Próbálj meg nem elaludni. Pánikba kell esned!!! Megint madárinfluenza, Funky Monkey foltok vagy Make Believe vírus.

Most kezdődött a Marburg-vírus járványa

Miért történik hirtelen ennyi szokatlan betegségkitörés az egész bolygón? Már 2022-ben is egy végtelennek tűnő globális világjárvánnyal volt dolgunk, és idén eddig egy madárinfluenza-járvány több tízmillió csirkénk és pulykánk halálát okozta, a történelem legsúlyosabb majomhimlőjárványa futótűzként terjedt a nyugati világban, és most pedig arról érkezett hír, hogy Afrikában kitört a Marburg-vírus.

Már elvesztettük a majomhimlő megfékezésének lehetőségét, és ez igazán rossz hír. De ha a hatóságoknak nem sikerül sikeresen megfékezniük ezt az új Marburg-járványt, akkor egy olyan forgatókönyvvel nézhetünk szembe, amely egyenesen apokaliptikus.

A Marburg-vírus új kitörése Ghánában történik. Az eddig elhunyt két áldozat nem ismerte egymást, és a hatóságok szerint ez bizonyíték arra, hogy "a betegség egyre szélesebb körben terjed"...

A feltételezések szerint két ember halt meg a rendkívül halálos Marburg-vírusban Ghánában, miközben a hatóságok felkészülnek egy esetleges járvány kitörésére.

Az ország déli Ashanti régiójából származó betegek nem ismerték egymást, ami arra utal, hogy a betegség egyre szélesebb körben terjed.

Az első vizsgálatok pozitív eredményt hoztak a vírusra, és a mintákat az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelenleg újraelemzi.

A globális egészségügyi hatóságok mindig is figyelmeztettek, hogy a Marburg-vírus jó esélye van egy szörnyű globális világjárvány kialakulásának, mivel nagyon hosszú lappangási idővel rendelkezik. Az alábbi információk az Egészségügyi Világszervezettől származnak...

A lappangási idő (a fertőzéstől a tünetek megjelenéséig eltelt idő) 2 és 21 nap között változik.

A Marburg-vírus okozta megbetegedés hirtelen kezdődik, magas lázzal, erős fejfájással és súlyos rossz közérzettel. Gyakoriak az izomfájdalmak. A harmadik napon súlyos, vizenyős hasmenés, hasi fájdalom és görcsök, hányinger és hányás kezdődhet. A hasmenés egy hétig is fennállhat. A betegek megjelenését ebben a fázisban úgy írták le, hogy "kísértetiesen" rajzolt vonások, mélyen ülő szemek, kifejezéstelen arc és rendkívüli letargia jellemzi őket.

Mindez szörnyen hangzik, de a betegség következő szakasza valóban rémálomszerű...

Sok betegnél 5 és 7 nap között súlyos vérzéses tünetek jelentkeznek, és a halálos kimenetelű esetekben általában valamilyen formában jelentkezik a vérzés, gyakran több területről. A hányásban és székletben lévő friss vérhez gyakran társul orr-, íny- és hüvelyvérzés. Különösen kellemetlen lehet a spontán vérzés a vénapunkciós helyeken (ahol intravénás hozzáférést biztosítanak folyadékok beadásához vagy vérvételhez). A betegség súlyos szakaszában a betegek tartósan magas lázzal küzdenek. A központi idegrendszer érintettsége zavartságot, ingerlékenységet és agresszivitást eredményezhet. A betegség késői szakaszában (15 nap) esetenként orchitisről (az egyik vagy mindkét here gyulladása) számoltak be.

Halálos esetekben a halál leggyakrabban a tünetek megjelenését követő 8-9 nap között következik be, amelyet általában súlyos vérveszteség és sokk előz meg.

A betegség legnagyobb korábbi kitörése 2005-ben volt.

Az akkori járvány során az áldozatok 88 százaléka meghalt...

Az eddigi legnagyobb járvány 2005-ben Angolában tört ki, amikor 374-en kapták el a vírust, és 329-en meghaltak - ez 88 százalékos halálozási arányt jelent.

Egy olyan betegség, amelynek halálozási aránya jóval kevesebb, mint egy százalék, végül hónapokra megbénította a bolygó nagy részét.

Ön szerint mi fog történni, ha a Marburg-vírus valódi globális világjárvánnyá válik?

