2022. augusztus 31., szerda

Eseményfigyelő az Orosz Föderáció területén nyáron

Az orosz erők befejezik Luganszki Népköztársaság felszabadítását és még többet is

Június 1-jétől az orosz erők aktív támadó akciói az Izumtól délre fekvő területekre, Liman, valamint Lysichansk, Severodonetsk és Popasnaya környékére összpontosulnak. A taktikai offenzíva Avdejevkában, Donyeck vidéken is folyik.

Az orosz biztonsági hadművelet Limanban már majdnem befejeződött, annak vidékén felszámolják a legyőzött kijevi egységek maradványait, és a Szeverszkij Donyec folyó keleti partjára menekülnek. Ugyanakkor az orosz erők fő csoportosulása még nem kelt át a folyón. Van rá esély, hogy a front egy ideig stabilizálódik a Liman felszabadítása után kialakított vonal mentén, más irányokban zajló aktív támadó akciók közepette.

Szeverodonyeck térségében a kijevi csapatok az orosz tüzérség és repülés csapásai alatt lassan visszavonulnak a városból. A városi harcok ott is folynak. Oroszbarát források azt állítják, hogy a város teljes felszabadítása a következő napokban megtörténik.

Kijev egyetlen esélye a harc meghosszabbítására az, hogy még több erősítést küld oda, amelyeket a jelenlegi körülmények között elkerülhetetlenül kiiktatnak.

Herszon térségében a széles körben hirdetett ukrán előrenyomulás teljes kudarcnak tűnt, és a kijevi csapatok jelentős veszteségeket szenvedtek az úgynevezett "szürke zónában" a kontaktvonal mentén. A térségben a helyzet továbbra is stabil.

Közben az orosz védelmi minisztérium újabb közleményt adott ki az ukrajnai katonai művelet alakulásáról (forrás):

Az Orosz Föderáció fegyveres erői folytatják a különleges katonai műveletet Ukrajnában.

Az Orosz Légierő nagy pontosságú légi rakétái 5 ellenőrző pontot, valamint 29 olyan területet értek el, ahol az AFU emberei és katonai felszerelései koncentrálódtak.

A hadműveleti-taktikai, hadsereg és a pilóta nélküli légierő 61 olyan területet talált el, ahol az AFU emberei és katonai felszerelései koncentrálódtak.

A támadások következtében több mint 140 nacionalista, valamint 9 harckocsi és gyalogsági harcjármű, 1 BM-21 Grad többszörös rakétavető üteg, 6 tüzérségi löveg és aknavető, 13 AFU különböző rendeltetésű jármű és 1 OSA-AKM légvédelmi rakétarendszer megsemmisítését eredményezték.

Az orosz légvédelmi eszközök a nap folyamán lelőtték az Ukrán Légierő 1 Szu-25-ös repülőgépét a Donyecki Népköztársasághoz tartozó Szergejevka közelében és 1 Mi-8-as helikoptert Harkov közelében.

Ezen kívül 7 ukrán pilóta nélküli légi járművet lőttek le Gorlovka, Golmovszkij, Jasinovataja, Varvarovka közelében a Donyecki Népköztársaságban, Malye Prohodij, Novaja Gnilitsa közelében a Harkovi területen, valamint Pjatichatka közelében a Herszon területen.

Továbbá 2 ukrán Smerch többszörös rakétát fogtak el a Harkovi területen lévő Malaja Kamyshevakha és Kamenka közelében.

A rakétacsapatok és a tüzérség 128 parancsnoki állást, 169 tüzérségi és aknavetős üteg tüzelőállását, valamint 623 AFU ember- és haditechnikai eszközök koncentrációjának területét találta el.

A támadások következtében legfeljebb 200 nacionalista, valamint 24 fegyver- és haditechnikai egységet, köztük 1 üteg 155 mm-es M777-es ágyúból álló ágyúgolyót, 203 mm-es 2S7 Pion lövegtalpat, BM-21 Grad többszörös rakétavetőt és 2 lőszerraktárat semmisítettek meg.

Összesen 185 ukrán repülőgép és 129 helikopter, 1077 pilóta nélküli légi jármű, 326 légvédelmi rakétarendszer, 3363 harckocsi és egyéb páncélozott harcjármű, 457 többszörös rakétaindító rendszer, 1744 tábori tüzérségi és aknavető, valamint 3329 darab speciális katonai jármű semmisült meg a művelet során.



A közeljövőben az orosz erők valószínűleg továbbra is Lysichansk térségében tartják aktív támadó akciójuk fókuszát, amelynek célja a kijevi csapatok ottani csoportosulásának felszámolása. Szeverodonyeck és Liszicsanszk felszabadítása lehetővé teszi a Popasznaja körül elért fontos nyereségek biztosítását, és megteremti a feltételét az Izum körüli áttörésnek, és így a sikeres előrenyomulásnak Szlavjanszk felé ezekből az irányokból.

Ugyanakkor a helyzet fejlődni fog Avdejevka körül, amely a Donyeck körüli kijevi erők fontos erőssége. Ennek a területnek a felszabadítása kulcsfontosságú része a Donyeck környéki lakott területek végleges biztosítására irányuló szélesebb körű erőfeszítéseknek. Addig is a kijevi csapatok folytatják az ottani polgári célpontok elleni napi csapásaikat.

Kijev viszont megpróbál majd taktikai támadásokat végrehajtani és PR-győzelmeket aratni a harci övezet más részein, például Herszon, Harkov és Zaporojie régiókban. Az ilyen kísérletek azonban, ha komoly előkészületek nélkül történnek, csak még több kudarcot fognak okozni a kijevi erőknek (mint ahogy ez nemrég történt Herszon környékén).

https://southfront.org/russian-forces-are-finishing-liberation-of-severodonetsk-and-more/

Oroszország irányít. Eddig nagyon jó eredmények.

Ez egy nagyon komoly visszaesés a kijevi zsidó rezsim számára. Az oroszok, ahogy korábban már említettem, az alkalmazkodás mesterei, és nagyon gyorsan megtanulták a NATO részvételének mértékét Kijevnél, és néhány rövid, éles csetepaté után átértékelték céljaikat, taktikájukat és megértették a 2008-as müncheni konferencia óta Ukrajnába ömlő NATO-fegyverek puszta mennyiségének mértékét, amelyet a NATO és az USA bűnözői arra használtak fel, hogy hosszú távú konfliktust rendezzenek Oroszországgal, Ukrajnát egy nagyobb, Oroszország számára elképzelt jugoszláv forgatókönyv tesztpályájaként használva. Miután azonban egy nem túl jól megtervezett, véletlenszerű művelet során behatoltak Kijev külvárosába, az oroszok gyorsan leváltották az alacsony teljesítményű szovjet korszak tábornokait, és visszavették ambícióikat, az idővel kipróbált szovjet tankönyv szerinti harcokhoz folyamodtak. Használjanak tömeges légierőt és tüzérséget, majd mossák fel őket olyan speciális városi hadviselési egységekkel, mint a Szpecnaz és a csecsenek.

Az arrogáns nyugat elpazarolta az értékes lehetőséget, hogy már korán kihasználja az orosz hiányosságokat. Ilyen lehetőség csak egyszer adódik. Az orosz előny, még ha költséges is, hogy a magasan motivált tábornokai és főtisztjei hajlamosak a frontról harcolni, és még ha veszteségeket is szenvednek, nagyon erős pozitív hatással van az egyszerű katonára, amikor látja, hogy a tábornokok AK-val a kezükben harcolnak a lövészárkokban.

Most nyár van, a front kibontakozott, az AFU ki van téve az orosz rakéta- és légierőnek, és a náciknak ellátási gondjai vannak, mivel az oroszok károsítják a kritikus közlekedési infrastruktúrát. A Dnyiprótól keletre minden fontosabb vasútvonal tönkrement, és nem tudnak NATO nehézfegyvereket szállítani.

Amikor elkezdődik a tél, kevesebb harcot fogunk látni a terepen, és még brutálisabb veszteségeket fogunk látni a megvert AFU-nak az orosz tüzérségtől. Akkor lesz az, amikor a tét a nagyobb városok felé fog emelkedni, mivel a menekülő AFU oda fogja húzni az erőit. Az oroszok körbeveszik a városokat és döngölni fogják őket, csak Zelenszkij megbuktatása mentheti meg most az ukrán életeket.

Az oroszok most 7 megerősített hadsereggel rendelkeznek, erős helikopteres erőkkel, rakétaegységekkel és tüzérséggel megtámogatva.

Megengedhetik maguknak, hogy hetente ~egy századot veszítsenek, és hetente legalább 2 zászlóaljnyi friss csapatot kapnak utánpótlásként. A megvert ukránok nem engedhetnek meg maguknak nagy veszteségeket, mivel elvesztették az égboltot is, és még kisebb egységeket sem tudnak mozgatni.

Az oroszok még mindig hatalmas előnyben vannak a nagy hatótávolságú tüzérségi rakéták, a Szu-25-ös földi támadó repülőgépek és mindenekelőtt a Z hadművelet KA-52-es munkagépe, amely immunisnak bizonyult a SAM-ekre és a NATO manpádokra.

Ukrajna még mindig nem tudja támadó jelleggel felhasználni a több mint 130 milliárd dolláros nyugati ajándékokat, mivel a tapasztalt katonákból álló ágyútölteléke egyre fogy, és nem lehet őket kiképezni vagy pótolni. Bármely modern hadseregben több mint 2 évbe telik, amíg egy katona jártas lesz a fegyverrendszerekben. A legtöbb NATO-fegyver még egy átlagos nyugati katonának is túl bonyolult, nemhogy egy ostoba, analfabéta ukrán ágyútölteléknek, akinek nincs harci vagy fegyverkezési tapasztalata. Oroszországnak 2-3 millió kiképzett katonából álló békeidős tartalék áll rendelkezésére, és a végtelenségig képes harcolni.

Az orosz veszteségek most minimálisak, az AFU veszteségei pedig exponenciálisak. Minden épeszű embernek nincs kétsége afelől, hogy OROSZORSZÁG NYER és győzni fog. Az ukránoknak hallgatniuk kellene az öreg reálpolitikus zsidó Kissingerre és a törpe Macronra, és békét kellene kérniük. A győztes medve megkapja, amit akar.

2022. augusztus 7.
Észak-Korea 100 000 önkéntest ajánlott fel Oroszországnak, hogy segítsenek az Ukrajna elleni háborúban. Ukrajna keményen reagált az ajánlatra, és elítélte, hogy Észak-Korea elismerte a szakadár Donyeck és Luhanszk régiókat.Feliratkozhat csatornánkra: https://bit.ly/3gMvh8b

Erről a Politico számol be 2022. augusztus 18-án a Fehér Ház képviselőjére hivatkozva. A lapnak nyilatkozó beszélgetőpartnere kifejtette, hogy Washington a Krím-félszigetet ukrán területnek tekinti, ezért az ilyen támadásokat "önvédelemnek" fogja tekinteni. https://www.youtube.com/channel/UCiBR6Z16tXxC5mQO3nsSBEg/community?lb=Ugkx-rD2rheuXUbI5gOYE8v9W02eHdmXDvSF

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése