2022. augusztus 2., kedd

A holokauszt-túlélő párhuzamot von a jelenlegi társadalom és a náci Németország között

 

'Ellenállj, ébredj, ne engedelmeskedj' ~Vera Sharav

Vera Sharav mindössze 3 éves volt, amikor a világa összeomlott.

Őt és családját elüldözték Romániából, és egy ukrajnai koncentrációs táborba terelték a második világháború alatt, ahol várakozni és éhezni kellett.

"A halál felhője mindig ott volt" - mondta Sharav a The Epoch Timesnak.

Heti rendszerességgel egy lista határozta meg, hogy kit hova küldjenek; legyen az haláltábor vagy rabszolga-munkatábor, mondta.

A táborban elmesélte, hogy apja tífuszban halt meg, amikor ő 5 éves volt, ami a hideg és az alultápláltság miatt az egész táborban elterjedt volt.

A táborban töltött három év után, 1944-ben mentették meg, mondta.

"Édesanyám megneszelte, hogy néhány árvát elszállítanak a táborból, ezért hazudott, és azt mondta, hogy árva vagyok, hogy megmentse az életemet, és így kerültem ki" - mondta Sharav.

Ezzel kezdődött az az odüsszeia, amit ő úgy nevezett, hogy szülő nélküli gyermekként a saját megérzéseire és mások szándékainak éles kritikai értékelésére hagyatkozott.

"Fel kellett mérnem, hogy kiben bízhatok, aki gondoskodik rólam" - mondta.

 

 

Miközben vonaton utazott a romániai Constanta kikötőjébe, ahol három hajó várta, hogy embercsoportokat vigyenek Palesztinába, összebarátkozott egy családdal. Megérkezésekor azonban egy hajóra került más árva gyerekekkel együtt, ami elválasztotta őt attól a családtól, akikben úgy érezte, hogy megbízhat. Ezért fellázadt.

"Bármi is történt, nem lehetett meggyőzni arról, hogy felszálljak arra a hajóra" - mondta. "Csodálatos módon végül engedtek nekem."

Tengeribetegségben elaludt azon az éjszakán, és arra ébredt, hogy az árvákat szállító hajót megtorpedózták azok, akikről évtizedekkel később kiderült, hogy oroszok voltak.

Bár bűntudata volt, amiért túlélte, hálás volt, hogy ellenállt, mert ez az ellenállás tartotta életben, mondta.

"Nem engedelmeskedtem a tekintélynek, és ez mentette meg az életemet."

Fegyveres orvostudomány

Ezek az emlékek 2020-ban tértek vissza a COVID-19 korlátozások szövevénye alatt, amelyek a médiapropaganda segítségével kicsúsztak a kezéből, mondta.

"Így most, amikor az emberek esztelenül engedelmeskednek a hatóságnak, feladva a jogukat, hogy dönthessenek a saját életükről és arról, hogy mi kerül a saját testükbe, visszagondolok arra az időre" - mondta.

Sharav ma orvosi aktivista és a Szövetség az Emberi Kutatás Védelméért alapítója, egy olyan laikusokból és szakemberekből álló hálózat, amely a hippokratészi esküben, a Nürnbergi Kódexben és a Bioetikai és Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában lefektetett humanitárius értékek és etikai normák fenntartásáért dolgozik.

https://www.pokolafoldon.hu/great-reset/a-holokauszt-tulelo-parhuzamot-von-a-jelenlegi-tarsadalom-es-a-naci-nemetorszag-kozott

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése