2021. október 14., csütörtök

OLASZORSZÁG: Blokád előtti helyzet

Olaszországban péntektől kötelező lesz több mint 23 millió munkavállaló számára az oltás vagy a friss negatív teszt. A teszteléshez immár zsebbe kell nyúlni - eddig ingyen volt. A gyorstesztek 48 órán keresztül érvényesek és 15 euróba kerülnek.

Több százezer ember vonult utcára Olaszország szerte a múlt hétvégén a greenpass elleni tiltakozás jegyében.

Pénteken az autópályák és a kikötők blokkolására kell készülni. Jelenleg például a Trieszti kikötő 950 alkalmazottjának 40 százaléka nem oltott, és nem akarja elvégeztetni a fizetős teszteket. E nélkül viszont péntektől nem dolgozhatnak! Blokád esetén a Trieszti Kikötői Hatóság elnöke lemondását helyzete kilátásba.

A kikötői blokád miatt aggódó olasz belügyminisztérium felszólította a kikötői hatóságokat és a logisztikai szektor vállalatait, hogy továbbra is ingyenes teszteket kínáljanak alkalmazottaiknak. A munkaerő azonban elutasítja ezt az ajánlatot, mivel a kötelezettséget alkotmányellenesnek és diszkriminatívnak tekintik. Sajtóhírek szerint Thomas Baumgartner, az ANITA teherszállító egyesület vezetője kijelentette:

Valóban fennáll annak a veszélye, hogy a járművezetők„ tömegesen felmondanak. Sok országban tárt karokkal várják őket - oltás nélkül is!

Trieszt mellett blokádok fenyegetnek Genova, Nápoly és Palermo kikötőiben is.

https://mediaforras.com/olaszorszag-blokad-elotti-helyzet-1113

Három nagy kikötő dokkolói tiltakoztak amiatt, hogy mától minden olasz munkavállalónak fel kell mutatnia a Covid-igazolványt vagy egy negatív tesztet.

Mintegy 6000 munkás sztrájkolt Trieszt kikötőjében, amely tengeri kapu Észak-Olaszország, Németország, Ausztria és Közép-Európa felé.

Genovában és Anconában is fennakadások voltak, de a dokkok nem álltak le teljesen. Olaszország többi nagy kikötőjében, Velencében, Palermóban, Nápolyban és Gioia Tauro-ban is folyamatos munkavégzés zajlott, nem volt fennakadás - jelentette az Ansa hírügynökség.

A becslések szerint legalább hárommillió olasz munkavállaló oltatlan, és számos nagyvárosból tiltakozást jelentettek:

  • Triesztben a tüntetők a kormányellenes szlogeneket és a "No Green Pass" -t skandálták
  • A tüntetők zárták el a Genova Sopraelevata hídjához vezető bekötőutat, amely a főútvonal a városközponttól a város nyugati részéig.A sztrájkok olyan vállalatokat érintettek, mint az Electrolux és a San Benedetto
  • Kétezer ember csatlakozott a tüntetéshez Bologna központjában, a Piazza Maggiore -n
  • Több száz tüntető foglalta el a Firenze központjában található Piazza Santa Maria Novella teret
  • A torinói Piazza Castello-n zajlott a demonstráció

A  világ egyik legszigorúbb koronavírus-intézkedései közé tartozik az, ami mától érvényes minden olasz munkavállalóra - vagyis a munkavállalók számára kötelezővé tették az oltási igazolványt (Green Pass).

A júniusban bevezetett Green Pass már kötelezővé vált a tanároknak és az iskolai dolgozóknak, a bárokban és éttermekben, valamint előírás a szabadidős helyszínekhez, például mozikhoz és futballstadionokhoz. BBC



Ma nem kettő, hanem három vagy több. Olaszország elérte a crescendo pontot, mivel a globalista Draghi kormánya mostantól minden munkavállalót kötelez a Zöld Passz feltételeinek betartására.

Ezt Dr. Dominic Standish írta, aki Olaszországban él az RT-nek:

A mai naptól kezdve Olaszországban minden munkavállalónak törvényileg kötelezően rendelkeznie kell az ország "zöld igazolványával", amely igazolja, hogy legalább egy adag oltást kapott, vagy az elmúlt hat hónapban felgyógyult a betegségből, hogy munkába állhasson. Alternatívaként akkor is végezhetik a munkájukat, ha kétnaponta fizetnek (saját zsebből) egy vizsgálatért, feltéve, hogy az negatív eredménnyel zárul. Jelenleg a magán- és a közszféra alkalmazottainak mintegy 15%-a nem rendelkezik zöld igazolvánnyal.

A trieszti dolgozók bejelentették, hogy mától sztrájkolni fognak a kikötőben, és nem hajlandók megfelelni a zöld igazolvány követelményeinek. Tegnap késő este ezt a sztrájkot illegálisnak nyilvánították, de a kikötői dolgozók ezrei ma is tüntetnek a zöld igazolvány ellen.

