Az ukrajnai konfliktust nem Oroszország nyitotta meg február 24-én, hanem egy héttel korábban Ukrajna. Az EBESZ ennek a tanúja.

Ezt a perifériás konfliktust Washington úgy tervezte, hogy egy Új Világrendet vezessenek be, amelyből Oroszországot, majd Kínát kizárják. Ne hagyd magad becsapni!

Joe Biden amerikai elnök „hentesnek” nevezte orosz kollégáját, Vlagyimir Putyint. Aztán így szólt: „Az isten szerelmére, ez az ember nem maradhat hatalmon. A külügyminisztérium megpróbálta lekicsinyelni ezeket a kijelentéseket azzal, hogy biztosította arról, hogy Biden elnök csak az Oroszország szomszédai feletti hatalomgyakorlásról beszélt, de nem részletezte, hogy Oroszország hol gyakorolja ezt a hatalmat.

Oroszország katonai műveletei Ukrajnában már több mint egy hónapja tartanak, a NATO propagandaműveletei pedig másfél hónapja.
Mint mindig, az angolszászok háborús propagandáját Londonból koordinálják. Az első világháború óta a britek páratlan know-how-ra tettek szert. 1914-ben sikerült meggyőzniük a saját lakosságukat arról, hogy a német hadsereg tömeges nemi erőszakot követett el Belgiumban, és hogy minden britnek kötelessége a szerencsétlen nők megmentésére sietni. Ez egy tisztább változata volt II. Vilmos császár kísérletének, hogy felvegye a versenyt a brit gyarmatbirodalommal. A konfliktus végén a brit lakosság követelte az áldozatok kártalanítását. Népszámlálást végeztek, és kiderült, hogy a tényeket rendkívüli módon eltúlozták.

 

Zelenszkij elnök hadat üzent Oroszországnak azzal, hogy február 17-től a hadseregébe beolvasztott banderista csapatoknak parancsot adott, hogy támadják meg az orosz állampolgárokat a Donbasszban. Ezután a NATO-tagországok politikai vezetői előtt lobogtatta a vörös rongyot, és kijelentette, hogy a nemzetközi szerződéseket megsértve atombombát fog szerezni.
.
Ezúttal 2022-ben a briteknek sikerült meggyőzniük az európaiakat arról, hogy február 24-én az oroszok megtámadták Ukrajnát, hogy megszállják és annektálják azt. Moszkva megpróbálta újjáalakítani a Szovjetuniót, és arra készült, hogy egymás után megtámadja az összes korábbi birtokát. Ez a verzió a Nyugat számára becsületesebb, mint a "Thuküdidész-csapda" felidézése - erre még visszatérek. A valóságban a kijevi csapatok február 17-én délután megtámadták a saját lakosságukat Donbasszban. Aztán Ukrajna vörös rongyot lengetett az orosz bika előtt Zelenszkij elnöknek a NATO Münchenben összegyűlt politikai és katonai vezetői előtt tartott beszédével, amelyben bejelentette, hogy országa atomfegyvereket fog beszerezni, hogy megvédje magát Oroszországtól.

 

Nem hisznek nekem? Itt vannak az EBESZ mérései a donbászi határról. Hónapok óta nem voltak harcok, de a semleges szervezet megfigyelői február 17-én délután óta napi 1400 robbanást észleltek. Azonnal a lázadó Donyeck és Luganszk tartományok, amelyek még mindig ukránnak tekintették magukat, de Ukrajnán belüli autonómiát követeltek, több mint 100 ezer civilt költöztettek védelmükre. A legtöbben Donbassz belsejébe vonultak vissza, mások Oroszországba menekültek.

A Donbasszban regisztrált robbanások száma (2022. február 14-22.)

