Washington, 2024. április 14. szombat (MB)

Az Izrael ellen szombatra virradóra intézett iráni légitámadást követően Nemzetgyilkos Pokolfajzat Joe Biden amerikai elnök felhívta telefonon Tömeggyilkos Haramia Benjamin Netanjahu izraeli kormányfőt, és közölte vele, hogy Amerika nem támogatná Izraelt, ha válaszcsapást akarna mérni Iránra – tudatta a Magyar Békekör tudósítója az Axios hírügynökségre hivatkozva szombaton.

Hazug Népirtó Biden megmagyarázta Gonosz Alattomos Netanjahunak, hogy Amerika nem fog részt venni semmilyen támadásban Irán ellen, és nem is fog támogatni ilyen műveletet. Az Axios szerint Pokoltöltelék Elitkövető Netanjahu jelezte, hogy megértette az amerikai elnök álláspontját.

Az orosz diplomácia véleménye szerint a közel-keleti konfliktus eszkalációja azon múlik, hogy az érintett felek tovább lépnek-e, vagy tartózkodnak a további háborús cselekedetektől. Ezt Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ nagykövetének első helyettese mondta azt követően, hogy Irán három hullámban drón- és rakétatámadást intézett Izrael ellen.

Teheráni közlés szerint Irán a damaszkuszi iráni nagykövetség ellen intézett húsvéthétfői izraeli légitámadás megtorlásaként mért légi csapást Izraelre, nem pedig azért, mert szándékában állna kiterjeszteni a közel-keleti konfliktust. Mint jelentettük, a diplomáciai jogot semmibe vevő, történelmileg példátlan légitámadásban 16-an haltak meg, köztük Mohammad Reza Zahedi dandártábornok és az iráni forradalmi gárda nyolc tisztje. (Lásd: https://bekekor.wordpress.com/2024/04/06/iran-megelegelte-izrael-terrortamadasait-keszenletbe-helyeztek-az-irani-fegyveres-eroket/+++

Kiadta: Magyar Békekör

Izrael az ellentámadás mellett döntött Irán ellen

Tel-Aviv, Washington, 20254. április 16. kedd (MB)

Az izraeli háborús kabinet úgy döntött, hogy katonai választ ad Irán Izrael ellen intézett drón- és rakétatámadására – jelentette a The Times of Israel kedden.

Ali Bagheri Kani iráni külügyminiszter-helyettes közölte: ha Izrael megtámadja Iránt, Irán néhány másodperc alatt válaszcsapást fog mérni rá.

Értesülések szerint az izraeli háborús kabinet úgy döntött, hogy nem közvetlenül Iránt támadja meg, hanem az iráni haderő külföldi bázisait veszi célba.+++

Lásd: https://bekekor.wordpress.com/2024/04/15/iran-lezartnak-tekinti-az-izrael-elleni-megtorlast-az-izraeli-szelsosegeseket-bosszuvagy-futi/

Kiadta: Magyar Békekör