Aggodalmakat kelt egy felmérés, amelyből kiderül, hogy a kanadaiak nagy száma hisz "veszélyes összeesküvés-elméletekben", például abban, hogy a globális eseményeket hatalmas összeesküvések tervezik, akik "titokban dolgoznak ellenünk".

Az Abacus Data által 1500 felnőtt megkérdezésével végzett országos felmérés azt mutatja be, hogy a mainstream információforrásokba és a kormányzati intézményekbe vetett bizalom mennyire megromlott.

És a jelek szerint ez borzasztóan ijesztő dolog.

"Azok a kanadaiak, akik azt szeretnék hinni, hogy a kanadai társadalmat viszonylag nem érinti az összeesküvés-elmélet, kevés vigaszt találnak majd ezekben az eredményekben. Milliók hisznek abban, hogy életünket titkos összeesküvések irányítják, amelyek célja az érdekeink aláásása" - áll az Abacus Data közleményében.

 

 

Az eredmények azt mutatják, hogy;

- A kanadaiak 44%-a úgy véli, hogy "a nagy eseményeket, mint a háborúk, a recessziók és a választások kimenetele" olyan sötét összeesküvések irányítják, amelyek "titokban ellenünk dolgoznak".
- A kanadaiak 37%-a úgy véli, hogy "van egy olyan embercsoport ebben az országban, amely megpróbálja az őshonos kanadaiakat olyan bevándorlókkal helyettesíteni, akik egyetértenek a politikai nézeteikkel".
- A kanadaiak 20%-a úgy véli, hogy "a Világgazdasági Fórum a globális elit egy csoportja, amelynek titkos stratégiája az, hogy ráerőltesse elképzeléseit a világra".
- A kanadaiak 13%-a úgy véli, hogy Tömeggyilkos Sátánfatty Bill Gates titokban oltóanyagba épített mikrochipeket használ az emberek megfigyelésére.

A közvélemény-kutató cég szerint az a 37%, aki szerint migránsokból álló szavazóblokkok váltják fel őket, a legaggasztóbb eredmény, mivel ez "a helyettesítési elméletnek nevezett, szélsőséges hiedelem" kifejeződése (kivéve, ha a baloldali progresszívek jó dologként hirdetik).

Az Abacus Data arra figyelmeztetett, hogy az eredmények "aláássák a politikai pártok, a vállalkozások, a civil társadalmi csoportok és a kormányok azon képességét, hogy segítsék a konszenzus kialakítását és a közös előrelépést".

"Talán a legmegdöbbentőbb ezekben a számokban az a tény, hogy az intézményi számlákkal szembeni bizalmatlanság nem egyszerűen semleges szkepticizmus - gyakran kíséri a hajlandóság, hogy elhiggyük a veszélyes ellenkező elméleteket" - tette hozzá a cég.

A globális hatalmi elitek összefognak érdekeik érvényesítése érdekében?

Mondd, hogy nem így van!

https://www.pokolafoldon.hu/blog/a-kanadaiak-nagy-szamban-hisznek-az-osszeeskuves-elmeletekben