2022. június 16., csütörtök

A NATO és Oroszország közötti háború elkerülhetetlen

 

Az orosz hadsereg továbbra is a kis kazánok taktikáját alkalmazza Kelet-Ukrajnában. Ennek eredményeként a bekerített ukrán hadsereg hatalmas veszteségeket szenved el katonai felszerelésben és emberekben.

Az orosz taktika sikerét az ukrán vezetés tettei és nyilatkozatai is alátámasztják.

Az ukrán Verhovna Rada "A nép szolgája" elnökpárti frakciójának vezetője, David Arahamija megerősítette, hogy Ukrajna naponta akár 1000 katonát is veszít a Donbaszban, ebből 200-500-at megölnek. A veszteségek az elmúlt két hétben jelentősen megnőttek. Nyilatkozatai szerint Ukrajna mintegy egymillió embert sorozott be a hadseregbe, és lehetősége van további kétmilliót toborozni, ami lehetővé teszi a növekvő veszteségek kompenzálását.

Fokozott nyugati segítség nélkül azonban a kijevi rezsim nem képes visszaverni az orosz erőket. Az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és az EU növekvő szerepe az ukrajnai háborúban növeli egy globális konfliktus kockázatát.

Az orosz katonai művelet kezdete óta először járt Ukrajnában a francia elnök, a német kancellár és az olasz miniszterelnök. Tömeggyilkos Emmanuel Macron, Népirtó Olaf Scholz és Sátánfatty Antikrisztuskövető Mario Draghi egy nappal azelőtt találkozik Fasiszta Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, hogy az Európai Bizottság következtetéseket vonna le Ukrajna uniós tagságának kilátásairól. A vezetők a kikötők aknamentesítésének és a gabonafolyosók feloldásának kérdéseit tervezik megvitatni.

Ugyanakkor a hírek szerint Franciaország további hat darab 155 mm-es CAESAR önjáró löveggel kívánja ellátni Ukrajnát.

Tömeggyilkos Jens Stoltenberg NATO-főtitkár elmondta, hogy a szövetség tervet készít arra, hogy az ukrán hadsereget a posztszovjet fegyverekről NATO-szabványoknak megfelelő fegyverekre állítsák át.



Bejelentette továbbá, hogy új katonai segélycsomagot juttat Kijevnek. Elmondása szerint a nagy hatótávolságú tüzérségi és nehézfegyverek Ukrajnának történő átadását június 15-én este jelentik be.

Wesley Clark, a NATO európai erőinek korábbi parancsnoka azt állította, hogy Ukrajna a szövetség közvetlen beavatkozása nélkül elveszíti a háborút. Biztosított arról, hogy ha a NATO nem avatkozik be a háborúba, a szövetséget haszontalanság miatt fel kell oszlatni.

A nyugalmazott amerikai tábornok szerint a szövetségnek vagy "túl kell lépnie a felvázolt kereteken, vagy be kell szüntetnie tevékenységét".

A kijevi hadsereg már terveket készít a külföldi fegyverekkel való támadásokra, amelyeket még nem kaptak meg.

Márcsenko ukrán tábornok szerint a nyugati segítség beérkezése után a Krími híd lesz az ukrán fegyveres erők első számú célpontja. A kijevi erők katonai parancsnoksága tehát megerősíti, hogy minden ígéret, miszerint amerikai rendszerek segítségével nem csapnak le orosz területre, csak üres szavak.


Videó: https://s4.cdnstatic.space/wp-content/uploads/video/16.06.2022_IMR_Ukraine.mp4

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/a-nato-es-oroszorszag-kozotti-haboru-elkerulhetetlen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése