Megjegyzés alább, hogy Thierry Meyssan úgy döntött, hogy a The Kerecsen által "ukronázinak" nevezett ukrán integrális nacionalistákat hívja.

Figyeljük meg nemcsak Ukrajna, hanem Tajvan különleges jelenlétét is. Gyakran említik a kommentárokban, hogy mindkét ország nyugati mély állam/összeesküvés enklávéja, mindazzal, ami ezzel járhat.

Megújítva az első világháború alatti Németország és a hidegháború alatti Egyesült Államok és az ukrán integrális nacionalisták stratégiáját, a nyugatiak most létrehozták az Oroszország Szabad Népeinek Fórumát. A cél a Szovjetunió felbomlásának meghosszabbítása, szeparatista mozgalmak létrehozása és végül az ország húsz régiójának függetlenségének kikiáltása.

A 20. század elején, a világháborúk előtt Közép-Európa mélyen instabil volt. Két hatalom csapott össze ezen a nagy síkságon: nyugaton a Német és az Osztrák-Magyar Monarchia, keleten az Orosz Birodalom. A lakosságot arra kérték, hogy válasszon védnököt, tudván, hogy a határokat sokszor módosították, és egyik sem tűnt véglegesnek.

Az Orosz Birodalom több évszázadon keresztül elzárva maradt, és az alattvalói tudatlanságban és teljes nyomorban éltek, míg a Német Birodalom a világ fő tudományos központjává vált, és nagy sebességgel fejlődött. Ezért a közép-európai értelmiségiek többsége inkább Németország, mint Oroszország mellett döntött.

 



Az első világháború idején a német és az osztrák-magyar külügyminisztérium közös titkos akciót indított: létrehozták az Oroszország Allogén Népeinek Ligáját (Liga der Fremdvölker Rußlands - LFR) [1]. Ennek vezetésére számos magas rangú értelmiségit toboroztak. A cél az volt, hogy szeparatista mozgalmak létrehozásával szétzúzzák az Orosz Birodalmat. A Liga felszólította az Egyesült Államokat (amely csak 1917-ben lépett be a háborúba), hogy szabadítsa fel a leigázott népeket.

Dmytro Dontsov, az "ukrán integrális nacionalizmus" [2] későbbi megalapítója támogatta ezt a mozgalmat, sőt alkalmazottja lett. Szemérmetlenül irányította a berni kirendeltséget, és szerkesztette a havonta megjelenő francia nyelvű Bulletin des nationalités de Russie című lapot.



A Szabadság és Demokrácia Világszövetség 2022. január 22-én tartotta utolsó éves kongresszusát Tajvanon.

 

AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK A SZOVJETUNIÓ ELLEN

Emellett a második világháború végén az OSS, majd később a CIA megszervezte az antikommunista vezetők áthelyezését a tengelyhatalmakból a harmadik világba, és újrahasznosította őket különböző kormányokba. Létrehozták a kínai Csang Kaj-sek köré az Ázsiai Népek Antikommunista Ligáját, majd a Világ Antikommunista Ligáját (WACL), a volt ukrán teljes nacionalista miniszterelnök, a náci Jaroszlav Sztetko [3] támogatásával. Ezt a titkos szervezetet, amelynek központja még mindig Tajvanon van, 1990-ben átnevezték Szabadság és Demokrácia Világligájává.

 



Nem véletlen, hogy az ukrajnai háborút tajvani provokációk követik, hanem ennek a stratégiának a logikus folytatása. A Ligát mindig a tajvani titkosszolgálat finanszírozza, és akcióit a védelmi titok fedi.


Dmytro Yarosh, az ukrán fegyveres erők főparancsnokának jelenlegi tanácsadója az Itcskeria emírjével együtt alapította meg az Orosz Föderáció elleni antiimperialista frontot.

 

UKRÁN INTEGRÁLIS NACIONALISTÁK AZ OROSZ FÖDERÁCIÓ ELLEN

Dmytro Jaros ukrán integrális nacionalista 2007-ben - tehát Viktor Juscsenko elnöksége alatt - a nyugat-ukrajnai Ternopolban létrehozta az "Antiimperialista Front" nevű szervezetet, amelynek célja az Orosz Föderáció felrobbantása volt. Ám míg az 1910-es évek kísérletei a Német Birodalom, a hidegháborúsak pedig az antikommunizmus vonzalmára épültek, addig ez a harmadik akció a dzsihadistákra támaszkodott [4].