Forrás: Beszámoló a robbanások számairól (lásd a következő táblázatot): EBESZ SMM napi jelentés

2014-ben és 2015-ben, amikor a polgárháborúban Kijev szemben állt Doneszttel és Luganszkkal, az anyagi és emberi károk csak Ukrajna belügyeihez tartoztak. Idővel azonban Donbassz szinte teljes ukrán lakossága fontolóra vette a kivándorlást, és kettős orosz állampolgárságot szerzett. Ezért Kijev február 17-i támadása Donbassz lakossága ellen az ukrán-orosz állampolgárok elleni támadás volt. Moszkva február 24-től vészhelyzetben a segítségükre sietett.

A kronológia vitathatatlan. Nem Moszkva akarta ezt a háborút, hanem Kijev, annak ellenére, hogy előre látható árat kellett fizetnie. Zelenszkij elnök szándékosan sodorta veszélybe népét, és egyedül őt terheli a felelősség azért, amit ma elszenvednek.
Miért tette ezt? Volodimir Zelenszkij hivatali idejének kezdete óta folytatta az ukrán állam támogatását, amely elődjével, Petro Porosenkóval kezdődött, az amerikai szponzorai által elsikkasztott pénzek és az ország szélsőségeseinek, a banderistáknak a támogatását. Putyin elnök az előbbieket "egy rakás drogfüggőnek", az utóbbiakat pedig "egy rakás neonácinak" nevezte. Volodimir Zelenszkij nemcsak azt nyilatkozta nyilvánosan, hogy nem akarja a minszki megállapodások végrehajtásával megoldani a donbászi konfliktust, hanem megtiltotta honfitársainak, hogy az iskolákban és a közigazgatásban oroszul beszéljenek, és ami még rosszabb, 2021. július 1-jén aláírta a faji törvényt, amely de facto kizárja a szláv származásukra hivatkozó ukránokat az emberi jogok és alapvető szabadságjogok élvezetéből.

Az orosz hadsereg először nem a Donbasszból, hanem Fehéroroszország és a Krím felől hatolt be ukrán területre. Elpusztította az összes, a NATO által évek óta használt ukrán katonai létesítményt, és harcolt a bandita ezredek ellen. Most az ország keleti felében a megsemmisítésükre rendezkedett be. A londoni propagandisták és közel 150 kommunikációs ügynökségük világszerte arról biztosítanak minket, hogy a dicsőséges ukrán ellenállás által visszaszorítva a legyőzött orosz hadsereg feladta eredeti célját, Kijev elfoglalását. Putyin elnök azonban soha, de soha nem mondta, hogy Oroszország elfoglalja Kijevet, megdönti a megválasztott Zelenszkij elnököt és megszállja az országot. Éppen ellenkezőleg, mindig azt mondta, hogy háborús céljai Ukrajna denazifikálása és a külföldi (NATO) fegyverkészletek felszámolása. Pontosan ezt teszi.

Az ukrán lakosság szenved. Rájövünk, hogy a háború kegyetlen, hogy mindig ártatlan embereket öl. Ma eluralkodnak rajtunk az érzelmeink, és mivel nem veszünk tudomást a február 17-i ukrán támadásról, az oroszokat hibáztatjuk, akiket tévesen "agresszoroknak" nevezünk. Nem érezzük ugyanezt az együttérzést az egyidejűleg zajló jemeni háború áldozatai, a 200 000 halott, köztük 85 000 gyermek iránt, akik éhen haltak. De igaz, hogy a jemeniak a Nyugat szemében "csak arabok".

 

A szenvedés tényét nem szabad prioritásként értelmezni, mint annak bizonyítékát, hogy valakinek igaza van. A bűnözők ugyanúgy szenvednek, mint az ártatlanok.

 

A Nemzetközi Bírósághoz forduló ukrán küldöttségnek sikerült elérnie, hogy ne érdemi ítéletet hozzanak, hanem ideiglenes intézkedést rendeljenek el Oroszországgal szemben.

