Bravó eugyppiusnak, amiért felhívta a figyelmet a "járvány" 2019 végi időpontjára.

Mi már publikáltunk erről a jelenségről, arról, hogy 2019 végén az USA-ban és Európában kissé szokatlan fertőzések járnak körbe (az USA-ban még korábban azonosították), de nem SARS-CoV-2-ként vették fel őket. Emlékeztetjük olvasóinkat a 2019. októberi wuhani katonai játékokra, amikor sok fiatal sportoló megbetegedett. Emlékeztetjük olvasóinkat, hogy soha nem találtak páciens nullákat erre az úgynevezett természetesen előforduló légúti vírusra. Gyorsan előre 2020 márciusa körül a legtöbb országban (Olaszországban korábban), amikor az orvosi probléma nagyrészt már elmúlt - észrevétlenül -, mégis az első zárlatba helyeztek minket, és folytatták a halálra rémítést. eugyppius ezzel foglalkozik az alábbi tudományos cikk segítségével.

********

Az olasz járvány legkorábbi napjai, ill: Miért nem akar már senki sem beszélni 2020 februárjáról?

Néhányan közületek harminc hónapnyi nukleáris minőségű médiapropaganda után hajlamosak kételkedni mindenben, ami a sajtóban megjelenik. Bár az újságírók bizonyára terjesztik a valótlanságok egy részét, a hazugság nem az általuk preferált stratégia, és szinte mindig a nagy sajtóorgánumokon kívülről származik, a rezsim tisztviselőinek öncélú nyilatkozataiból. A hazugsággal az a probléma, hogy drága és több koordinációt igényel, mint amennyit a széles körben elosztott médiaműveletek parancsolnak. Az általuk preferált megközelítés inkább a hangsúlyozás. A rezsimbarát újságírók minden egyes, a kormány politikáját támogató történetet felkutatnak, és ezeket a csekélységeket az abszurditásig felerősítik; ugyanakkor mindent megtesznek, hogy figyelmen kívül hagyják vagy lekicsinyeljék az általuk preferált narratívát sértő információkat, bármilyen jelentősek is legyenek azok.

 

 

Most már általában túlságosan is nyilvánvaló, hogy a média mit választott a felerősítésre. Ezek azok a történetek, amelyekből már halálosan elegük van, és amelyek úgy tűnik, soha nem tűnnek el. Sokkal nehezebb kidolgozni mindazt, amit a sajtó jelenleg eltemet, mert a hiányok természetüknél fogva finom dolgok. Mindazonáltal az a legfontosabb mind közül, amit a sajtó nem mond el.

Ebben a szellemben hívom fel a figyelmet arra, hogy a világjárvány legelső napjait mennyire elhallgatta az emlékezet. Különösen a 2020 januárjától márciusig tartó döntő fontosságú hónapokról szinte soha nem esik szó, pedig ez volt a legnagyobb dinamizmus és találékonyság időszaka, amikor kifejlesztették a vakcinákat, tömeges teszteléseket indítottak, megdőlt a maszkolás hatékonyságával kapcsolatos hosszú távú pesszimizmus, és százmilliókra róttak ki újszerű, kontinensnyi területre kiterjedő házi őrizeteket.

A közelmúlt történelmének figyelmen kívül hagyása mellett hozott szinte általános döntés okairól az olyan tanulmányokból lehet némi támpontot szerezni, mint ez, A COVID-19 járvány korai szakasza az olaszországi Lombardiában. A szerzők a kontaktuskövetési adatokban kutatva összesen 527 olyan fertőzést találtak, amelyeknél a tünetek megjelenésének időpontja megelőzte az 1. beteg, Mattia Maestri 2020. február 20-i ünnepelt diagnózisát Codognóban. Maestri pozitív tesztjét tartották az olaszországi járvány kezdetének, és akkoriban a sajtóban sokat találgattak a rejtélyes 0. beteg kilétéről, akitől a SARS-2-t kapta. Miközben a német és az olasz közegészségügyi tisztviselők vádaskodtak arról, hogy valójában honnan származnak az első fertőzések, az olaszországi kontaktnyomkövetők biztosan tudták, hogy Maestri valóban nagyon messze volt az európai járvány kiindulópontjától - közelebb a 100 000 beteghez, mint az 1. beteghez.

