Izrael nagy háborúra készül, amely eldönti, hogy túléli-e a Libanonból, Szíriából, a palesztin területekről és Iránból érkező rakétatámadásokat és különböző támadásokat.

Izrael ideje fogytán van, mivel első számú támogatója, az Egyesült Államok és bizonyos mértékig Európa is pénzügyi válságban van, ugyanakkor mindketten részt vesznek az Oroszország elleni proxy-háborúban Ukrajnában. Mivel az USA nagy valószínűséggel teljes körű, akár nukleáris háborúba is belemegy Oroszország és Kína ellen, mondhatjuk, hogy az izraeliek a túlélésükért készülnek egy totális háborúra, arra az esetre, ha Washington nem engedheti meg magának, hogy több katonai segélyt küldjön nekik a védelmükre.

Izraeli hamis zászló volt a tankertámadás? Egy incidens, amely egy sokkal nagyobb háborúhoz vezethet.

Amint a Hezbollah elleni háború elkezdődik, rakéták fognak záporozni izraeli városokra és településekre, civileket és katonai személyzetet ölve. "De a gyakorlat végső célja az volt, hogy szimulálja a Hezbollah rakétatűz megállítását Izraelre egy nagyobb eszkaláció közepette, egy libanoni szárazföldi offenzíva révén. Katonai tisztviselők szerint az egyetlen módja egy ilyen cél elérésének az volt, hogy "jelentős mértékben jelen kell lenni" azokon a területeken, ahonnan a támadásokat indítják, távol tartva az ellenséget a határtól"." Izrael egy libanoni szárazföldi inváziót fontolgat a The Times of Israel szerint, amely azt állította, hogy "az Irán által támogatott libanoni terrorcsoport már régóta az IDF legjelentősebb katonai fenyegetését jelenti, közel 150 ezer rakétából és rakétából álló becsült arzenáljával, amely bárhová eljuthat Izraelben". Elismerik, hogy a Hezbollah elleni fellépés következményei azt eredményeznék, hogy városaikat rakéták ezreivel vennék célba: "Egy nemrégiben készült katonai értékelés szerint az izraeli városokat naponta 1500 rakétával bombázhatják, és a halálos áldozatok száma gyorsan több százra tehető, ha kitörne a háború a Hezbollah ellen". Az IDF szerint Libanon is szenvedni fog, ha több ezer saját állampolgára, köztük a Hezbollah harcosai is meghalnak.

Izrael régi álma a terjeszkedésről és a Közel-Kelet teljes uralmáról a Yinon-tervben, a Közel-Keletre vonatkozó cionista tervben tükröződik. Izrael úgy tekint magára, mint egy Isten alatt álló zsidó államra, egy népcsoportra, amelyet kiválasztottak azzal a tervvel, hogy kiterjessze hatalmát az egész Közel-Keletre, az izraeliek szerint jogos, mert ők Isten kiválasztott népe.

Irán a végső célpont Izrael számára

Egy újabb közel-keleti háború nyilvánvalóan elnyeri az USA és európai szövetségesei támogatását, ami csak olaj a tűzre. A demokrata háborús uszító és a szenátus külügyi bizottságának elnöke, Robert Menendez New Jersey szenátor most a diplomácia és az Iránnal folytatott nukleáris tárgyalások befejezésére szólított fel. "Itt az ideje, hogy megmondjuk az európaiaknak - akikkel[m] jóhiszeműséget tanúsítottunk, hogy hajlandóak voltunk belemenni egy remélhetőleg erősebb és hosszabb megállapodásba -, hogy az irániak nincsenek ott" - kérdezte Menendez - "Hogy lehet az, hogy Irán olyan helyzetben van, hogy ugrásszerűen halad előre, és valahogy, ha január végére nem volt elég jó, akkor május végére hogyan lehet elég jó?".

A Newsmax "Top Senate Democrat Bob Menendez: Time to End Diplomacy with Iran" című cikke szerint arról számolt be, hogy Menendez felszólította Biden elnököt, hogy "pattintsa vissza a szankciókat és/vagy vegyen részt az Irán szankcionálására irányuló többoldalú erőfeszítésekben". Nem állt meg itt, hanem "arra is sürgette a Fehér Házat, hogy vegye célba az iráni olaj dollármilliókat érő kínai vásárlásait". A nagyhatalmú demokrata és cionista támogató Menendez "hangsúlyozta, hogy katonai elrettentő erőt kell teremteni Irán ellenséges tevékenységével szemben", és hogy "az Egyesült Államoknak be kell bizonyítania, hogy megvan az akaratunk, valamint a katonai képességeink ... hogy megvédjük népünket és érdekeinket". Úgy tűnik, hogy az ő népe és érdekei Izrael államban vannak. Az USA mindenáron meg akarja védeni Izraelt, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy még több amerikai csapatot kell küldeni a Közel-Keletre.

Egy új világháború közelebb van, mint valaha, remélhetőleg Izrael észhez tér és felismeri, hogy bármilyen katonai akció tovább növeli a feszültséget köztük és az összes muszlim szomszédjuk között, de ez az izraeli sólymokon múlik, akiket tényleg nem érdekelnek az általuk indított háború következményei.

Ahogy Oroszország egyre közelebb kerül az USA-NATO által támogatott ukrán hadsereg és neonáci zászlóaljainak legyőzéséhez, egy új közel-keleti háború kerül a középpontba, talán a 2006-os libanoni háború megismétlődése, amelyet Izrael indított el, ami egy szélesebb körű háborúhoz vezet majd Szíriával és Iránnal. A Times of Israel "In Cyprus, IDF runs drills for potential war with Hezbollah, Lebanon ground assault" című kiadványa arról számolt be, hogy "Az Izraeli Védelmi Erők csütörtökön egy nagyszabású katonai gyakorlatot fejeztek be Cipruson, amely egy katonai szárazföldi offenzívát szimulált mélyen Libanon belsejében egy esetleges háborúban az Irán által támogatott Hezbollah terrorcsoport ellen".

Ne feledjük, hogy Izrael egy nappal Ciprus előtt szintén hadgyakorlatot tartott, mivel az Associated Press (AP) arról számolt be, hogy az Izraeli Védelmi Erők (IDF) "nagy hatótávolságú célpontok elleni légicsapásokat szimuláltak, ami egy vékonyan burkolt utalás a regionális rivális Irán elleni lehetséges támadásra", és hogy "a hadsereg szerint a gyakorlatra egy nappal korábban került sor a Földközi-tenger felett, és "nagy hatótávolságú repülést, légi utántöltést és távoli célok elleni csapásokat tartalmazott". További információkkal nem szolgált".

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/izrael-nagy-haborura-keszul