A CDC a félidős választások előtt fehér zászlót lenget a Covid-19-ről

A Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok teljes visszavonulót fújnak a Covid-19 korlátozásokkal kapcsolatban, több mint két évvel az endémiás stádiumot elért világjárvány után, és miután az amerikaiak 99%-a természetes immunitással túlélte a korábbi fertőzést.

A CDC csütörtökön "lazított számos, a koronavírus elleni küzdelemre vonatkozó ajánlásán, egy stratégiai váltás, amely inkább az egyénekre, mint az iskolákra, vállalkozásokra és más intézményekre helyezi a vírus terjedésének korlátozását" - jelentette a Washington Post.

"Az iskoláknak és más intézményeknek már nem kell a látszólag egészséges diákokat és alkalmazottakat magától értetődően szűrni" - tette hozzá a jelentés. "A CDC kevesebb hangsúlyt fektet a társadalmi távolságtartásra. A nem beoltott emberekre vonatkozó karanténszabálya megszűnt. Az ügynökség most a rendkívül veszélyeztetett népességcsoportokra összpontosít, és arra, hogyan lehet őket megvédeni - nem pedig az emberek nagy többségére, akiknek jelenleg van némi immunitásuk a vírussal szemben, és nem valószínű, hogy súlyosan megbetegednek"."

"Ennek a világjárványnak a jelenlegi körülményei nagyon különböznek az elmúlt két év körülményeitől" - mondta Greta Massetti, a CDC járványügyi szakértője csütörtökön egy sajtótájékoztatón.

 

 

"Amikor azt mérlegelik, hogy a tünetmentes, ismert expozícióval nem rendelkező emberek szűrővizsgálatát bevezessék-e és hol, a közegészségügyi tisztviselők fontolóra vehetik, hogy a magas kockázatú, gyülekezeti környezetben, például a hosszú távú gondozási létesítményekben, hajléktalanszállókon és büntetés-végrehajtási intézményekben, valamint olyan munkahelyi környezetben, ahol gyülekezeti lakások vannak, korlátozott orvosi ellátáshoz való hozzáféréssel, prioritást adjanak" - írta a CDC a változásokról szóló jelentésében.

"Azt hiszem, a kérdés az, hogy a CDC végre azt mondja-e, hogy "Nézd, megtettük, amit tudtunk, hogy megfékezzük a világjárvány legakutabb fázisait"" - mondta Jeanne Marrazzo, a Birminghami Alabama Egyetem fertőző betegségekkel foglalkozó szakértője és klinikusa. "Tehát most végre azt mondják, hogy itt az ideje, hogy egy kicsit hátrébb lépjünk, és elgondolkodjunk azon, hogy ezt visszahelyezzük az egyes emberhez?".

A lazább irányelvek "engedményt jelentenek a realizmusnak, annak, ahogyan sokan kezelik ezt a kérdést" - tette hozzá William Hanage, a Harvard T.H. Chan School of Public Health epidemiológusa.

"A CDC által a koronavírusokra vonatkozó iránymutatás felülvizsgálata a legjelentősebb lépés az ügynökség részéről a tavaly télen kitört omikron okozta tömeges fertőzések óta" - jegyzi meg a Post.

 

 

Dr. Nicole Saphier áttekintette a CDC változtatásait.

Egy nagy frissítés a @CDCgov ma a CDC ajánlásai már nem tesznek különbséget a személy oltási státusza alapján - elismerve, hogy az áttörő fertőzések gyakoriak, és figyelembe véve a természetes immunitást.


A CDC már nem ajánlja, hogy a Covid-19 vírussal fertőzött személynek való kitettséget követően karanténba zárják magukat.

Azt a társadalmi távolságtartásra vonatkozó ajánlást is megszüntették, hogy legalább 6 láb távolságban kell maradni másoktól.

Mindkét intézkedés már késő, de fontos az iskolaév kezdetén.


Most, hogy a CDC már nem tesz különbséget a Covid elleni védőoltással rendelkező és nem rendelkező személyek között, minden olyan alkalmazottnak, akit azért rúgtak ki, mert nem volt beoltva, vissza kellene adni az állását, hivatalos bocsánatkéréssel és visszafizetéssel.


A Biden-kormányzat tehát végre átveszi azokat a józan ész által követett irányelveket, amelyeket olyan kormányzók vezettek be, mint a floridai kormányzó, Ron DeSantis. Ez a CDC fehér zászlót lenget a Covid-19-ről a félidős választások előtt.

 

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/a-cdc-vegul-meglengeti-a-feher-zaszlot-a-c-19-szabalyozassal-kapcsolatban