A velencei régióban, az Electrolux vállalatnál, ahol az 1430 alkalmazott 23%-a nincs beoltva, ma nyolcórás sztrájk kezdődött a zöld igazolvány ellen. Sok más vállalkozás is fennakadásokkal néz szembe, mivel a munkáltatók nap mint nap ellenőrzésekkel küzdenek, mivel az adatvédelmi előírások miatt nem tárolhatják a munkavállalók egészségügyi adatait. A velencei régióban számos autóbuszjáratot töröltek a bérlettel rendelkező sofőrök hiánya miatt.

Emellett becslések szerint az olaszországi tehergépkocsi-vezetők 30%-a nem rendelkezik igazolvánnyal. A sofőrök negyven százaléka Olaszországon kívülről származik, ami azt jelenti, hogy sokuknak olyan típusú oltási dózisai vannak, amelyeket a kormány nem ismer el, és a mai naptól kezdve lehet, hogy nem tudnak belépni a munkahelyekre.

A munkavállalók akár 1500 eurós bírságot és a fizetés nélküli munkából való felfüggesztést is kockáztatnak, ha nem tesznek eleget az új előírásoknak. Az egyetlen másik ország, amely minden munkavállaló számára kötelezővé tette a Covid-19 igazolását, Szaúd-Arábia.

Trieszt mellett az északi Genova kikötőjét is érinti a sztrájk (lásd a térképen a piros pontot). A jelentésekben említett kikötők és régiók az ipari északon találhatók.

A France Soir alább részletesebb beszámolót közöl a dokkmunkások tiltakozásáról. A kormány megpróbálja kiválogatni őket azzal, hogy mentességeket ad nekik, de a férfiak ezt nem tűrik, felismerve a szolidaritást maguk és a többi munkavállaló között.
Alatta az RT két riportja ad videofelvételeket.
********

A trieszti dokkmunkások a "zöld igazolvány" ellen: egy olaszországi lázadás előőrse?

FRANCE SOIR

Az egészségügyi bérlet ma válik kötelezővé minden munkavállaló számára Olaszországban.
A trieszti dokkmunkások határozottan ellenzik ezt, és a kormány ingyenes vizsgálatokat ajánlott fel nekik; ők egyértelműen azt válaszolták, hogy erről szó sem lehet, elutasítják ezt a kedvezményes (vagy inkább kisebb hátrányt jelentő) rendszert, szolidaritásukat fejezve ki minden munkavállalóval. Ezért mától blokád alá veszik a trieszti kikötőt: ez az akció kiegészíti a tüntetéseiket és más mozgósításaikat, mint például a teherautósofőrökét, és az olasz lakosság is visszhangra talál, sőt egyesek már hőssé is tették őket.

A több mint 2300 évvel ezelőtt alapított trieszti kereskedelmi kikötő Olaszország legfontosabb kikötője. Ezért a kormány nagyon szeretné, ha a dokkmunkások a pályán maradnának, és az üzlet továbbra is virágozna. Az 1719 óta szabadkikötőnek számító város területe jogilag nem tartozik az Európai Unió vámövezetéhez. Valahogy mégis szabadok, és ma megmutatják, hogy így is akarnak maradni:

A trieszti kikötő dolgozóinak koordinációja
2021. október 12.
Sajtóközlemény - Kérjük, tegye közzé újra!
"Üdvözlök mindenkit!
A tegnapi tüntetések után ismét kitartunk: október 15-én kerül sor a trieszti kikötő működésének blokádjára.
Most értesültünk arról, hogy a kormány egy megállapodásra, egyfajta kompromisszumra törekszik a trieszti dokkmunkások számára. Az elnökünk, Zeno D'Agostino lemondásának madárijesztőjét lengetik.
Mi, a dokkmunkások ragaszkodunk hozzá, mert az üzenetünknek egyértelműnek kell lennie: mindez nem vezet minket tárgyalásokra. Azt akarjuk, hogy a zöld bérletet a munkavállalók minden kategóriája számára megszüntessék, nem csak a dokkmunkások számára.
Emlékeztetni akarjuk D'Agostino elnököt arra is, hogy amikor támadás érte, a dokkmunkások késsel a foguk között védték meg őt.
Most, hogy a dokkmunkások úgy döntöttek, hogy megvédik magukat és a többi munkavállalót, lemondásával azt mutatja, hogy nem hajlandó a mi oldalunkon harcolni.
Ezért minden jót kívánunk neki. Viszontlátásra.
Ezt az üzenetet követően Mario Draghi miniszterelnök behívta a szakszervezeti vezetőket (CGIL, CISL és UIL).

Ellenállás a közlekedési ágazatban

A népi tiltakozó mozgalom a közúti közlekedést is érinti (az olasz kamionosok legalább 30%-a megtagadja a "zöld igazolványt", és az országon áthaladó külföldi kamionosok 80%-a). A Confetra, a szállítmányozási és logisztikai szövetségek szövetsége "a nemzeti logisztikai rendszer megbénulásától" tart. Ami a vámszállítókat illeti, úgy vélik, hogy a trieszti szűk keresztmetszetek minden terminált érintenek: a kikötőt, a repülőteret és a kikötők közötti terminált.

