Egy újabb áldozat...

Kevesebb mint két héttel azután, hogy Ravil Maganov, az orosz olajipari óriáscég, a Lukoil igazgatótanácsának alelnöke és elnöke meghalt, miután kiesett egy moszkvai kórház hatodik emeleti ablakából, újabb orosz energetikai vezetőt találtak holtan rejtélyes körülmények között.

A 39 éves Ivan Pecsorin, a Putyin vezette Távol-Kelet és Északi-sarkvidék Fejlesztési Vállalat ügyvezető igazgatója a Komszomolszkaja Pravda című orosz napilap szerint egy hajó oldaláról esett le, miközben az Ignatiev-fok közelében lévő Ruszszkij-szigethez közeli vizeken hajózott.

A mentők két napig keresték a férfit a tengeren a partok közelében - sajnos holtan találták.

"2022. szeptember 12-én vált ismertté kollégánk, a Távol-Kelet és az Északi-sarkvidék Fejlesztési Társaság légiközlekedési ágazatának ügyvezető igazgatója, Ivan Pecsorin tragikus halála. Ivan halála pótolhatatlan veszteség a barátok és kollégák számára, nagy veszteség a vállalat számára" - közölték a fejlesztési vállalat képviselői.

A Mirror oroszországi tudósítója szerint Putyin személyesen választotta ki őt erre a feladatra, és a Newsweek Putyin "kulcsembereként" jellemezte a régióban.

Érdekes módon Pecsorin halála alig néhány hónappal azután következett be, hogy februárban a vállalat korábbi vezérigazgatója, a 43 éves Igor Noszov is hirtelen elhunyt, állítólag agyvérzésben.

Pecsorin halála a legutóbbi az energiaiparhoz kapcsolódó orosz mágnások megmagyarázhatatlan vagy idő előtti haláleseteinek sorában az elmúlt hónapokban.

https://www.pokolafoldon.hu/blog/egy-ujabb-oligarcha-aldozat