Az Egyesült Államok hadseregének első számú marylandi biolaboratóriuma olyan halálos kórokozók kifejlesztésének inkubátoraként került nyilvánosságra, mint a fegyverként használt koronavírusok, az Ebola, a Zika, a lépfene és más kórokozók.

Az USAMRIID-t eredetileg a Szovjetunió biológiai fegyverprogramjára válaszul bízták meg (legalábbis ezt mondták nekünk). Most azonban az emberiség által ismert leghalálosabb biofegyverekkel kapcsolatos kutatásokat végez - és ehhez rutinszerűen kapja az adófizetők támogatását a Kongresszustól.

A U.S. Right to Know állami közérdekű adatigényléséből továbbá kiderült, hogy az USAMRIID 2014-ben megváltoztatta küldetésnyilatkozatát, hogy eltörölje a hidegháborúra és a katonai katonáknak szánt gyógyászati termékek előállítására való utalásokat. Most úgy tűnik, hogy az U.S. Army Medical Research Institute of Infectious Diseases, ahogyan a hosszú nevén nevezik, nagyjából úgy működik, mint a hírhedt kínai Wuhan Institute of Virology (WIV).

Bár az USAMRIID állítólag már 1969-ben leállította a biológiai fegyverek fejlesztését, most olyan állítólagos biológiai fenyegetésekkel kapcsolatos kutatásokat folytat, mint az Ebola, a Zika, a lépfene és a pestis. Nagyjából 900 alkalmazottja, köztük katonai, polgári és szerződéses kutatók, egyetemek és magáncégek számára is végez kutatásokat.

"A globális biológiai fenyegetettségi tájkép megváltozott a funkcióbővítő technológia, a hírszerző közösség korlátozott kapacitása a biológiai fenyegetések azonosítására, valamint a "kettős felhasználású" kutatási programok elterjedése miatt, amelyek olyan kórokozókat állítanak elő, amelyek rossz kezekbe kerülve károsak lehetnek" - áll a jelentésben - írja a The Defender.

 

 

Miért pazarolja az amerikai hadsereg az adófizetők dollárjait, hogy új vakcinákat és más gyógyszeripari termékeket hozzon létre a Big Pharma számára?

A USAMRIID-ról szóló leleplezés egy másik leleplezéssel párhuzamosan érkezett, amely szerint hasonló amerikai-NATO biolaborok lepik el Európát, Észak-Afrikát és máshol, többek között Ukrajnában.

Az amerikai katonai-ipari komplexum az egész világon biofegyver-laboratóriumokat épít, ahol mindenféle halálos kórokozót manipulálnak és szabadítanak fel. Hogy ezek a kibocsátások véletlenek vagy szándékosak, még mindig vita tárgyát képezik.

Az USAMRIID az elmúlt években számos ilyen problémát szenvedett el, beleértve a biológiai biztonság "megsértését", ami miatt leállították a magas biztonságú munkát. Sokan azt állítják, hogy a Védelmi Minisztérium (DoD) az adófizetők dollárjait pazarolja el a folyamat során.

David Franz, az USAMRIID parancsnoka szerint a marylandi laboratórium nem tudta teljesíteni a küldetését. Azt is mondja, hogy a laboratórium munkája nem feltétlenül jár semmilyen orvosi fejlesztéssel, annak ellenére, hogy azt állítják, hogy ez történik ott.

"A hangsúly a háborús harcosok számára készült termékeken kevésbé lett releváns" - olvasható egy jelentésben, amelynek összeállításában segített.

"Mivel a "biológiai ágensek" (hagyományos vakcinák) elleni profilaxis nagy specificitást és legalább hetekig tartó időszakot igényel a védelem elérése előtt, a haderőnek szánt vakcinák korszaka, az USARMIID egyik legnagyobb történelmi erőssége, lényegében véget ért.".

Franz és a jelentést összeállító társai azt javasolták, hogy a USARMIID küldetése változzon meg, és összpontosítson a vakcinák és gyógyszerek létrehozására. A laboratórium láthatóan hallgatott rá, és most új farmakológiai termékeket fejleszt a Big Pharma számára.

 

 

"Vezető szerepet vállalni az orvosi biológiai védelem fejlesztésében, világhírű szakértőkkel, akik elkötelezettek a katonai erőink és a nemzet védelmében" - olvasható most az USAMRIID jövőképében.

2014 óta, amikor a víziós nyilatkozatot megváltoztatták, az USAMRIID számos váddal nézett szembe "pénzügyi hűtlen kezelés" miatt. Ez az egyik a Fort Detrickben található két létesítmény közül, amelyek úgynevezett BSL-4 laboratóriumokkal rendelkeznek, amelyek a világ legveszélyesebb kórokozóit kezelik.

Caree Vander Linden, a USAMRIID közkapcsolati munkatársa szerint a laboratórium nem fejlesztett ki wuhani koronavírus (Covid-19) "vakcina" jelöltet. A létesítmény azonban tesztelte az oltásokat a preklinikai kísérleti szakaszban.

Az USAMRIID szerepet játszott a halálos covid-gyógyszer, a remdesivir kifejlesztésében és szabadjára engedésében is, ami Tony Fauci és barátai számára egy fő pénztárcát jelent.

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/a-vilag-legveszelyesebb-biofegyvereit-egy-marylandi-laboratoriumban-keszitik-nem-csak-kinaban-es-ukrajnaban