A nyugati támogatású Harakat Hazm szíriai fegyveres lázadó csoport bejelentette, hogy ellenzi az USA vezette koalíció Iszlám Állam elleni légicsapásait.
A jelenleg mintegy 7000 főt számláló fegyveres csoportot korábban az Egyesült Államok látta el fegyverekkel, most pedig elítéli az Egyesült Államok, Jordánia, Szaúd-Arábia és Egyesült Arab Emírségek katonai beavatkozását. A Harakat Hazm tisztjei áprilisban elismerték a sajtónak, hogy "nyugati forrásból" jutottak TOW tankelhárító rakétákhoz, aminek köszönhetően előrelépést értek el a kormányerőkkel szemben. Akkor még az Egyesült Államok "hivatalosan" nem támogatta a csoportot, John Kerry külügyminiszter csak múlt héten említette, hogy amerikai fegyvereket és "tanácsadók" csoportját küldik, részben a Harakat Hazm számára.

A csoport hivatalosan abból a célból kapja az amerikai ellátmányt, hogy "harcoljon az Iszlám Állam ellen" (egy szuverén állam területén). Azonban a Harakat Hazm elítéli az IS elleni amerikai beavatkozást, elsősorban a kormányerők ellen folytat harcot, vagyis az amerikai fegyverek bizonyíthatóan a kormányerők ellen lesznek bevetve.
A múlt hét folyamán az amerikai kongresszus további 500 millió dollárt különített el a "mérsékelt" terroristák támogatására. Korábban ezek a csoportok további nyugati támogatást, főként föld-levegő rakétákat kértek a nyugati országoktól. Mivel az "Iszlám Állam" nem rendelkezik légierővel, az amerikai kormány ezúttal is a legitim szíriai államhatalom aláásására mozgósítja anyagi forrásait, a légvédelmi eszközöket az USA "jó terroristái" a szíriai légierő ellen vetnék be.


http://www.hidfo.net/2014/09/26/elitelik-az-amerikai-beavatkozast-az-usa-mersekelt-terroristai