A nem elfogadott vélemények egyre népszerűbbek, és az online cenzorok nem tudnak lépést tartani az egyre tudatosabbá és hangosabbá váló emberek millióival. Az internetes platformok által alkalmazott cenzormotorokról kiderült, hogy meglehetősen ostobák és alkalmatlanok. Az emberek még a Világgazdasági Fórumot is be merik reklamálni, ami nyilvánvalóan teljesen elfogadhatatlan.

A WEF szerzője, Inbal Goldberger tehát előállt egy megoldással: azt javasolja, hogy gyűjtsék össze a platformon kívüli információkat "több millió forrásból", hogy kémkedjenek az emberek és az új ötletek után, majd ezeket az információkat egyesítsék az "internetes platformoknak" leküldött "tartalomeltávolítási döntésekhez".

A hagyományos észlelési módszerek akadályainak leküzdésére új keretrendszert javasolunk: ahelyett, hogy a méretarányos észlelésben a mesterséges intelligenciára, a szélsőséges esetek felülvizsgálatában pedig az emberekre támaszkodnánk, az intelligenciaalapú megközelítés kulcsfontosságú.

Azáltal, hogy az ember által gondozott, többnyelvű, platformon kívüli intelligencia bekerül a tanulási halmazokba, az AI képes lesz az árnyalt, újszerű visszaélések nagyságrendben történő észlelésére, mielőtt azok elérnék a mainstream platformokat. Ha ezt az intelligensebb automatizált észlelést emberi szakértelemmel egészítjük ki, amely felülvizsgálja a szélsőséges eseteket és azonosítja a hamis pozitív és negatív eredményeket, majd ezeket a megállapításokat visszatápláljuk a tanulóhalmazokba, akkor az emberi intelligenciával kiegészített mesterséges intelligenciát hozhatunk létre. Ez az intelligensebb AI minden egyes moderálási döntéssel egyre kifinomultabb lesz, és végül lehetővé teszi a közel tökéletes felismerést, méghozzá méretarányosan.

 

 

Miről van szó? Mi az újdonság?

A cenzúra manapság úgy zajlik, hogy minden internetes platformnak, például a Twitternek, saját moderációs csapata és döntéshozó motorja van. A Twitter csak az adott Twitter-felhasználó tweetjeit nézné meg, amikor arról dönt, hogy töröl-e bármilyen tweetet, vagy felfüggeszti-e a szerzőjét. A Twitter moderátorai NEM nézik a Gettr vagy más külső weboldalakat.

Így például a @JohnSmith12345 felhasználónak lehet, hogy van egy Twitter-fiókja, és szűken véve betartja a Twitter szabályait, de ugyanakkor van egy Gettr-fiókja, ahol oltásellenes üzeneteket tenne közzé. A Twitter nem lenne képes felfüggeszteni @JohnSmith12345 fiókját. Ez már nem elfogadható a WEF számára, mert ők embereket és eszméket akarnak elhallgattatni, nem pedig egyes üzeneteket vagy fiókokat.

Ez megmagyarázza, hogy a WEF-nek miért kell túllépnie a nagy internetes platformokon, hogy mindenhol máshol is információkat gyűjtsön az emberekről és az eszmékről. Egy ilyen megközelítés lehetővé tenné számukra, hogy jobban tudják, melyik személyt vagy eszmét kell cenzúrázni - egyszerre minden nagyobb platformon.

"Több millió forrásból" akarnak intelligenciát gyűjteni, és "mesterséges intelligencia-rendszereiket" úgy képezni, hogy felismerjék a nekik nem tetsző gondolatokat, hogy a Twitter, a Facebook stb. számára átadott tartalomeltávolítási döntéseket hozhassanak. Ez jelentős változás a jelenlegi helyzethez képest, amikor az egyes platformok csak az adott platformra küldött üzenetek alapján döntenek arról, hogy mit tegyenek.

 

 

A WEF által javasolt mesterséges intelligencia például a Twitter-profilom megnézése mellett a Gettr-profilomat is megnézné, majd egy "intelligens döntést" hozna arról, hogy azonnal eltávolítson az internetről. Ez némileg leegyszerűsítés, mert ők is eszméket akarnak keresni, és nem csak személyeket, de ettől függetlenül a téves gondolatok keresése globalizálódik.

Ez úgy hangzik, mint egy őrült összeesküvés elmélet a pokolból: A WEF mindenhol és mindenkiről információkat gyűjt, majd minden platformnak megmondja, hogy milyen posztokat kell eltávolítani, egy globális döntéshozó mesterséges intelligenciamotor alapján, amely mindent lát, és képes azonosítani az egyes embereket és eszméket bármelyik platformon túl is.

Ha valaki valaha is azt mondaná nekem, hogy ezt fontolgatják, valószínűleg azt gondolnám, hogy az illető őrült. Beteges technológiai fantáziának vagy erőltetett összeesküvés-elméletnek hangzik. Sajnos, ez az őrült dolog valós, benne van a WEF napirendi javaslatában, amely hivatalosan fel van téve a honlapjuk "WEF Agenda" szakaszába. És a WEF nem viccel.

Nem lesz hangod, és boldog leszel!

https://www.pokolafoldon.hu/great-reset/a-vilaggazdasagi-forum-kezd-egy-kicsit-aggodni