A nyugati világ kormánytisztviselői a hétvégén Madridban üzleti vezetőkkel és akadémikusokkal találkoznak a 70. Bilderberg-csúcstalálkozón. A résztvevők zárt ajtók mögött, a sajtó elől elzárva a tervek szerint „Ukrajnáról, Oroszországról és A hadviselés jövőjéről” tárgyalnak.

Az 1954 óta minden évben megrendezett Bilderberg-találkozón Európa és Észak-Amerika “gazdag és befolyásos” emberei találkoznak, hogy – a legtöbb jelentés szerint – megvitassák, hogyan hangolhatják szorosabban össze gazdaságukat és politikájukat.

A részvétel csak meghívottaknak szól, hivatalos nyilatkozatokat vagy közleményeket nem adnak ki, és a Bilderberg-csoport honlapján elérhető korlátozott részletek szerint a résztvevők „magánszemélyként” vesznek részt, és „nem kötik őket a hivatalukból eredő konvenciók vagy előre egyeztetett álláspontok”.

Az idei találkozó, amelyet Madridban tartanak, csütörtökön kezdődött és vasárnap ér véget. A résztvevők között van Wally Adeyemo amerikai pénzügyminiszter-helyettes és Jonathan Finer nemzetbiztonsági tanácsadó-helyettes, Alexander Stubb finn elnök, Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, valamint Hollandia és Észtország miniszterelnöke, Spanyolország, Ukrajna, Svédország és Lengyelország külügyminisztere és Írország miniszterelnök-helyettese.

Az üzleti világból részt vesz a Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla, a BP vezérigazgatója, Murray Auchincloss és a Google korábbi vezérigazgatója, Eric Schmidt, valamint a Google, a Microsoft és az Anthropic PBC több AI-vezetője.

A Bilderberg honlapja szerint az idei legfontosabb témák között szerepel a „mesterséges intelligencia állapota”, a „hadviselés jövője”, „Ukrajna és a világ”, valamint „Oroszország”.

Annak ellenére, hogy Oroszország is szerepel a témák között, a honlapon megnevezett 131 résztvevő között nincs orosz állampolgár.

A Bilderberg-találkozók eredendő titkossága összeesküvés-elméleteket szült a politikai spektrum mindkét végén. A baloldaliak a Bilderberg-klubot a kapitalista hatalom eszközének tekintik, míg a jobboldaliak a találkozókat – a Trilaterális Bizottság és a Világgazdasági Fórum találkozóival együtt – egy totalitárius egyvilági kormány, vagy „Új Világrend” tervezésének üléseként tartják számon.

„Azt állítani, hogy egy egyvilági kormányra törekszünk, túlzás, de nem teljesen hamis állítás” – mondta Denis Healey, a csoport egyik alapító tagja 2001-ben a The Guardiannek.

„A Bilderberg tagjai úgy érezték, hogy nem harcolhatunk örökké egymás ellen a semmiért, nem gyilkolhatunk embereket és nem tehetünk milliókat hajléktalanná. Ezért úgy éreztük, hogy egy egységes közösség az egész világon jó dolog lenne„.”

„Különböző összeesküvés-elméleteket fogalmaztak meg az összejövetelek céljáról” – áll a Bilderberg honlapján. „Bár ezek az állítások minden alapot nélkülöznek, sajnálattal látjuk, hogy sok továbbra is virágzik az interneten és a közösségi médiacsoportokban.”

Forrás: www.kla.tv/29207
Wer ist von Ihrem Land Teil der Bilderberg-Gruppe?
A lista:
https://www.kla.tv/_downloads/download.klagemauer.tv/2024/LISTS_PARTICIPANTS_BILDERBERG-MEETINGS_1954-2024.pdf