Hogyan lehetséges a bíróság ilyen manipulálása? Ukrajna arra hivatkozott, hogy Putyin elnök az orosz katonai műveletről szóló beszédében azt mondta, hogy a donbásziak "népirtás" áldozatai. Ezért tagadta ezt a "népirtást", és azzal vádolta Oroszországot, hogy helytelenül használta ezt az érvet. A nemzetközi jogban a "népirtás" szó már nem egy etnikai csoport kiirtására utal, hanem egy kormány által elrendelt mészárlásra. Az elmúlt nyolc év során 13 000 és 22 000 közötti számú civilt öltek meg a Donbasszban, attól függően, hogy az ukrán vagy az orosz kormány statisztikáira hivatkozunk.

Oroszország, amely írásban küldte el beadványát, azzal érvel, hogy nem a népirtás bűntettének megelőzéséről és büntetéséről szóló egyezményre, hanem az ENSZ Alapokmányának 51. cikkére hivatkozik, amely engedélyezi az önvédelmi célú háborút, amint azt Putyin elnök beszédében kifejezetten kijelentette. A Törvényszék nem próbált meg semmit sem ellenőrizni. Ragaszkodott az ukrán tagadáshoz. Ezért arra a következtetésre jutott, hogy Oroszország helytelenül használta az egyezményt érvként. Ráadásul, mivel Oroszország nem tartotta szükségesnek, hogy fizikailag is képviseltesse magát a Bíróságon, a Bíróság a távollétét arra használta fel, hogy egy téves ideiglenes intézkedést rendeljen el. Oroszország, biztos a jó jogában, megtagadta a teljesítést, és érdemi ítéletet követel, amely szeptember vége előtt nem fog megszületni.

Mindezek után csak akkor érthetjük meg a Nyugat kétszínűségét, ha az eseményeket összefüggéseikbe helyezzük. Az amerikai politológusok egy évtizede azt mondják, hogy Oroszország és Kína felemelkedése elkerülhetetlen háborúhoz fog vezetni. Graham Allison politológus megalkotta a "Thuküdidész-csapda" fogalmát. Ő a peloponnészoszi háborúkra utalt, amelyekben Spárta és Athén állt szemben egymással az i. e. negyedik században. A stratéga és történész Thuküdidész elemezte, hogy a háborúk elkerülhetetlenné váltak, amikor a Görögországot uraló Spárta rájött, hogy Athén birodalmat hódít, és felválthatja hegemóniáját. Az analógia sokatmondó, de hamis: míg Spárta és Athén közeli görög városok voltak, addig az Egyesült Államok, Oroszország és Kína kultúrája nem azonos.

 

Kína például elutasítja Biden elnök kereskedelmi versenyre vonatkozó javaslatát. Ehelyett a "win-win" ellentétes hagyománya van. Ezzel nem a kölcsönösen előnyös kereskedelmi szerződésekre, hanem a történelmére utal. A "Középső Királyság" rendkívül nagy népességgel rendelkezik. A császár kénytelen volt a hatalmát maximálisan delegálni. Kína még ma is a világ leginkább decentralizált országa. Amikor rendeletet adott ki, annak gyakorlati következményei voltak egyes tartományokban, de nem mindenben. A császárnak ezért ügyelnie kellett arra, hogy az egyes helyi kormányzók ne tekintsék a rendeletét lényegtelennek, és ne feledkezzenek meg a tekintélyéről. Ezután kártérítést ajánlott fel azoknak, akiket nem érintett a rendelet, hogy továbbra is a hatalmának alávetettnek érezzék magukat.

Az ukrán válság kezdete óta Kína nemcsak hogy el nem kötelezett álláspontot képvisel, hanem az ENSZ Biztonsági Tanácsában megvédte orosz szövetségesét. Az Egyesült Államok tévesen attól tartott, hogy Peking fegyvereket küld Moszkvának. Erre soha nem került sor, bár logisztikai segítséget nyújtanak, például a katonáknak készített ételek formájában. Kína figyeli, hogyan mennek a dolgok, és kikövetkezteti, hogyan fognak alakulni, amikor megpróbálja visszaszerezni a lázadó Tajvan tartományt. Peking kedvesen visszautasította Washington felajánlásait. Hosszú távon gondolkodik, és tapasztalatból tudja, hogy ha hagyja, hogy Oroszországot tönkretegyék, akkor ismét a Nyugat fogja kifosztani. Megmenekülése csak Oroszországgal lehetséges, még akkor is, ha egy napon Szibériában meg kell támadnia.

