A grafén-oxid(GO) egy kétdimenziós anyag. Ez a grafén oxidált formája, ...

Az oxigén funkciós csoportok jelenléte miatt a grafén-oxid hidrofil is, és vízoldatban is diszpergálható, ellentétben a grafénnel, amely hidrofób. A grafén-oxidnak ez a tulajdonsága tehát nagyon fontos, amikor az anyagot kerámia- vagy polimer mátrixokkal keverjük, amikor azok elektromos és mechanikai tulajdonságait próbáljuk javítani.

A grafén-oxid flake-ek mérete is hangolható és változtatható néhány nm-től mm-ig. A grafén-oxidot mind a kémiai összetételének, mind a flakkok méretének hangolhatósága vonzó anyaggá teszi számos területen: elektronika (érzékelők és átlátszó vezető filmek), kompozit anyagok, tiszta energiát hasznosító eszközök, biológia és orvostudomány.

TAP - a grafén-oxid (GO) emberi szervezetre gyakorolt hatásairól itt nem esik szó, bár a vérrögök okozása és a szívverés elrontása két olyan hatás, amely jelenleg említésre méltó, és amelyet a beoltott szerencsétlenek tapasztalnak. Az oltás túlélésének legjobb módja, ha megtaláljuk a grafén-oxid kiválasztásának módját. A NAC glutationt termel. Izzadás. Testmozgás. Úgy tűnik, ezek segítenek a bőrön keresztül kilökni valamennyit. A GO nanorészecskék az oltottakból a bőrükön keresztül távoznak, és ezeket a nanorészecskéket a nem oltottak is felszívhatják, és ezzel az egészségüket is elrontják.

A grafén-oxid rendkívül nagy felülettel rendelkezik, ezért ezeket az anyagokat akkumulátorok és kétrétegű kondenzátorok, valamint üzemanyagcellák és napelemek elektródaként való felhasználását fontolgatják.

A grafén-oxid bioszenzorokként is használható. Mivel a grafén-oxid fluoreszkáló anyag, használható bioszenzoros alkalmazásokban, betegségek korai felismerésére, sőt, a rák gyógymódjainak megtalálásában és biológiailag releváns molekulák kimutatásában is. A grafén-oxidot sikeresen alkalmazták fluoreszcens alapú bioszenzorokban a DNS és a fehérjék kimutatására, ami jobb diagnosztikát ígér.

A grafén-oxidot az orvosbiológiai területen is használják, különösen a gyógyszer-leadó rendszerekben. A grafén-oxid valószínűleg jobb, mint sok más rákellenes gyógyszer, mivel nem az egészséges sejteket, csak a daganatokat célozza meg, és alacsony toxicitással rendelkezik.

A bevonat-technológiában is felhasználható a grafén-oxid. A többrétegű grafén-oxid filmek optikailag átlátszóak és száraz körülmények között átjárhatatlanok. Vízzel (vagy vízgőzzel) érintkezve azonban egy bizonyos méretnél kisebb molekulákat engednek át. Az ilyen grafén "festékkel" bevont üvegedények vagy rézlemezek maró savak tartályaként használhatók. A grafénnel bevont műanyag fóliákat orvosi csomagolásokban lehetne használni az eltarthatóság javítása érdekében.

A grafén-oxid könnyen keveredik számos polimerrel, nanokompozitokat alkotva, és jelentősen javítja az eredeti polimer tulajdonságait, beleértve a rugalmassági modulust, a szakítószilárdságot, az elektromos vezetőképességet és a hőstabilitást. Szilárd formában a grafén-oxid pelyhek hajlamosak egymáshoz kapcsolódni, vékony és rendkívül stabil papírszerű struktúrákat alkotva, amelyek összehajthatók, gyűrhetők és nyújthatók. Az ilyen szabadon álló grafén-oxid filmeket többek között hidrogéntároló alkalmazásokban, ionvezetőkben és nanoszűrő membránokban tartják számon.

Graphene Oxide, 2-5 Layer, Dia: 7,5 µm, SA: 420 m2/gr

Reduced Graphene Oxide (rGO), S.A: 1562 m2/g, 2-5 layers

Single Layer Graphene Oxide, Purity: 99.5 %, Size: 1 nm

https://pokolafoldon.hu/pandemia/a-vakcinakba-kerulo-csodaanyag-a-tortenelem-legnagyobb-gyilkosa-lehet-a-grafen-oxid