Az Anasped elnöke, Massimo De Gregorio szerint sok kelet-európai országból érkező munkavállaló és kamionos nem tud többé beutazni Olaszországba, és most már hozzá kell adni az összes olaszokat is, akik elutasítják a vakcinát. "Az árumozgás és a vámkezelés elkerülhetetlenül lelassul".

Rómában a tömegközlekedésben már az is gondot okoz, ha a személyzet 5%-a hiányzik, most pedig valószínűleg 20% nem fog munkába járni. A Belügyminisztérium "Közrend és közbiztonság" bizottsága nemrég úgy döntött, hogy az egész olasz területen fokozza az ellenőrzést, valamint az interneten és az összes közösségi hálózaton, és megerősíti a hivatalos intézmények védelmét.

Parlamenti ellenállás

Pino Cabras képviselő, aki a "L'Alternativa C'è" ("van alternatíva" - Margaret Thatcher híres mondatával szemben) pártot vezeti, szeptember 22-én az olasz parlamentben kijelentette:

"A Draghi-kormány (...) egy egész szabadon született köztársaságot bilincsbe vert. Olyan rendszerré alakította át, amelyben minden ház vámházzá, minden iroda határrá, minden iskola ellenőrzőponttá, minden előadóterem határrá, minden közterület a rendőrkapitányságok kirendeltségévé, minden kávézó apartheid-helyszínné vált"."

A külügyi bizottság alelnöke is, október 9-én az Opinione pubblica című lapnak adott interjút:

"Több mint egy évtizede egyetlen pártnak vagy mozgalomnak sem sikerült akkora tömeget a római Piazza del Popolóra vonzania, mint ennek a Racket Pass olasz anomáliát elutasító mozgalomnak. [...]
A tömegmédia mindent megtesz, hogy elrejtse a hír jelentőségét, a Draghistan-rezsim politikusai pedig becsmérlő címkékkel fogják illetni az embereket. Ha azonban az emberek eléggé elszántak, győzelmük lehetséges, mivel a zsarolás elérte (...) azt a küszöböt, amelyen túl már nem lehet visszafogni azoknak az állampolgároknak az akaratát, akiket Brunetta abnormális, szadista költségekkel akar megfizettetni, gazdaságilag, társadalmilag és pszichésen. [...]
Az olasz régiókat irányító varázslótanoncok kicsit későn veszik észre, hogy október 15-én nem egészségügyi javulás, hanem egy olyan, a világon egyedülálló bürokratikus tragédia következik be, amely egész munkaágazatokat fog akadályozni. A Racket Pass alkotmányellenes. A "L'Alternativa c'è" parlamenti képviselői akciókat fognak bevezetni, hogy elsöpörjék ezt a támadást a polgári paktum ellen. Draghisztán alternatívája a köztereken van".

Pino Cabras pedig zárásként elmondta:

"El kell kerülni a provokációkat, amelyek mindig akkor merülnek fel, amikor a tét a nép és a hatalom közötti hatalmi viszony. A hatalomnak mindig vannak erőszakos bábui, amelyeket felhasználhat. Demokratikus szilárdságra és az erőszak elkövetőinek elszigetelésére szólítok fel".

Emellett ő és pártja az Alkotmánybírósághoz fordul, mert a Draghi-kormány most meg akarja akadályozni, hogy a nem beoltott parlamenti képviselők bejussanak a hemiciklikbe.

Mario Draghi, az Európai Központi Bank volt vezetője, aki legalább 1992 óta a közjavak privatizációjának és így Enrico Mattei munkájának lebontására irányuló projektek középpontjában helyezkedik el, legalábbis 1992 óta kérdéseket vetett fel mentális egészségével kapcsolatban, amikor 2021. július 22-én beteg arccal kijelentette: "non ti vaccini, ti ammali o muori oppure fai morire, contagi. (Ha nem oltatod be magad, megbetegszel vagy meghalsz, vagy másokat megölsz, megfertőzöl).

Röviden, úgy tűnik, hogy a "Zöld Passz" körüli konfrontáció minden oldalról be van vonva.

France Soir


Hétfőn Triesztben 300-en tüntettek a jelenlegi kormány koronavírus-politikája ellen.

Október 15. péntek óta minden dolgozótól kérik az un. Greenpass oltási igazolást. Ennek hiányában be sem léphet a munkahelyére. Vagy elvárják tőle, hogy 2 naponta negatív tesztet készíttessen a saját költségére.

A tüntetők blokkolták Trieszt kikötőjét, de a legfontosabb tevékenységek folyamatosan működhettek.

A rendőrség vízágyúkat használt a tömeg szétoszlásához, és egyéb összecsapásokra is sor került.

https://mediaforras.com/olaszorszag-szetvizagyuztak-a-covid-oltas-hianya-miatt-munkajukat-elveszto-demonstralokat-1124

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése