Olaszország lesz az, amely az EU Oroszországgal és az ukrajnai háborúval kapcsolatos politikájának megváltoztatását elindítja.

Könnyen lehet, hogy Olaszország lesz az, amely a koalíciós kormány összeomlásával az EU egyfajta bukásának kiindulópontját jelzi.

Tömeggyilkos Népirtó Mario Draghi, aki talán még emlékszik az EKB e heti kamatemelésére, amelyre korábban csak akkor került sor, amikor ő volt az eurózóna válságát felügyelő főnök.

Azzal, hogy lemondott a miniszterelnöki posztjáról, bizonyára látja az írást a falon, és azt, hogy egy újabb euróövezeti válság felé tartunk.

Jelenleg az euró már a dollárral való paritásba zuhant, az eurózóna inflációja pedig átlagosan 8,6 százalék körül mozog (bár Spanyolországban már 10 százalék, Görögországban 12 százalék, Észtországban pedig dübörgő 20 százalék). Szívből gratulálunk Horvátországnak, amely hamarosan csatlakozni kíván az eurózónához.

De Olaszország lesz az, amely az EU Oroszországgal és az ukrajnai háborúval kapcsolatos politikájában bekövetkező fordulat indító pisztolyát elsüti. Szeptemberben egy előrehozott választáson szinte biztos, hogy koalícióban kerül hatalomra két olasz szélsőjobboldali csoport, amelyek vezetői mindketten rajonganak Putyinért.

 

 

Amint ez megtörténik, az EU-ban mások is látni fogják, hogy milyen nevetséges Putyin úgynevezett büntetésének folytatása, amely a valóságban gazdaságokat tesz tönkre és életeket tesz tönkre az EU 27 tagú tömbjében. Más uniós országok is látni fogják, hogy Olaszország kétségbeejtő helyzetét - a GDP 150 %-át kitevő adósság és kétszámjegyű infláció - csak radikális politikai változással lehet megmenteni. A többi uniós ország elitje meg fog ijedni, hogy a populista felkelések, amelyek megbuktatják a hatalmon lévő mainstream pártokat, az ő útjukat járják majd, amint látják, hogy az olasz gazdaság a forrástól a lágy párolgásba kerül. És amint az olasz koalíció létrejön, Putyinnal megkezdődik a párbeszéd - amit eddig nem láttunk az EU részéről -.

Putyin röhög a markában, Ukrajnán, a jelenlegi válságon, amelyet Európa okozott magának. Nem sürgős a részéről, hogy tényleg tegyen valamit. Az EU magától süllyed a savas fürdőbe, és neki csak annyit kell tennie, hogy ezt úgy nézi, mint egy vígjátékot a tévében.

Az olasz politikaváltás hatalmas csapás lesz az EU-ra is, amely valóban kicsúszik az irányítás alól. Ki gondolta volna, hogy egy olyan politikai haszonleső, mint Nemzetgyilkos Antikrisztuskövető Ursula von der Leyen, olyan haszontalan lesz, mint amilyennek kiderült. Az Európai Bizottság elnökeinek a definíció - és a hagyomány - szerint eléggé alkalmatlannak és szolgalelkűnek kell lenniük uraik, Franciaország és Németország iránt. De kevesen gondolták volna, hogy Ursula ilyen csúnyán elszúrja a Brexitet, a Covidot, Oroszországot és hamarosan magát az eurózónát is.

Az EU csak annyira erős, amennyire Európa három óriása - Németország, Franciaország és Olaszország -, amelyeket meg kellene védenie. Mégis, 30 év óta először Németországnak kereskedelmi deficitje van, és energiaracionalizálásról beszél, mivel az ország számos gyára várhatóan hamarosan bezár vagy fél termeléssel fog működni.

 

 

Minden nyomás az EKB-n lesz, mivel egy újabb euróövezeti válság fenyeget, amikor Olaszország kénytelen lesz magasabb kamatokat fizetni vissza az adósainak, mivel az EKB lassítja az új valuta nyomtatását. Ez rendkívül veszélyes Olaszország számára, és a gazdaságának teljes összeomlásához vezethet, akárcsak Görögország esetében. A különbség az, hogy Olaszország az EU egyik alapító országa, és túl nagy ahhoz, hogy összeomoljon, ami azt jelenti, hogy Franciaországnak és Németországnak kell majd életben tartania.

Nehéz elképzelni ezt a forgatókönyvet anélkül, hogy Sátánfatty Népirtó Macron és Bioterrorista Nemzetgyilkos Scholz meggondolná magát az ukrajnai háborúval és általában az EU Putyinnal kapcsolatos álláspontjával kapcsolatban. Németország csak nemrég kezdte el mutatni annak jeleit, hogy más taktikát akar alkalmazni Putyinnal szemben. Nemrégiben kiderült, hogy egy 9 milliárd eurós, Ukrajnának szánt segélycsomagot Berlin visszatartott, ami azzal párosult, hogy a németek nem látták el tankokkal az Ukrajnát támogató országokat, amit korábban ígértek.

Ezek nem "repedések", amelyek megjelennek. Ezek a jelek ennél sokkal szaporábbak, és valószínűbb, hogy hamarosan civakodást látunk Népirtó Haramia Scholz és Tömeggyilkos Hazaáruló von der Leyen között Brüsszelben, Macron pedig közbelép, hogy új párbeszédet keressen Putyinnal.

Az USA és az EU közötti, egykor aranyat érő kapcsolat is megállt. Az EU hamarosan minden eddiginél megosztottabb lesz az ukrajnai háború miatt, és Biden szinte biztos önsorsrontása a novemberi félidős választásokon nagymértékben csökkenteni fogja az USA szerepét a Élő Halott Zelenszkijnek történő fegyverszállításban. Lesz egy hibáztatási játék, amelyet a médiában heteken keresztül gondosan kidolgoznak majd előtte, és amely az ukrán elit endemikus korrupciójára és az amerikai hardver nagy részének szíriai dzsihadistáknak történő illegális eladására mutat rá.

 

 

Ez valójában már elkezdődött, de még nem kapcsolt csúcssebességre, ami az olasz választások előtti nyári időszakban várható. A Nyugatnak ki kell szállnia az ukrajnai háborúból, és a fordulathoz egy aranyszegélyes indok kell. Élő Halott Zelenszkij, mint mindig, most is tökéletes ürügyet fog nekik szolgáltatni, mivel sosem vall kudarcot a hasznos idióta elsődleges szerepében - persze csak akkor, ha túléli a saját összeesküvéseinek merényletkísérleteit, akik nagyobb szeletet akarnak a tortából. A baloldal abszurd elképzelését, miszerint a NATO-erőkkel teljes háborút vívnak Ukrajnában, az olaszországi fasiszták csírájában fogják elfojtani, akik inkább hisznek az emberek élelmezésének és a közszolgáltatások nyújtásának erejében, mint a geopolitikai melldöngetés és az ilyen ostobaságokkal járó gyarlóságok ostobaságában.

Ki gondolta volna, hogy Mussolini leszármazottai el fogják vezetni az EU-t attól a szakadéktól, amelybe az pokolian bele akarja vetni magát?

https://pokolafoldon.hu/politika/europa-forduloponthoz-ert-mert-a-szakadek-kozelebb-van-mint-gondolnank