Térjünk vissza Thuküdidész csapdájához. Oroszország tudja, hogy az Egyesült Államok el akarja törölni a színről. Előrelát egy esetleges invázióval/megsemmisítéssel. De területe óriási, lakossága pedig nem elég nagy. Nem tudja megvédeni túlságosan nagy határait. A 19. század óta úgy képzeli, hogy úgy védekezik, hogy elrejtőzik ellenfelei elől. Amikor Napóleon, majd Hitler megtámadta, lakosságát egyre keletebbre költöztette. És felgyújtotta saját városait, mielőtt a megszálló megérkezett volna. Ez utóbbi képtelen volt ellátni csapatait. Eszközök nélkül kellett szembenéznie a téllel, és végül visszavonulnia. Ez a "felperzselt föld" stratégia csak azért működött, mert sem Napóleonnak, sem Hitlernek nem voltak logisztikai bázisai a közelben.

A modern Oroszország tudja, hogy nem maradhat életben, ha az USA fegyvereit Közép- és Kelet-Európában tárolják. Ezért követelte Oroszország a Szovjetunió végén, hogy a NATO soha ne terjeszkedjen kelet felé. François Mitterrand francia elnök és Helmut Köhl német kancellár, akik ismerték a történelmet, követelték, hogy a Nyugat vállalja ezt a kötelezettséget. A német újraegyesítés idején szerződést fogalmaztak meg és írtak alá, amely garantálja, hogy a NATO soha nem lépi át az Odera-Neisse vonalat, a német-lengyel határt.

 

Oroszország ezt a kötelezettségvállalást 1999-ben és 2010-ben az EBESZ isztambuli és asztanai nyilatkozatával kőbe vésette. Az Egyesült Államok azonban 1999-ben (Csehország, Magyarország és Lengyelország NATO-csatlakozása), 2004-ben (Bulgária, Észtország, Lettország, Litvánia, Románia, Szlovákia és Szlovénia), 2009-ben (Albánia és Horvátország), 2017-ben (Montenegró) és 2020-ban (Észak-Macedónia) ismét megszegte. A probléma nem az, hogy ezek az államok mind Washington szövetségesei, hanem az, hogy otthonukban amerikai fegyvereket tárolnak. Senki sem kritizálja ezeket az államokat azért, mert szövetségeseiket választották, Moszkva viszont azt rója fel nekik, hogy hátországként szolgálnak a Pentagon számára egy orosz támadásra való felkészüléshez.

 

Victoria Nuland nem ismerte személyesen Leo Strausst, de férje, Robert Kagan tanította meg a gondolkodásmódját. Együtt alapították meg a Project for a New American Century (Projekt az Új Amerikai Századért) nevű agytrösztöt, amely Pearl Harborhoz hasonló katasztrófát követelt politikájuk keresztülviteléhez. A 2001. szeptember 11-i támadások "isteni meglepetés" volt számukra. Az ukrajnai háborúhoz hasonlóan ezek az aljas támadások sem rendítették meg az USA hatalmát, hanem éppen ellenkezőleg, lehetővé tették annak fennmaradását.

2021 októberében a strasbourgi Victoria Nuland, a külügyminisztérium második számú embere Moszkvába látogatott, hogy Oroszországot az amerikai fegyverek közép- és kelet-európai telepítésének elfogadására ösztönözze. Megígérte, hogy Washington cserébe befektet Oroszországba. Aztán megfenyegette Oroszországot, ha nem fogadja el az ajánlatát, és azzal zárta, hogy nemzetközi bíróság elé állíttatja Putyin elnököt. Moszkva válaszul december 17-én az ENSZ Alapokmányának tiszteletben tartása alapján békét garantáló szerződésre tett javaslatot. Ez okozta a mostani vihart. Az alapokmány tiszteletben tartása, amely az államok egyenlőségének és szuverenitásának elvén alapul, magában foglalja a NATO reformját, amelynek működése a tagok közötti hierarchián alapul. A "Thuküdidész-csapdába" esve az Egyesült Államok aztán szította a jelenlegi ukrajnai háborút.

