Antiktisztuskövető Világgazdasági Fórum (WEF) nyilvánosságra hozta legújabb tervét:

mesterséges intelligenciát akarnak használni arra, hogy automatizálják a cenzúrát mindazok ellen, amelyeket "gyűlöletbeszédnek" és "dezinformációnak" tartanak.

A Népirtásban élenjáró WEF által közzétett cikk szerint sürgősen szükség van az "ember által kurált, többnyelvű, platformon kívüli intelligencia tanulási halmazokba történő felhasználására", hogy az AI még azelőtt felismerje az online visszaéléseket, mielőtt azok elérnék a mainstream platformokat.

A fórum szerint erre azért van szükség, hogy a gyermekekkel való visszaéléstől kezdve a szélsőségességig, a dezinformációig, a gyűlöletbeszédig és a csalásig minden megállítható legyen.

"Ha ezt az intelligensebb automatizált észlelést emberi szakértelemmel egészítjük ki, hogy felülvizsgáljuk a szélsőséges eseteket és azonosítsuk a téves pozitív és negatív eredményeket, majd ezeket a megállapításokat visszatápláljuk a tanulóhalmazokba, akkor lehetővé válik, hogy olyan mesterséges intelligenciát hozzunk létre, amelybe emberi intelligenciát is beépítettünk" - áll a Haramiák WEF cikkében. "Ez az intelligensebb AI minden egyes moderációs döntéssel egyre kifinomultabbá válik, és végül lehetővé teszi a közel tökéletes felismerést, méghozzá méretarányosan."

A cikk azzal folytatódik, hogy a szerző szerint késés van aközött, hogy új, újszerű visszaélési taktikák születnek, és aközött, hogy a mesterséges intelligencia ténylegesen fel tudja fedezni azokat. Ezért a bizalmi és biztonsági csapatoknak arra kellene törekedniük, hogy az ember által vezérelt mesterséges intelligenciát beépítsék a tartalom moderálási folyamatába, hogy ilyen visszaélések még csak ne is kerülhessenek fel a honlapra.

 

 

Bár az ilyen mesterséges intelligencia kétségtelenül jót tenne a gyermekbántalmazással kapcsolatos anyagok terjedésének megelőzésében, riasztó, hogy a Népirtó WEF támogatja a mesterséges intelligencia használatát annak megakadályozására, hogy az állítólagosan káros "dezinformációk" egyáltalán felkerüljenek.

A Fórumot az elmúlt két évben egyre nagyobb figyelem övezte, és sokan ráébredtek arra, hogy a szervezet milyen befolyásos lett a globális és regionális kormányzás tekintetében.

Az ilyen mesterséges intelligencia által vezérelt cenzúra természetesen rendkívül hatékonyan csökkentené az ilyen jellegű vizsgálatokat.


https://www.pokolafoldon.hu/great-reset/a-wef-mesterseges-intelligenciaval-akarja-a-dezinformaciot-automatikusan-cenzurazni