Mondanom sem kell, hogy a pánik az egekbe szökne, és nincs gyógymód és nincs vakcina...

A Marburg-vírus a közegészségügyi tisztviselők egyik legfőbb aggodalma, akik a következő világjárvány miatt aggódnak. A vírus komoly közegészségügyi vészhelyzetet okozhat, de jelenleg nincs a vírus kezelésére jóváhagyott vakcina vagy vírusellenes kezelés.

Eközben a majomhimlős esetek száma továbbra is exponenciális ütemben növekszik.

Amikor tegnap írtam a majomhimlőről, 7534 globális eset volt. Sajnos a péntek volt a járvány eddigi legrosszabb napja, és most már 9109 globális esetet regisztráltak.

Reméltem, hogy a járvány a kezdeti megugró esetszám után elhalványul, de ehelyett úgy tűnik, hogy gyorsan felgyorsul.

Itt az Egyesült Államokban már 39 különböző államban terjedt el, és az esetek száma mostanra 790-re emelkedett.

Ha az esetek száma továbbra is nagyon gyors ütemben megduplázódik, akkor nem sok időbe telik, mire komoly nemzeti válsághelyzettel állunk szemben.

Reméljük, hogy ez nem következik be, mert ez egy olyan betegség, amit semmiképpen sem akarunk elkapni.

A majomhimlőnek ez az erősen mutálódott változata rendkívül erős fájdalmat okoz. Valójában az NBC Newsnak nyilatkozó egyik áldozat azt mondta, hogy "ez volt életem legrosszabb fájdalma".

Mivel a majomhimlő nagyon csúnya sebeket okoz a bőrön, sokan felvetették, hogy ez kísértetiesen hasonlít egy jövőbeli forgatókönyvhöz, amelyet a könyveimben leírtam.

De még nem tudjuk, hogy a majomhimlő valódi világméretű járvánnyá válik-e. Egyszerűen csak várnunk kell, és meglátjuk, mi történik.

Természetesen a COVID már régóta globális járvány, és most arról számolnak be, hogy egy új alváltozat, amely a nyugati világban kezd dominánssá válni, "az eddigi legrosszabb"...

Az új koronavírus legújabb, Európában, az Egyesült Államokban és más helyeken uralkodóvá váló alváltozata sok szempontból az eddigi legrosszabb.

Az Omicron alapváltozat BA.5 alváltozata a jelek szerint fertőzőbb, mint a vírus bármely korábbi formája. Úgy tűnik, hogy jobban el tudja kerülni az antitestjeinket is - ami azt jelenti, hogy nagyobb valószínűséggel okozhat áttörést és ismétlődő fertőzéseket.

A hatóságok minden próbálkozásuk ellenére sem tudták megállítani ezt a járványt. Bolygónkat hullámról hullámra sújtotta, és most az Egyesült Államokban ismét megugrott a kórházi kezelések száma...

A USA TODAY a Johns Hopkins Egyetem adatainak elemzése szerint tizennyolc államban több megbetegedést jelentettek a június 30. és július 7. közötti héten, mint az azt megelőző héten.

Ez a kórházi kezelések számának növekedéséhez is vezetett, 40 állam kórházai több COVID-19-es beteget jelentettek, mint egy héttel korábban. Harmincnyolc államban több beteg feküdt intenzív ágyon, és 17 államban több halálesetet jelentettek, mint egy héttel korábban.

Engem személy szerint sokkal, de sokkal jobban aggaszt a majomhimlő.

Ha a majomhimlős esetek száma továbbra is úgy robbanásszerűen emelkedik, mint eddig, nem fog sokáig tartani, amíg a lakosság körében széles körű pánik alakul ki.

Ha pedig a Marburg-vírus kezd elszabadulni a nyugati világban, akkor olyan forgatókönyvvel fogunk szembenézni, amely teljesen elképzelhetetlen.

Így remélhetőleg az afrikai hatóságok a helyzet magaslatán állnak, mert egy teljes világméretű világjárvány halálos áldozatainak száma az egekbe szökne.

 

Remélhetőleg - ez kezd nagyon fárasztó lenni. Ne törődjetek velük. Ne bökdösd magad, és minden rendben lesz.

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/miert-tortenik-hirtelen-ennyi-szokatlan-betegsegkitores-az-egesz-bolygon