2021. október 15., péntek

Aláírást gyűjtenek a magyar háziorvosok az új korona-utasítás miatt

 

Jövő héttől új szabály lép életbe a háziorvosi rendelőkben. A háziorvosoknak antigén gyorsteszttel tesztelni kell  a felsőlégúti panaszokkal - vagyis COVID-gyanúval érkező betegeket. Ehhez kapnak tesztet, plexi arcvédőt. Az érintettek szerint az utasításban leírtak veszélyeztetik az ellátók és a normál rendelésre érkező pácienseik egészségét.

Az országos tisztifőorvos, Tömeggyilkos Müller Cecília és Nemzetgyilkos György Zsombor államtitkár által kiküldött utasítást azzal indokolják, hogy az Nemzeti Népegészségügyi Központban elvégzett 50 mintás (!) vizsgálat szerint többnyire (!) a náthát okozó rhinovírusok és kisebb parainfluenzát okozó vírusok cirkulálnak.  Vagyis nem kell félni! Nem covidos az a sok ember, akinek mostanában felsőlégúti problémája van! (Hogy 50 mintából hogyan lehet erre a következtetésre jutni, azt senki nem magyarázta meg.)

De persze ne örüljünk, a kertek alatt van már a delta-variáns: „fontos, hogy lehetőleg már az első orvos-beteg találkozásnál minél pontosabb diagnózis legyen a koronavírus-fertőzés igazolására" - írja Népirtó Müller Cecília és Hazaáruló Söpredék György Zsombor.

Az aláírást kezdeményező orvosok szerint a feladathoz se eszközük, se megfelelő körülményeik nincsenek. Az utasítás hibás és a betegbiztonsági okból is kivitelezhetetlen.

„A háziorvosi rendelők döntő többségében nincs lehetőség a fertőzésgyanús és nem fertőző betegek elkülönítésére. A biztonságos mintavételhez, az előírt infekciókontroll szabályok betartásához pedig egy plexi arcvédő nem nyújt kellő védelmet. A járványügyi szabályok szerint ezeket a vizsgálatokat komplett védőruházatban lehetne csak elvégezniük, ám rendelés közben nincs idő arra, hogy az orvos akár napjában többször szabályosan beöltözzön, levetkőzzön és mellette párhuzamosan végezze a betegellátást, oltson a covid és az influenza ellen.

A járványügyi protokoll azt is előírja, hogy amennyiben pozitív mintát találnak, akkor ezt követően el kellene végezniük a rendelő, a váró teljes fertőtlenítését. Azaz mindehhez ki kellene üríteni a rendelőt, ám ezzel ellehetetlenül a többi, más panasszal jelentkező betegek ellátása.

Szerintük az sem helyes, ha a váróban, a rendelőben keverednek a potenciálisan fertőző betegek, az egyéb panaszokkal jelentkezőkkel vagy akár egészséges, védőoltás beadására érkezőkkel. „Nem tisztázott az utasítás alapján mi történik azokkal a személyekkel, akik légúti panaszokkal jelentkeznek és az elvégzett gyorsteszt negatív eredményt ad. Ebben az esetben az érvényes eljárásrend szerint PCR vizsgálat elvégzése szükséges, amelyre az alapellátó praxisokban nincs lehetőség, csak az eddig megszokott eljárásrend szerint.”

Megjegyzik továbbá, hogy annak ellenére, hogy a betegellátásban dolgozók biztosan részesültek legalább egy komplett oltási sorozatban, ez nem jelenti azt, hogy 100 százalékosan védettek a fertőzéssel szemben. Így ez a feladat jelentősen veszélyezteti az alapellátók és a hozzájuk érkezők, köztük a szűrésen, oltáson megjelentek egészségét. Sőt – hangsúlyozzák - az ellátó személyzet megbetegedése esetén magát az alapellátást ellehetetleníti.

Végül arra kérik az aláírást gyűjtők az operatív törzset, hogy a tesztelések az eddig bejáratott rend szerint történjenek a jövőben is. Azaz, hogy légúti panaszokkal a betegek továbbra is előzetesen egyeztessenek telefonon a háziorvossal arról, hogy tünetei alapján mi legyen a teendő.

A Népszava úgy tudja: péntek éjfélig gyűjtik az aláírásokat a háziorvosok és szombat reggel továbbítják a VILÁGKORMÁNY KIHELYEZETT operatív törzsének.


https://mediaforras.com/alairast-gyujtenek-a-magyar-haziorvosok-az-uj-korona-utasitas-miatt-1114

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése