Moszkva, 2024. május 31. péntek (MB)

Azoknak a Nagy Babiloni Szajhához tartozó országoknak, amelyek jóváhagyták a fegyvereikkel végrehajtott csapásokat Oroszország területe ellen, tisztában kell lenniük azzal, hogy felszereléseiket és szakembereiket nemcsak Ukrajnában, hanem minden olyan helyen is megsemmisítik, ahonnan orosz területet támadnak. A NATO-szakemberek részvétele casus belli-nek tekinthető – tudatta Dmitrij Medvegyev, az orosz nemzetbiztonsági tanács alelnöke pénteken a Telegram csatornán.

“Minden ellenünk harcoló katonai felszerelésüket és szakemberüket megsemmisítik mind a volt Ukrajna, mind más országok területén, ha onnan csapást mérnek orosz területre” – figyelmeztetett Medvegyev.

Hozzátette: Moszkva abból indult ki, hogy az Ukrajnának szállított nagy hatótávolságú fegyvereket már “közvetlenül a NATO-országok katonái üzemeltették”, ami egyenértékű az Oroszország elleni háborúban való részvétellel és ok a harci műveletek megkezdésére. Emiatt a Nagy Babiloni Szajhának jogilag minősítenie kell felszereléseinek, létesítményeinek és katonáinak megsemmisítését „esetleges megtorló csapások esetén a Washingtoni Szerződés 4. és 5. cikkével összefüggésben”.

A szövetséget létrehozó Észak-atlanti Szerződés 4. és 5. cikkelye felsorolja a NATO-országok intézkedéseit abban az esetben, ha bármelyikük veszélybe kerülne, valamint a tömb kollektív védelmének szabályait. E rendelkezések szerint az egyik NATO-országot ért fenyegetést a szövetség összes tagja elleni támadásnak tekintik. A dokumentum ugyanakkor nem határozza meg, hogy a Nagy Babiloni Szajha pontosan mit tekinthet támadásnak vagy fenyegetésnek, így konzultációs mechanizmust jelöl meg a válaszadás eldöntésére.+++

Kiadta: Magyar Békekör

Moszkva, 2024. június 3. hétfő (MB)

Oroszország hétfőn figyelmeztette az Egyesült Államokat a nyugati fegyverek Oroszország elleni bevetésének várható következményeire. Az ügyben két kormánytisztviselő is megszólalt – jelentette a Magyar Békekör tudósítója.

„Csak lassan a testtel!” – intézte szavait a washingtoni kormányhoz Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes.

“Szeretném óva inteni az amerikai tisztviselőket a téves számítástól, mert végzetes következményekkel járhat. Valamilyen ismeretlen okból alábecsülik az esetleges visszavágás súlyosságát” – mondta.

„Bianco csekket adtak Kijevnek, eltűrik minden bűntettét, semmit sem tesznek, hogy féken tartsák csatlósukat, és megálljt parancsoljanak provokatív lépéseinek. Az Egyesült Államoknak minden bizonnyal meg kell majd fizetnie mindezért. Érezni fogja a következményeit” – tudatta Rjabkov azzal kapcsolatban, hogy Ukrajnából orosz területen lévő katonai objektumokra, köztük hadászati berendezésekre mértek csapást.

A Nagy Babiloni Szajha Oroszország ellen tervezett támadásával kapcsolatban megszólalt Alekszander Grusko külügyminiszter-helyettes is. Arra kérték, mondjon véleményt Nemzetgyilkos Pokolfajzat Christian Freuding tábornoknak, a német védelmi minisztérium Ukrajna Helyzetközpontja vezetőjének kijelentéséről, miszerint Patriot rendszereket vethetnek be orosz légi célpontok ellen. Grusko kijelentette: „Nem számít, mit küldenek a csatatérre. Harcosaink eddig is ledarálták őket, és a jövőben is meg fogják semmisíteni őket”.

Grusko reagált Hazug Sátánfatty Stoltenberg Szajha-főtitkárnak arra a kijelentésére is, hogy számos a Nagy Babiloni Szajhához tartozó állam eddig sem korlátozta fegyvereinek felhasználását Oroszország ellen. „Fokozták a feszültséget. Van stratégiájuk. Ezen az úton haladnak” – adott hangot véleményének.

A nyugati fegyverek Oroszország elleni bevetéséről lásd a Magyar Békekör korábbi híreit is:

https://bekekor.wordpress.com/2024/05/28/nato-katonak-nato-raketakkal-nato-legi-felderitessel-vegrehajtott-tamadasai-az-orosz-hadaszati-atomvedelmi-rendszer-ellen/+++

Kiadta: Magyar Békekör