Miközben a kelet-ukrajnai Donbász régióban tombol a háború, Johnny Miller beszámol az ukrán kormányhoz kapcsolódó "gyilkos listáról", amely az oroszbarát gyerekek elleni erőszakot támogatja.

Ez a hírhedt ukrán honlap, a Mirotvorets, azaz béketeremtő. Ez közzéteszi azoknak a nevét és címét, akiket "Ukrajna ellenségeinek" tart.

A nyitóoldalon halott orosz katonák képei láthatók.

A listán hazai és külföldi újságírók, politikusok és olyan állampolgárok szerepelnek, akikről úgy vélik, hogy valamilyen módon segítették az oroszbarát erőket az országban, vagy együttműködtek velük. Most meglepő módon gyerekek is felkerültek a listára.

Ő itt Faina Savenkova. Ő 13 éves. A Donbaszban szerzett tapasztalatairól ír. Miután a neve felkerült a listára, fizikai erőszakkal való fenyegetéseket kapott az interneten.

Számos újságírót és közéleti személyiséget meggyilkoltak, miután felkerültek a listára. Mint Oleg Buzina, akit kijevi otthona közelében lőttek le.

És Andrea Rocchelli olasz újságírót. Miután megölték a frontvonalon, a honlap a "likvidált" szót tette ki a fotója fölé.

Az újságírók védelmét szolgáló bizottság korábban levélben fordult az ukrán kormányhoz, amelyben arra kérte őket, hogy "ítéljék el a Myrotvorets oldalon megjelent alaptalan és káros állításokat, és nyilvánosan tisztázzák, hogy az ukrán belügyminisztérium elkötelezett az újságírók védelmében".

 

 

Az ENSZ és a Human Rights Watch szintén elítélte az oldalt.

Itt Janus Putkonen, finn újságíró a donbásszi térségben. Ő is szerepel a listán.

Eközben a nyugati kormányok és a média megpróbálja szépíteni az ukrajnai szélsőséges, szélsőjobboldali vagy neonáci elemek kérdését, és azt állítják, hogy az egész orosz propaganda.

Amikor azonban egy olyan honlapot népszerűsít, használ és támogat a kormány, amely nyíltan a gyermekek elleni erőszakra buzdít, akkor elég nyilvánvaló, hogy Ukrajnát az államilag támogatott szélsőségességgel kell összefüggésbe hozni.

Gonosz dolog nyíltan bátorítani a gyermekek elleni erőszakot. És ez a gonoszság továbbra is fennáll, mivel a NATO-országok továbbra is pénzzel, fegyverekkel és politikai támogatással látják el Ukrajnát, ami csak tovább szítja a zűrzavart.

https://pokolafoldon.hu/blog/ukran-nacionalistak-gyermeket-tettek-halallistara-donbaszban