A WEF szerint vannak módok arra, hogy "etikailag is részévé tegyük ezeket a csodálatos technológiákat

A legújabb, rendkívül ellentmondásos technológia/politika, amelyet a Világgazdasági Fórum (WEF) normalizálni kíván, az emberekbe ültetett nyomkövető chipek beültetésének ötlete.

Nem is olyan régen még összeesküvés-elméleteket szőttek azoknak, akik egy olyan jövőről spekuláltak, ahol ez megtörténik, de most a világ elitjének leghangosabb orgánuma azt jósolja, hogy a chipbeültetések végül csak egy árucikké válnak.

A WEF pedig amellett érvel, hogy a chipek beültetését a gyermekekbe a szülők "szilárd, racionális" lépésnek tekinthetik. Mindez a szervezet honlapján található blogbejegyzésben bukkan fel, amelyet a kiterjesztett valóság (AR) jövőjének és az úgynevezett "kiterjesztett társadalomnak" szenteltek.

Mint a WEF számos más, a különböző típusú technológiák jövőjével kapcsolatos állásfoglalásában, a hangsúlyt a "helyes", azaz a saját "víziójának" beillesztésére helyezi abba az irányba, amerre ezeknek fejlődniük kellene, elkerülhetetlenül megemlítve a meghatározatlan társadalmi szereplőket, akik az etikai kérdés kulcsát tartják majd kezükben.

A WEF az AR állítólagos széleskörű hasznosságát emlegeti az olyan területeken, mint az egészségügy, az oktatás és a szakmai környezet, azzal az alapgondolattal, hogy iránymutatást ad arra vonatkozóan, hogyan lehet "etikusan" szabályozni ezt a hatalmas potenciális erőt - és így, ha minden el van döntve, irányítani.

 

 

A WEF az AR-t és a hasonló technológiákat átalakítónak nevezi - de "megfelelő támogatásra, jövőképre és merészségre" van szükségük.

Ismét nem világos, hogy a "bátorság" miért került bele, hacsak nem eufemizmusként szolgál a WEF által megfogalmazott néhány eléggé felháborító "vízió" eladásához, mint például a gyógyszerek agyi implantátumokkal való helyettesítése, amelyek elektromos impulzusokkal manipulálják a testet, és az emberbe műtéti úton beültetett mindenféle chipek párosítása olyan érzékelőkkel, amelyeket egy székben találhatunk.

És így, hogy az ember és a szék "zökkenőmentesen integrálódik", az életminőség mindenütt megugrik - ígéri a davosi székhelyű csoport.

"Bármilyen ijesztően hangzanak is a chip-implantátumok, ezek egy természetes evolúció részét képezik, amelyen a viselhető eszközök egykoron keresztülmentek. A hallókészülékek vagy a szemüvegek már nem hordoznak stigmát" - olvasható a blogbejegyzésben. "Ezek kiegészítők, sőt, divatcikknek számítanak. Hasonlóképpen az implantátumok is árucikké fognak fejlődni".

E trendek kritikusai azonban azt mondják, hogy ellenállásuknak semmi köze a "stigmákhoz" - inkább az állampolgári jogokkal, a magánélet védelmével és az emberi autonómia fogalmával kapcsolatos komoly aggályok miatt.".

https://www.pokolafoldon.hu/great-reset/a-wef-szerint-vannak-racionalis-okok-a-gyermeke-mikrochipezesere