A Pfizer köteles nyilvánosságra hozni, hogy az oltások összetételében jelen van-e grafén-oxid, egy olyan anyag, amelyről sok egészségügyi szakember azt gyanítja, hogy súlyos egészségkárosodást okozhat.

Az uruguayi igazságszolgáltatás csütörtökön elrendelte a Covid "védőoltások" felfüggesztését 13 év alatti gyermekek számára. A közegészségügyi minisztérium azonnal törölte a kísérleti génterápiákat.

A minisztérium döntése azután született meg, hogy Alejandro Recarey bíró zöld utat adott a Maximiliano Dentone ügyvéd által egy hete benyújtott végzésnek. Dentone állampolgárok egy csoportját képviseli, akik az állam és a gyógyszergyárak között kötött szerződésekről szeretnének tudomást szerezni. Továbbá többek között azt akarják, hogy hozzák nyilvánosságra az injekciókban található "összetételű anyagokat".

A döntés egy héttel a végzés benyújtása után és két bírósági meghallgatás után született. Az első, szerdán tartott meghallgatáson az uruguayi kormány megpróbálta Recarey-t felmenteni, mire a bíró úgy döntött, hogy folytatja a jogi eljárást. Csütörtökön a bíró megkapta a Covid vakcinák egészségügyi biztonságára és kémiai összetételére vonatkozó 18 kérdésre adott választ, amely Daniel Salinas egészségügyi miniszter aláírását viselte.

Alvaro Delgado, az elnökség baloldali titkára sajtótájékoztatón azt állította, hogy a döntés a lakosság egészsége elleni támadás. A kormány bejelentette, hogy fellebbezni fog, "mert a szülők nagyon aggódnak a ma történtek miatt" - mondta Rodrigo Ferrés főügyész.

 

 

Delgado megkérdőjelezte a bíró alkalmasságát az ügyre, azt sugallva, hogy oltásellenes nézetei vannak, amelyek eltávolítják őt a hivatala által megkövetelt pártatlanságtól. A sajtó kérdésére rámutatott, hogy "megkértük a bírót, hogy mentse fel magát, és ő nem tette meg... Ebben a világban nagyon kevés véletlen van" - mondta.

A Covid és más tipikus téli légúti fertőzések esetei az elmúlt hetekben megszaporodtak Uruguayban, bár ez nem okozott gondot az egészségügyi rendszerben. A 13 év alatti gyermekek nagy többsége már két adag oltóanyagot kapott, szinte mindannyian a Pfizerrel.

Uruguay közel kilencmillió adagot adott be mintegy három és fél millió lakosnak.

A bíróságon kívül Dentone elmondta a sajtónak, hogy az uruguayi kormány nem mutatta be a gyógyszergyártó céggel, azaz a Pfizerrel kötött szerződéseket, amit a bíró kért. A kormány titoktartásra hivatkozva mentette ki magát.

A bíró tudni akarja, hogy voltak-e "a beszállítók polgári jogi mentességére és/vagy büntetőjogi büntetlenségére" vonatkozó záradékok az "esetleges káros hatásokról".

Azt is tudni akarja, hogy a vakcina összetételében szerepel-e grafén-oxid, egy olyan anyag, amelyről sok egészségügyi szakember azt gyanítja, hogy súlyos egészségkárosodást okozhat.

A kormány fellebbezett a döntés ellen, és magasabb bírósághoz fordul.

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/uruguay-felfuggeszti-a-covid-vakcinakat-a-gyermekek-szamara-a-birosag-az-osszetevok-nyilvanossagra-hozatalat-koveteli-video