Anglia "el fogja törölni a Covid igazolványokat és a WFH-t a hónap végén", mert "nehéz őket igazolni" most, hogy az Omicron lecsengőben van - a vonatokon és a boltokban lévő maszkok az egyetlen fennmaradó korlát

A Covid-bérleteket még ebben a hónapban eltörlik, miután Sajid Javid "megölte a politikát
Az egészségügyi miniszter "arra a következtetésre jutott, hogy a Covid-19 tanúsításra már nincs szükség".
Enyhül az Omicron-hullám, a tegnapi napi esetek 40%-kal csökkentek egy hét alatt
A miniszterek a jövő hónapra tervezik a Covid-korlátozások többségének enyhítését.

A vitatott Covid-bérleteket még ebben a hónapban eltörlik Angliában, mivel az ország Omicron-hulláma egyre inkább összeomlik - állították ma.

 

Sajid Javid egészségügyi miniszter állítólag azt mondta a képviselőknek, hogy osztja az "ösztönös kellemetlenségüket" a bizonyítványokkal kapcsolatban, amelyek ellen 100 tory szavazott.

A miniszterek a jelenlegi B-terv intézkedéseinek január 26-i felülvizsgálatakor a széles körű otthoni munkavégzésre vonatkozó iránymutatást is el akarják vetni. Ez azt jelentheti, hogy a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben kötelező maszkok lesznek az egyetlen megmaradó korlát.

Nagy-Britanniában az elmúlt nyolc egymást követő napban hétről hétre csökkent a Covid-fertőzéses esetek száma, csütörtökön 109 000 új pozitív tesztet mutattak ki. A kórházi felvételek száma is csökkent.

A tory képviselőkkel tartott tegnapi találkozóján Javid úr üdvözölte a "biztató jeleket", de figyelmeztetett, hogy a kórházak továbbra is "jelentős nyomás alatt állnak" - írja a The Times.

Jelenleg Angliában a nagy rendezvényekre és éjszakai klubokba való belépéshez az embereknek igazolniuk kell a védőoltást vagy a negatív oldalirányú áramlást.

Egy Whitehall-forrás a lapnak elmondta: "Mindig is nagyon magas volt a küszöbérték, és egyre valószínűbbnek tűnik, hogy néhány héten belül ez a küszöbérték nem teljesül. Az ügyek jelenlegi állása szerint nehéz lesz megindokolni a megújítást.

 

Boris Johnson a világjárvány kezdete óta a legnagyobb tory lázadással szembesült a B-terv bevezetése miatt a múlt hónapban, amikor közel 100 konzervatív szembeszállt a pártvezérrel, és ellene szavazott.

A miniszterelnök Brexit főtárgyalója, Lord Frost drámai módon lemondott a korlátozások bevezetése miatti tiltakozásul. Tegnap a maszkok és igazolványok "Covid-színházát" bírálta, és a lezárást "súlyos hibának" nevezte.

Eközben Wales első minisztere bejelentette, hogy a hónap végén végre lazítanak a Covid-korlátozásokon.

Miután hetekig "nemzetközi kiugrónak" minősítette Angliát, amiért a No10 nem vezet be szigorúbb korlátozásokat, Drakeford úr elismerte, hogy Walesben nincs szükség a jelenlegi intézkedésekre, mivel az Omicron "nagyon gyorsan csökken".

Wales karácsonykor keményebb lépéseket tett, mint Anglia, bezáratta az éjszakai klubokat, újra bevezette a "hatos szabályt", és megtiltotta, hogy 50 főnél több ember részt vegyen egy szabadtéri rendezvényen.

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/anglia-el-fogja-torolni-a-covid-igazolvanyokat-es-a-wfh-t-a-honap-vegen-mert-nehez-oket-igazolni