Itcskeria (Csecsenföld) első iszlám emírjének, Doku Umarovnak kellett volna részt vennie, de világszerte körözték, és nem tudott kijutni Oroszországból. Támogató üzenetet küldött, és a szervezet társelnökévé választották. A fent említetteken kívül a szervezet társelnökévé választották. A Krím, Adygea, Dagesztán, Ingusföld, Kabardino-Balkária, Karatszkajevó-Csergezia és Oszétia dzsihadistái eljöttek a találkozóra.

Dmytro Jarosh és sok ukrán integrális nacionalista harcolt Csecsenföldön az Iszlám Emirátus Icskeria oldalán. Akkoriban a nyugati sajtó nemzeti felszabadító mozgalomról beszélt, és figyelmen kívül hagyta a saría törvény Doku Umarov általi bevezetését.

 

Az Oroszország Szabad Népeinek Fóruma terjesztette ezt a térképet az Orosz Föderáció szétveréséről.
.
AZ OROSZORSZÁGI SZABAD NÉPEK FÓRUMA

Ma, amikor Doncov művei kötelező olvasmányok az ukrán integrális nacionalista milíciák 120 000 katonája számára, és Dmytro Jarosh az ukrán hadseregek főparancsnokának tanácsadója lett, egy ismeretlen szponzor - feltehetően a német BND, az amerikai CIA és az ukrán SBU - 2022. július 23-24-én Prágában megrendezte Oroszország Szabad Népeinek Fórumát [5].

Úgy tűnik, hogy az SBU vonakodott a részvételtől, és ez volt az egyik oka annak, hogy az USA azt javasolta Volodimir Zelenszkij elnöknek, hogy menessze az igazgatóját.

A "szabad népek" kifejezést az ukrán integrális nacionalisták, köztük Lev Dobriansky ukrán közgazdász használják. Dobriansky Dwight Eisenhower elnökkel és Jaroszlav Sztetszkoval együtt megalapította a Nemzeti Fogoly Népek Bizottságát, később pedig közreműködött a Kommunistaellenes Világliga megalapításában. Lánya, Paula Dobriansky központi szerepet játszott a Külügyminisztérium és a Thomson Reuters hírügynökség propagandaapparátusában. George W. Bush elnöksége idején a globális ügyekért felelős külügyi államtitkárságon dolgozott. Donald Trump elnök ellenezte politikai ügyekért felelős államtitkárrá való kinevezését.

Az oroszországi Szabad Népek Fóruma a népek önrendelkezésének érvével indokolja Oroszország felosztását. A Szovjetunió felbomlásakor tizenöt különálló állam szabadult fel, köztük az Orosz Föderáció. Az elképzelés szerint ezt a felosztást szeretnék kiterjeszteni, ezúttal további húsz államot létrehozva. Ez nemcsak a Kaukázusban hozna létre új államokat, hanem teljesen megváltoztatná Szibéria térképét, vagyis Kína peremvidékét is.

Ha azonban Oroszország egyes régióiban valódi fejlődési probléma van, azt új kommunikációs útvonalak létrehozásával oldják meg, először kelet-nyugati, majd az utóbbi tíz évben észak-déli irányban. Azok a népek, amelyeket a BND, a CIA és az SBU "fel akarnak szabadítani", soha nem fejezték ki, hogy el akarják hagyni az Orosz Föderációt, kivéve Csecsenföldet, ahol most béke van.

Ismétlem, nem véletlen, hogy az orosz hadsereg hangsúlyozza csecsen egységeinek helyét a Donbasszban az ukrán "nácik" [én jobban szeretem az "ukrán integrál nacionalisták" kifejezést] elleni különleges katonai műveletben. Ezzel akarja emlékeztetni arra, hogy két szörnyű háború után kielégítette a csecsen követeléseket. Hasonlóképpen, a Csecsen Köztársaság elnöke, Ramzan Kadirov felszólítja népét, hogy álljon bosszút az ukrán integrális nacionalisták által az országában elkövetett visszaélésekért.

Vlagyimir Putyin elnök, aki pontosan ismeri ezt a nyugati stratégiát, 2022. augusztus 15-én bejelentette egy náciellenes világkonferencia összehívását Moszkvába.

Thierry Meyssan

https://www.pokolafoldon.hu/great-reset/a-nyugati-d-s-strategiaja-az-orosz-foderacio-szetveresere