 

Ha elismerjük, hogy céljuk Oroszország eltávolítása a nemzetközi színtérről, akkor világossá válik, hogyan reagálnak az angolszászok az ukrán válságra. Nem az orosz hadsereget próbálják katonailag visszaszorítani, nem is az orosz kormányt akarják zavarba hozni, hanem az orosz kultúra minden nyomát ki akarják irtani Nyugaton. Másodszor pedig megpróbálják meggyengíteni az Európai Uniót.

Az orosz oligarchák nyugaton lévő vagyonának befagyasztásával kezdték, amely intézkedést az orosz lakosság tapssal üdvözölte, amely a Szovjetunió kifosztásának törvénytelen haszonélvezőinek tekinti őket. Ezután a nyugati vállalatokra rótták, hogy hagyják abba az Oroszországgal folytatott tevékenységüket.

Végül azzal folytatták, hogy elvágták az orosz bankok hozzáférését a nyugati bankokhoz (SWIFT-rendszer). Ha azonban ezek a pénzügyi intézkedések katasztrofálisak voltak az orosz bankok számára (de nem az orosz kormány számára), az Oroszországban működő vállalatok elleni intézkedések éppen ellenkezőleg, kedvezőek Oroszország számára, amely alacsonyabb költségekkel nyeri vissza a befektetéseiket. Ráadásul a moszkvai tőzsde, amely február 25-től (az orosz válaszlépés utáni naptól) március 24-ig zárva volt, amint újra kinyitott, emelkedést regisztrált. Az RTS index az első napon 4,26%-kal csökkent, de ez főként spekulatív részvényeket mér, míg a nemzeti gazdasági tevékenységet mérő IMOEX index 4,43%-kal emelkedett. A nyugati intézkedések igazi vesztesei az Európai Unió azon tagjai, akiknek volt bennük annyi ostobaság, hogy bevállalták azokat.

Paul Wolfowitzot filozófiaprofesszora, Alan Bloom vezette be Leo Strauss gondolataiba. Később a mester tanítványa lett, és közvetlenül vele dolgozott a Chicagói Egyetemen. Leo Strauss meggyőzte őt arról, hogy a zsidóknak nem szabad semmit sem várniuk a demokráciáktól. Ahhoz, hogy ne kelljen elviselniük egy újabb Shoát, meg kell építeniük a saját Birodalmukat. Jobb a nyél, mint a fejsze oldalán állni.


A straussi Paul Wolfowitz már 1991-ben azt írta egy hivatalos jelentésében, hogy az USA-nak meg kell akadályoznia, hogy egy hatalom olyan szintre fejlődjön, hogy versenyre keljen vele. Akkoriban a Szovjetunió romokban hevert. Ezért az Európai Uniót nevezte meg, mint potenciális riválist, amelyet el kell pusztítani. Pontosan ezt tette 2003-ban is, amikor a Pentagon második számú vezetőjeként megtiltotta Németországnak és Franciaországnak, hogy részt vegyenek Irak újjáépítésében.  Ugyancsak erről beszélt Victoria Nuland 2014-ben, amikor arra utasította kijevi amerikai nagykövetét, hogy "bassza meg az Európai Uniót" (sic).

 

Az Európai Uniót most arra utasították, hogy állítsa le az orosz szénhidrogénimportot. Ha ennek a felszólításnak eleget tesz, Németország tönkremegy, és vele együtt az egész Unió. Ez nem járulékos kár lesz, hanem a harminc éve világosan megfogalmazott strukturált gondolkodás gyümölcse.

