A Szövetségi Vészhelyzet-kezelő Ügynökség (FEMA) új útmutatót adott ki arról, hogy mit tegyenek az amerikaiak egy váratlan nukleáris támadás esetén, és az egyik sorban az áll, hogy tartsanak társadalmi távolságot és viseljenek maszkot annak érdekében, hogy elkerüljék a wuhani koronavírus (Covid-19) elkapását és terjesztését.

Ahogy a fényes villanás megjelenik, az egyik első dolog, amit a FEMA kér, hogy "[t]ry, hogy tartson legalább hat lábnyi távolságot maga és a háztartásához nem tartozó emberek között".

"Ha lehetséges" - teszi hozzá a FEMA útmutatója - "viseljen maszkot, ha olyan emberekkel együtt húzza meg magát, akik nem tartoznak a háztartásához".

Csak a két évnél fiatalabb gyermekeknek és a légzési problémákkal küzdő embereknek, akiket egy nukleáris robbanás ér, nem szabad maszkot viselniük - állítja a szövetségi ügynökség.

"A nukleáris robbanások jelentős károkat és áldozatokat okozhatnak a robbanás, a hő és a sugárzás miatt, de azzal, hogy tudja, mit kell tennie, és felkészült, ha bekövetkezik, biztonságban tarthatja családját" - áll a FEMA közleményében.

 

FEMA: A kézfertőtlenítő és a fertőtlenítő kendők nem "gyógyítják" a sugárfertőzést

Jegyezzük meg, hogy ezek nem sugárzásgátló maszkok, amelyekre a FEMA az útmutatóban utal. Sőt, úgy tűnik, hogy egyáltalán nem is tartalmaz semmilyen ajánlást a tényleges gázálarcokról.

A FEMA valójában azt állítja, hogy egy kínai gyártmányú kék maszk vagy egy N-95-ös "csőrös" maszk az arcunkra csapása egy radioaktív csapadék típusú helyzetben valahogy védelmet nyújt - a kovidtól, legalábbis.

Van azonban egy bekezdés a FEMA útmutatójában, amely a kézfertőtlenítővel foglalkozik. A szövetségi ügynökség elismeri, hogy azok az alkoholos kézzselés tartályok, amelyek a járvány idején mindenütt felbukkantak, nem akadályozzák meg, hogy a sugárzás megmérgezze a szervezetet.

"A kézfertőtlenítő nem véd az elhullás ellen" - állítja a FEMA. "Kerülje a szem, az orr és a száj érintését, ha lehetséges. Ne használjon fertőtlenítő kendőket a bőrén".

Amilyen ostobán hangzik, hogy ezt ki kell mondanunk, ugyanolyan nevetséges, hogy a FEMA egyidejűleg arra buzdítja az embereket, hogy egy nukleáris vészhelyzet során papír és műanyag kendővel maszkírozzák el magukat.

 

Kiderült, hogy a FEMA utoljára február 25-én frissítette nukleáris felkészülési weboldalát, közvetlenül az ukrajnai orosz invázió előtt. Ez egy szándékos változtatás volt, más szóval.

Ez azonban nem áll meg itt. A FEMA a továbbiakban elmagyarázza, hogy nukleáris katasztrófa esetén az első dolog, amit az érintett személynek a 9-1-1 segélyhívásakor tennie kell, hogy "tudassa az operátorral, ha önnek van, vagy úgy gondolja, hogy ön lehet COVID-19-es".

"Ha teheti, vegyen fel maszkot, mielőtt a segítség megérkezik" - magyarázza továbbá a közlemény.

Ha figyelmeztetni kell a szomszédokat egy nukleáris robbanás miatt, akkor a legjobb, ha ezt "videó- és telefonhívások útján" teszi - javasolja az útmutató.

"Sokan már most is félelmet és szorongást érezhetnek a 2019-es koronavírus (COVID-19) miatt. A nukleáris robbanás veszélye további stresszt okozhat".

A Twitteren sok kommentelő viccelődött ezeken a nevetséges ajánlásokon.

 

"Bárki is írta ezt a CDC-nél, nyilván maszkot visel, miközben egyedül ül az autójában" - viccelődött egyikük.

"Ah igen, arra az esetre, ha a városodat atomtámadás érné, viselj papírmaszkot és tarts társadalmi távolságot, mert a nukleáris csapadék egyik hatása a kovid egy másik változata" - írta valaki más.

Egy másik személy azzal viccelődött, hogy amint felrobban egy atombomba, az első dolog, amiről a CNN tudósítani fog, az lesz, hogy "20 millió covid haláleset ma".

"Abszolút válság idején a maszk viselése és az, hogy ne tévesszük össze az embereket, a legfontosabb dolgok" - mondta valaki más gúnyosan.

https://www.pokolafoldon.hu/blog/fema-nuklearis-tamadas-eseten-tarts-tavolsagot-es-viselj-maszkot-kulonben-elkaphatod-a-kovidot