Oroszország kilépni készül a Kereskedelmi Világszervezetből (WTO) és az Egészségügyi Világszervezetből (WHO) - és esetleg más ENSZ- és nemzetközi szervekből?

Erről a témáról a nyugati mainstream média alig vagy egyáltalán nem számolt be.

Az orosz duma alelnöke, Pjotr Tolsztoj szerint az orosz kormány vizsgálja annak lehetőségét, hogy kilépjen számos ENSZ-ügynökségből, leglátványosabban a WHO-ból és a WTO-ból, amelyekről úgy vélik, hogy többet ártanak Oroszországnak, mint használnak. Ez különösen igaz lehet a WTO-ra, amelyhez Oroszország csak 2012-ben, 8 évnyi tárgyalás után csatlakozott, mivel a WTO lehetővé teszi a nyugati szankciós program hatálya alá tartozó országok számára, hogy az orosz árukra kivetett vámokat a WTO irányelvei fölé emeljék.

A WTO az ukrajnai invázióra válaszul megszüntette Oroszország "legnagyobb kedvezményes elbánásban részesülő ország" státuszát, ami több országot arra késztetett, hogy felfüggessze Moszkva kereskedelmi kedvezményeit, és a WTO-szabályok által általában megengedettnél magasabb vámokat vessen ki. Az ENSZ Alapokmánya alapján létrehozott WTO nem hozhat politikai döntéseket 164 tagszervezetének valamelyik tagja javára, vagy ellen.

Lásd ezt.

Az amerikai és európai kormányok nyomására több száz nyugati vállalat, az Adidastól, a McDonald's-tól és a Pepsitől kezdve a BP-n, a Renault-n, a British American Tobaccón, a Starbuckson és még sok-sok más cégen át, a közvetlen nyugati szankcióktól való félelem miatt kivonult Oroszországból. A McDonald's szerint az Oroszországból való távozás költségei 1,3 milliárd dollárnak felelnek meg. Megéri ez az áldozat?

Nem számít, hozzájárul az oroszellenes propagandához - ami önmagában is hozzájárul a "rendszerváltásra" irányuló egyre növekvő nyugati nyomásgyakorláshoz.

 

 

Ami a WHO-t illeti - miközben az ügynökség úgy tesz, mintha politikamentes lenne, a valóságban épp ellenkezőleg, csakis politikai. A WHO Bill Gates és az USA nyomására soha nem hagyta jóvá az orosz Szputnyik V-öt hivatalos "vakcinaként" - mint a Pfizer, a J&J, a Moderna és az összes nyugati hamis vakcina.

A WHO csatlakozott a nyugathoz, amikor elítélte Oroszországot az ukrajnai háború miatt, soha nem vizsgálta a háborút kiváltó okokat, és soha nem vizsgálta a kijevi rezsim által a neonáci Azov-zászlóaljak segítségével a Donbasz régió 8 éven át tartó bombázásának és agressziójának egészségügyi hatásait.

Bár egyetlen háború sem indokolt, a háborúhoz vezető okok elemzése segíthet a béketárgyalásokban és a további háborúk megelőzésében.

A WHO sem értékelte függetlenül a kelet-ukrajnai egészségügyi létesítményeket és lakosságot ért károkat a háború 2022. február 24-i kezdete óta. Mert a donbászi egészségügyi létesítmények elleni támadások többsége, ha nem az összes, valamint a civilek nyílt megölése, amit Kijev állít, és a nyugat megerősít, oroszok által okozott, holott valójában maga az ukrán kormány hajtott végre "hamis zászlókat" a saját népe ellen.

A semleges WHO-nak illene elemeznie a tömeges halálesetek, betegségek és sérülések okait. Ha ezt nem teszi meg, és ehelyett egyszerűen a nyugati verziót támogatja, az súlyosan sérti a WHO alkotmányát és szerepét a társadalom romló közérzetének okainak meghatározásában.

 

 

Egyetlen háború sem indokolt - beleértve a gazdasági háborúkat (szankciókat), a félelmet fő fegyverként használó háborúkat és az élelmiszert elpusztító, éhínséget és halált okozó háborúkat. Az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága nem szólalt fel a WEF Nagy Újraindítása ellen, ahogy az ENSZ sem. Sőt, 2019. június 13-án az ENSZ stratégiai partnerségi keretet írt alá a WEF-fel, amelyben felvázolta az együttműködés területeit, nevezetesen a hírhedt ENSZ Agenda 2030-at.

Ezzel a 193 tagú ENSZ-testület nemcsak a csillogását veszítette el (ha volt még neki), hanem - ami még fontosabb - a világban betöltött békemegbízotti szerepét, valamint az igazságosság és az emberi jogok védelmezőjének szerepét is. A WEF egy őrülten gazdag nem kormányzati szervezet, amely a nagy pénzvilág és az egyes oligarchák szolgálatában áll.

A Nagy Újraindítás, amely már jóval az ENSZ-szel kötött partnerségi keretmegállapodás előtt is készülőben volt, a világ erőforrásainak és az emberiségnek a végső ellenőrzési mechanizmusa.

Oroszország nem csak a világ messze legnagyobb országa a felszínt tekintve, de vitathatatlanul a természeti erőforrások tekintetében is messze a leggazdagabb. Oroszország ezért a nyugati birodalmi erők célkeresztjében van, beleértve és mindenekelőtt a WEF-et és annak kezelőit.

Ezért az orosz külügyminisztériumnak igaza van, amikor azt állítja, hogy az ENSZ számos intézménye Oroszország érdekei ellen dolgozik - ami jó ok arra, hogy kilépjen belőlük.

Ha visszatekintünk a közelmúlt történelmére, talán rájövünk, miért rágalmazza és gyűlöli Oroszországot, és különösen Putyin elnököt a Nyugat - természetesen a nyugati korrupt médiapropaganda által 24/7-ben támogatottan.

 

 

A Nyugat szerette volna, ha Borisz Jelcin (1991. július 10. - 1999. december 31.) a 21. században is hatalmon marad. Jelcin hagyta, hogy a Nyugat - főként a FED, az IMF és a Világbank - tízéves hivatali ideje alatt tönkretegye és privatizálja Oroszország állami gazdaságát.

Talán az országa nyugati fosztogatásával szembeni engedékenységéért érzett bűntudatból Jelcin erős és intellektuálisan briliáns utódot keresett magának. 1999 augusztusában az akkor még kevéssé ismert KGB-tisztet, Vlagyimir Putyint nevezte ki miniszterelnöknek. Ez egyértelmű jele volt annak, hogy Jelcin elnök felkészítette Putyint a Kreml vezetésére.

Nyugaton senki sem sejtette, hogy Putyin fogja Oroszországot a térdéről felemelni és teljes jogú világhatalmi pozícióba emelni. És mindezt kevesebb mint két évtized alatt.

Oroszország, Kína szoros szövetségese és a keleti integráció aktív tagja, nemcsak túl fogja élni a nyomást, hanem gyarapodni fog a rágalmazó nyomás alatt.

Az aljas ENSZ-ügynökségekből való kilépés jelzést adhat más gondolkodó országoknak, amelyek szerettek volna, de eddig nem mertek ilyen drasztikus lépéseket tenni, hogy talán nekik is jobb, ha nem tartoznak ebbe a nyugati korrupt nemzetközi hálózatba, beleértve az Európai Uniót is.

https://www.pokolafoldon.hu/politika/oroszorszag-kilep-a-who-bol-a-wto-bol-es-mas-ensz-ugynoksegekbol