Washington számára a legfontosabb, hogy Oroszországot kizárja minden nemzetközi szervezetből. Már 2014-ben sikerült kizárnia a G8-akból. Az ürügy nem a Krím függetlensége volt (amit a Szovjetunió felbomlása óta követelt, néhány hónappal azelőtt, hogy Ukrajna saját függetlenségére gondolt volna), hanem az Oroszországi Föderációhoz való tartozása. Ukrajna állítólagos agressziója ürügyet szolgáltat arra, hogy kizárják a G20-ból. Kína azonnal rámutatott, hogy senkit sem lehet kizárni egy alkotmány nélküli informális fórumról. Biden elnök azonban március 24-én és 25-én Európában visszatért a vádra.

Washington fokozza kapcsolatait, hogy kizárja Oroszországot a Kereskedelmi Világszervezetből. A WTO elveit egyébként is aláássák a Nyugat által bevezetett egyoldalú "szankciók". Egy ilyen döntés mindkét fél számára káros lenne. Itt jönnek a képbe Paul Wolfowitz írásai. Ő 1991-ben azt írta, hogy Washingtonnak nem arra kell törekednie, hogy a legjobb legyen abban, amit csinál, hanem arra, hogy másokhoz képest az első legyen. Ez azt jelenti - jegyezte meg -, hogy hegemóniájának fenntartása érdekében az Egyesült Államoknak nem szabad haboznia, hogy kárt okozzon magának, ha ezzel sokkal többet tesz másoknak. Ennek a gondolkodásmódnak mindannyian megfizetjük az árát.

Straussiék számára a legfontosabb, hogy Oroszországot kizárják az ENSZ-ből. Ez nem lehetséges, ha az ember tiszteletben tartja az ENSZ Alapokmányát, de Washington ott sem fog vele többet foglalkozni, mint máshol. Néhány kivételtől eltekintve már minden ENSZ-tagországgal felvette a kapcsolatot. Az angolszász propagandának már sikerült elhitetnie velük, hogy a Biztonsági Tanács egyik tagja hódító háborúba kezdett valamelyik szomszédja ellen. Ha Washingtonnak sikerül összehívnia egy rendkívüli ENSZ-közgyűlést és megváltoztatnia az alapszabályokat, akkor sikerrel jár.

Egyfajta hisztéria kerítette hatalmába a Nyugatot. Minden oroszra vadásznak anélkül, hogy elgondolkodnának az ukrán válsággal való kapcsolatán. Orosz művészeknek még akkor is megtiltják a fellépést, ha köztudottan ellenzik Putyin elnököt. Itt egy egyetem kitiltja a tantervéből a szovjetellenes hős Szolzsenyicint, ott egy másik a vita- és szabadelvű írót, Dosztojevszkijt (1821-1881), aki ellenezte a cári rendszert. Itt egy karmestert programoznak le, mert orosz, ott Csajkovszkijt (1840-1893) veszik le a repertoárról. Minden orosznak el kell tűnnie a tudatunkból, ahogy a Római Birodalom lerombolta Karthágót, és módszeresen megsemmisítette létezésének minden nyomát, olyannyira, hogy ma már alig tudunk valamit erről a civilizációról.

Március 21-én Biden elnök nem titkolta ezt a tényt. Egy üzleti vezetőkből álló hallgatóság előtt azt mondta,

"Ez az a pillanat, amikor a dolgok megváltoznak. Lesz egy Új Világrend, és nekünk kell vezetnünk. És ehhez egyesítenünk kell a szabad világ többi részét".

Ennek az új rendnek két hermetikus tömbre kellene vágnia a világot, olyan vágás, amilyet még soha nem ismertünk, összehasonlíthatatlanul a hidegháború vasfüggönyével. Néhány állam, mint például Lengyelország, úgy véli, hogy a többiekhez hasonlóan sokat veszíthet, de nyerhet is egy keveset. Így Waldemar Skrzypczak tábornok most azt követelte, hogy az orosz Kalinyingrádi enklávé lengyel legyen [10]. Valóban, miután a világot elvágták, hogyan fog Moszkva kommunikálni ezzel a területtel?

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/az-uj-vilagrend-amelyet-az-ukrajnai-haboru-urugyen-keszitenek-elo