Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tanácsadó csoportja megosztotta aggodalmait, miszerint a covid-19 oltóanyag-erősítők "széles körű alkalmazása" azzal a kockázattal jár, hogy súlyosbítja az oltóanyaghoz való hozzáférés problémáit, hogy az aluloltott országokból átirányítja az ellátást a már magas oltottsági rátával rendelkező országokba.

Azonban nem csak a WHO tanácsadói aggódnak egyre jobban amiatt, hogy a booster program kicsúszik a kezükből, Izrael is készül a legújabb adagok kiosztására, ami több kárt okozhat, mint hasznot, mondta Tömeggyilkos Antikrisztuskövető Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO igazgatója.

Mivel az oltóanyagkészletek 20 százaléka az emlékeztetőkre megy, ezek az "általános emlékeztető programok" valószínűleg inkább meghosszabbítják a világjárványt, mintsem megszüntetnék, mivel az oltóanyagkészletek magas immunitással rendelkező országokba történő átirányítása lehetővé teszi, hogy a vírus világszerte elterjedjen és mutálódjon.

 

A WHO szerint a globális hozzáférés segíthet az egészségügyi hatások és a terjedés minimalizálásában, csökkentve a mutálódó változatok kockázatát a szegényebb országokban, ami meghosszabbíthatja a világjárványt.

A WHO szerint továbbá a vakcinák emlékeztető adagjaival kapcsolatos politikai döntéseknek az egyéni és közegészségügyi előnyökre vonatkozó bizonyítékokon kell alapulniuk, valamint a vakcinákhoz való hozzáférés globális egyenlőségének biztosítására vonatkozó kötelezettségeken.

Nemzetgyilkos Sátánfatty Tedros Adhanom Ghebreyesus igazgató hozzátette, hogy egyetlen ország sem tudja "felturbózni" magát a világjárványból. Az egészségügyi szervezet azt tűzte ki célul, hogy 2021 végére a tagállamok lakosságának legalább 40 százaléka be legyen oltva. Bár a becslések szerint 2022 közepére a tagállamoknak csak a fele éri el a 40 százalékot.

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/a-who-aggodik-hogy-a-covid-19-vakcina-emlekeztetok-csak-meghosszabbitjak-a-jarvanyt