Bár azokban a korai napokban még viszonylag kevés vizsgálatot végeztek, tanulmányunk szerzői bizonyítékot találnak arra, hogy február 20-án "a SARS-CoV-2 már legalább 222 településen keringett az 1.506-ból legalább 222-ben" Lombardiában, "és az összes lombardiai tartományban folyamatos volt az átvitel".
Még rosszabb a Team Lockdown számára, hogy a korai világjárvány, amennyiben rekonstruálható, "csökkenő tendenciát mutat a nettó szaporodási számban ... az első eset februári észlelését követően".

A tanulmány szerzői között lombardiai közegészségügyi tisztviselők és tudósok is szerepelnek, és megpróbálnak vidám arcot vágni a kínos felfedezéshez, azt írva, hogy a "korai beavatkozások" érdemesek a tényleges szaporodási szám "jelentősebb" csökkenésére Lodiban (LO), Bergamóban (BG) és Cremonában (CR) a későbbi februártól, és hogy különösen "a karanténterület felállítása a járvány kezdeti epicentruma körül Lodi tartományban döntő szerepet játszott a fertőzés helyi ellenőrzésében". Mégis, ahogy még a kiegészítő táblázatuk is mutatja, Lodiban február 24-ig, vagyis talán öt nappal az ottani becsült R(t) csúcspont után sehol nem volt karantén. Bergamóban és Cremonában pedig csak március 2-án rendelték el a korai, langyos intézkedéseket, jóval azután, hogy a fertőzések megfigyelt növekedése mindkét régióban a végső hanyatlás szakaszába lépett.

 

 

Az adatokból egy másik pont is kitűnik. Nézze meg a tartományi R(t) diagramot. Igen, az R(t) csökken a nagy gócpontokban, de hol növekszik még február vége után is? Comóban (CO), Leccóban (LC), Mantovában (MN), Sondrióban (SO) és Vareseben (VA).

Most nézzük meg a fertőzések előfordulásának ezt a hőtérképét március 9-től:

 

 

A legkorábban bejelentett fertőzést, amelyet egy 4 éves kisfiú konzervált orrgaratmintájában fedeztek fel, 2019. november 21-én vették - Milánóban (MI). Legkésőbb novemberben már biztosak lehetünk abban, hogy a vírus Milánóban keringett. E térkép elkészítésének idejére azonban úgy tűnik, hogy a gócpontok mind egy nagyjából egyenlő távolságra lévő gyűrűben helyezkednek el Milánó körül. Február végén a vírus már csak a még távolabbi régiókban - például Comóban, Mantovában és Sondrióban - gyorsul fel. Minden jel szerint úgy tűnik, hogy a vírus úgy égett át Milánón, hogy senki sem vette észre, és amikor a világ Tomas Pueyói ránk törtek a tömeges tesztekkel és a lezárásokkal, néhány hónappal elkéstek. A hotspotok, amelyeket találtak, legjobb esetben is csak másodlagos fertőzési helyek voltak.

Mire a pandémiások elkezdték átkutatni a trükkök tárházát, a vírus már hónapok óta keringett, és senki sem vette észre. Ez az egész világjárvány egyik leglényegesebb és legmohóbban figyelmen kívül hagyott ténye. A korai betegeket nagyon magas arányban szállították kórházba, és - a kínai tanácsoknak megfelelően - agresszív gépi lélegeztetésnek vetették alá őket, ami nagyon sokukkal végzett. Maestri, az 1. beteg 38 éves szabadidős maratonfutó volt, és valószínűleg sokkal kevesebb gondja lett volna a SARS-2-vel, ha nem követi el azt a súlyos hibát, hogy pozitív lett a tesztje. Sajnos, majdnem meghalt, miután heteket töltött lélegeztetőgépen.

Ez legalábbis néhány oka annak, hogy médiánk és közegészségügyi tisztviselőink kétségbeesetten próbálják elfelejteni azokat a korai napokat. 2020 márciusában a valódi fertőzések már csökkenő tendenciát mutattak. A fertőzések számának látszólagos megugrása illúzió volt, amelyet a tömeges tesztelési programok bevezetése okozott. A tömeges megfékezés mindent csak rontott.

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/az-olasz-jarvany-legkorabbi-napjai-avagy-miert-nem-akar-mar-senki-sem-beszelni-2020-februarjarol