A magas energiaárakkal küzdő amerikaiak számára folyamatosan érkeznek a rossz hírek.

Nemcsak a benzinárak döntöttek rekordokat az elmúlt hetekben, hanem most az ország nagy részének azt mondták, hogy áramkimaradásokra kell számítaniuk, ahogy belépünk a forró nyári hónapokba.

Az Észak-amerikai Elektromos Megbízhatósági Társaság (NERC) a múlt héten hivatalosan is közzétette nyári jelentését, és az ország majdnem kétharmadának fel kell készülnie egy esetleges áramszünetre.

A NERC jelentése egy elszomorító térképet tartalmaz, amely azt mutatja, hogy az ország nagy részének készen kell állnia a nyári esetleges áramkimaradásokra.

A közelgő áramkimaradások oka egyértelmű: a tiszta energiára való kötelező átállás. A Wall Street Journal szerkesztősége azt írja:

"Üdvözöljük a "zöld energiára való átállásban". Évek óta figyelmeztetünk arra, hogy az éghajlat-politika sebezhetőbbé teszi a hálózatot a kínálat és a kereslet ingadozásával szemben. És most itt vagyunk. A mainstream sajtó egy része későn veszi észre, hogy áramkimaradások jönnek, de még mindig nem értik a valódi problémát: a zöld energiára való erőltetett átállás torzítja az energiapiacokat és destabilizálja a hálózatot."

 

 

A tiszta energiára való erőltetett átállás egyik fő támogatója Richard Glick, a Szövetségi Energiaszabályozó Bizottság (FERC) elnöke volt. Februárban ő és a FERC többi demokrata biztosának tagjai megpróbáltak keresztülvinni egy olyan irányelvet, amely szinte lehetetlenné tette volna új földgázvezetékek és infrastruktúra építését. Szerencsére a Szenátus Energiaügyi és Természeti Erőforrás Bizottságának vezetősége elítélte a lépést. Joe Manchin és John Barrasso szenátorok világossá tették, hogy ezt nem fogják tűrni. A FERC egyelőre visszavonta a szabályt.

Glicket újra jelölték a FERC elnökének. A Journal szerkesztősége folytatja: "Az újbóli jelölése egyértelmű és közvetlen veszélyt jelent az amerikai villamosenergia-ellátásra.

Az ukrajnai háború és az emelkedő energiaárak nem tántorították el a demokratákat a fosszilis tüzelőanyag-ellenes kampányuktól. Vajon a széleskörű áramkimaradások végre ráébresztik őket, hogy mindannyiunknak ártanak?".

A Biden-kormány politikája amerikaiak millióinak forró, sötét nyarat eredményez. A nyári hőség még csak most kezdődik, és enyhülés nem látszik a láthatáron.

https://www.pokolafoldon.hu/blog/hala-a-klimavaltozas-fanatikusoknak-es-a-zold-energia-orulteknek-az-usa-2-3-a-iden-nyaron-aramkimaradassal-nez-szembe