Igen. Mi vagyunk azok, akik korán kelnek. De nem ám 5-kor wazze. Hanem 2-kor, vagy 3-kor.

Aki 5-kor ébred, az hozzánk képest úrnak számít.

Igen. Mi vagyunk a rabszolgák. Akik 5, fél 6-kor már dolgoznak. Az urak szerint mi vagyunk a vesztesek, akiket orrba-szájba lehet szívatni, túlmunkára kötelezni, behajtóknak, végrehajtóknak kiszolgáltatni, és lenézni, ahogyan ti mondjátok; mint a magyartalan és hitetlen prolikat.

Miközben;
a mi vállunkon nyugszik ez az ország. Mi tartjuk mozgásban, biztosítjuk működőképességét azzal, hogy zokszó nélkül dolgozunk, mint az állatok.

És mit kapunk ezért a Hazánktól?

Hát szeretetet azt nem. Minimális fizetést, mely köszönő viszonyban sincs az általatok megrendelt statisztikákban szereplő átlagfizetéssel.

És még ez a szar pénz is egyre kevesebbet ér. Csak meresztjük a szemünket, amikor a boltban vásárolni kezdünk, s szembesülünk a horror árakkal, az egyik napról a másikra történő áremelkedésekkel.

Hallod? A kenyér 1000 forint? A parasztkenyér legalábbis még ennél is több; 1400. A legolcsóbb (és legszarabb; fűrészpor szerű) Tescós kenyér is 420 forint.

A legolcsóbb 800 grammos konzerv sólet a Pennyben 1100 Ft. És nap, mint nap, nem tudjuk, mire megyünk be a boltba.

De miért emeltek megint, és megint? Továbbra is folyamatosan. Azt hallottuk, hogy ősszel még ennél is nagyobb áremelési hullám várható.

Az meg egyszerűen hazugság, hogy a Háború miatt van ez az infláció. Máskor is volt háború, azt mégsem követte ilyen hihetetlen infláció. Pl. a Vietnámi Háború ennél súlyosabb volt, pedig proxy háború volt az is, és hosszú ideig is tartott, – mégsem volt ekkora infláció.

Volt egy Délszláv Háború is a 90-es években. Meg sem érezték az árak.

Ez az áremelkedési hullám csakis azért van, hogy szívasson minket. Mert még mindig nem elég rossz nekünk. Még mindig nem élünk elég rosszul.

De igazából csak ti éltek jól, ti a kiváltságosok, mindenetek megvan, 10-szer ekkora áremeléseket sem éreznétek meg, mert annyira irreálisan, (s érdemtelenül), gazdagok vagytok.

Elloptátok az Unió pénzét, elloptátok a nép pénzét, s ezzel együtt elcsórtátok a nép szabadságát is.

De mit akartok még? Ennél gazdagabbak már nem is lehettek, de még mindig a mi szívatásunkra törekedtek, hogy nekünk egyre szarabbul menjen. Miért akarjátok tönkre tenni a családjainkat?!

Minden elképzelhető akadályt gördítettek elénk, hogy ne tudjuk fizetni a hiteleket, hogy ránk szálljon a behajtó, elvegyék az utolsó pénzünket is a végrehajtók, hogy éhen haljunk, s kilakoltassanak minket.

Bizony meg akartok semmisíteni bennünket, – már ezt is tudjuk.

Mert szerintetek fölöslegesen foglaljuk a helyet, legalábbis a legtöbben, hiszen a ti ellátásotokra, kiszolgálásotokra, s az alapvető ipari feladatok elvégzésére kevesebb rabszolga is elég.

*

De majd várjatok csak. A régi mondás szerint, az utolsókból lesznek az elsők.

S, ha majd nektek is dolgoznotok kell, vagyontalanul, szegénységben élni, hajnalban kelni, s gályázni szakadásig, ugyanúgy, ahogyan mi eddig, – csak ezt kívánjuk nektek. Mert ez lesz számotokra a legnagyobb büntetés…

Bohun