A hivatalos statisztikák szerint a bezártság hatásai több embert ölhetnek meg, mint ahányan a Covidban halnak meg. Sarah Knapton, a Telegraph tudományos szerkesztője tudósít.

A Nemzeti Statisztikai Hivatal (ONS) többlethalálozásra vonatkozó adatai azt mutatják, hogy jelenleg hetente a szokásosnál mintegy 1000-rel több ember hal meg a víruson kívüli egyéb betegségekben.

A Telegraph úgy tudja, hogy az Egészségügyi Minisztérium vizsgálatot rendelt el a számadatokkal kapcsolatban, mivel aggályos, hogy a halálesetek összefüggnek az olyan betegségek kezelésének késedelmével és elhalasztásával, mint a rák, a cukorbetegség és a szívbetegségek.

Az elmúlt két hónapban a nem a Covid miatt bekövetkezett többlethalálozások száma eltörpül a vírushoz kapcsolódó halálesetek száma mellett. Ez a Covid-ellenes intézkedések, például a téli időszakban kötelező arcmaszkok bevezetése mellett történt.

A számok azonban azt sugallják, hogy az ország egy új, csendes egészségügyi válsággal néz szembe, amely inkább a világjárványra adott válaszlépésekhez, mint magához a vírushoz kapcsolódik.

Érdemes elolvasni a teljes cikket - bár kiábrándító módon Knapton nem veszi figyelembe annak lehetőségét, hogy a többlethalálozás részben a Covid vakcinák káros hatásainak köszönhető.

 

 

Stop Press: A Naked Emperor részletes elemzést készített a legutóbbi többlethalálozási adatokról a Substack hírlevél számára. Rámutat, hogy az augusztus 5-i hétvégén 1350 többlethalálozás történt Angliában és Walesben, ami 14,4%-kal magasabb, mint az 5 éves átlag. Következtetése szerint:

Kétségtelen, hogy a zárlatok az egyik fő ok, de ostobaság lenne, ha nem vennénk figyelembe a vakcinákat. Vizsgálják meg, hogy hozzájárultak-e bármilyen módon ezekhez a többlethalálozásokhoz, mutassák be a bizonyítékokat, majd mondják azt, hogy nem, nem járultak hozzá. De ne mondják csak úgy dogmatikusan, hogy biztonságosak, és ne vizsgálják meg.

Érdemes teljes egészében elolvasni.

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/a-bezaras-hatasai-tobb-embert-olhetnek-meg-mint-a-virus