS tekintélye. Ha elkezded elhinni, hogy ezek mindegyike hazudik neked, akkor az egész, egy életen át felépített mentális struktúrád meginoghat. Hogyan mondhatnád el a barátaidnak, hogy már nem hiszed el, amit a tévé mond? Gyorsan félrenézel.

Melyik az a pont, amikor elkezded felismerni, hogy a hírnarratívák és a reklámok mind-mind nélkülöznek minden mélységű megértést, és teljesen el vannak rontva? És hány éves korodban tanulod meg végül, hogy a saját kis gondolataid szerint cselekedj, és adj nekik elsőbbséget a média áradatával szemben? Talán soha nem fogod. Sokan mondják, hogy amikor megbetegszenek, rájönnek, hogy semmi értelme annak, amit az orvosuk mond nekik. Ez megnyitja a kételyek egy kis zugát az elméjükben, ami tovább nőhet. Mások úgy találták, hogy a neveltetésük teljesen érthetetlen volt. Talán megpróbálnak maguk is utánanézni bizonyos témáknak, és rájönnek, hogy amit tanítanak, az messze elrugaszkodik az igazságtól. Vagy az üzleti életben dolgozók úgy találják, hogy a megérzéseik követése jobban működik, mint bármilyen tankönyv és televíziós elbeszélés. Lehet, hogy mindezek és mások kombinációja.

 

Amint a világról alkotott megértésük adott struktúráján repedés kezd megjelenni, a repedés csak növekedni tud. Ha független szaktekintélyeket olvasunk mindenféle témáról, a vallástól kezdve a háborúkon át a történelemig vagy a politikáig, akkor a kétségek csak nőhetnek, hogy a világ működéséről egy teljesen valótlan verziót kapunk. Akik darabokra zúzták az adott falat, azoknak aztán újra kell építeniük egy saját maguk által épített falat. Ez nehéz folyamat lehet, elvesztve a barátokat és szakadékokat képezve másokkal és a családdal, nem is beszélve az újratanulás folyamatáról, amelynek gondosan lefektetett hamis ösvényei is lehetnek. De ha egyszer elkezdődött, akkor nyereséget is lehet elérni. Nincs többé birkózás, hogy a hazugságok igaznak tűnjenek. Most már csak az igazság lesz elég. Ez egy erőt adó folyamat.

A legtöbben, akik az alternatív hírek világában élnek, és elhagyták a főáramú hazugságokat, úgy találják, hogy könnyen felismerik az őket manipuláló gonosz erők nagy részét, ha egyszer tudatában vannak. Ezek olyan ügynökökön keresztül törnek rátok, akik eladták a lelküket az Ördögnek vagy valamelyik Démonának. Nagy hatalmat és gazdagságot kapnak azáltal, hogy feláldozzák magukat az ő hatalmának, de ha valaha is vissza akarnak lépni az általuk kötött paktumtól, akkor elpusztulnak, és ezt ők is tudják. Ha egyszer az Ördög hatalmába kerültek, nincs visszaút. Ők a gonosz szemétládái, akik még akkor sem tudnának leállni, ha akarnának, beleértve a legtöbb popsztárt, a legtöbb vezető politikust, a hadsereg legmagasabb rangú tagjait, az úgynevezett "egészségügyben", a hírekben, az oktatásban, a vallási szervezetekben és így tovább, nagy fizetésekért dolgozókat.

 

Ennek a démonikusan eladott szemétnek a tetteit nem lehetetlen azonosítani - az oltások, amelyek megsebesítenek és megölnek, a nap aktuális témája. Korábban a háborúk voltak a nagy események, a gazdasági összeomlások, az élelmiszer ellátás megszűnése és sok más katasztrofális esemény látszólag véletlenül történt - de nem így van. Mindent előre és titokban tervezett egy kis, nagyon erős összeesküvés, amely a színfalak mögül irányított mindent. Bárkinek, aki ebben kételkedik, azonnal el kell olvasnia Robert F Kennedy Jr The Real Dr Fauci című könyvét, amely nemrég jelent meg az elmúlt ötven évről, az orvosi katonai ipari komplexumról, amely most a világot sújtja.

Ez mind csak tény. A probléma az alternatív hírvilág számára, ami most következik, az, hogy a gonoszt és annak cselekedeteit nem olyan nehéz azonosítani, ha egyszer elkezdjük keresni. A probléma az, hogy hol található a jóság, és hogyan lehet az ördög gonoszsága ellen fellépni? Ezzel próbálok majd foglalkozni a következő bejegyzésemben, olyan kutatókat keresve, akik ezzel a problémával foglalkoztak. Ez a bejegyzés már így is elég hosszú.

https://pokolafoldon.hu/blog/hol-jo