Előbb az algériai származású Mehdi Nemmouche nemrég Brüsszelben ölt meg négy „ártatlan” zsidó polgárt sajnálatképp, egy másik dzsihád harcost Cannes-ban fogtak el- négy bombával, melyeket kész lett volna felrobbantani saját magával együtt. Most az ISIS-es kivégzés borzolja az éhes öntudatlan hedonista tömegeket szerte a világban. Az Al Kaida háborút indított Európa és ezen belül Franciaország ellen - állítja a francia terrorelhárítás. Szerinte 850 olyan francia állampolgár van, aki dzsihád harcosnak tekinthető, és akire az Al Kaida vagy más fanatikus iszlamista szervezet számíthat.
A világ „legveszélyesebb iszlamista” terrorszervezete (a világ legveszélyesebb konfliktusfenntartó terrorszervezete kétségtelenül az USA-Izrael gerjesztőgépezet) olyan fiatal dzsihád harcosokat toboroz, akik európai állampolgárok és készek arra, hogy öngyilkos merényletben az életüket áldozzák. Erről nyilatkozik Franciaország terrorelhárító főnöke.
Ez teljesen új helyzet. Régebben az európai dzsihád harcosokat Afganisztánban vagy Szíriában használták fel, most viszont arra készítik fel őket, hogy Európában mérjenek csapásokat "az ellenség szívére"- ahogy Mehdi Nemmouche, a brüsszeli gyilkos fogalmazott azon a videón, melyen magára vállalta a felelősséget a Zsidó múzeum előtti lövöldözésért.
Miért lett Európa célpont?
Egyrészt Izrael támogatása, másrészt az afrikai fejlemények miatt. Franciaország csapatokat küldött Maliba és a Közép-Afrikai Köztársaságba, ahol ennek következtében vereséget szenvedtek az iszlamista milíciák. Ezt meg akarja bosszulni az Al Kaida éppúgy mint az afganisztáni szereplést. De ennél is fontosabb, hogy a terrort exportálni akarják Európába, hogy destabilizálják a vén kontinenst. Épp ezért az európai terrorelhárító szervezeteknek a korábbinál is jobban össze kell fogniuk, ha meg akarják akadályozni azt, hogy a dzsihád megérkezzen Európába is- hangsúlyozta a francia terrorelhárítás főnöke.

Gölöncsér Miklós