Henny Penny, más néven Chicken Little, nem rendelkezik monopóliummal a kitalált pánikkeltésre. Az Omicron változat egy óriási semmi-burger, nulla bejelentett halálesettel az USA-ban, és mégis az orvosi technokraták továbbra is azt kiáltják, hogy "leszakad az ég!".

A Big Pharma emlékeztető oltásokat gyárt, amelyeket mindenkinek ajánlanak, hogy elkerülje ezt a legújabb járványveszélyt. Sajnos, az okos róka. ⁃ TN Editor
Európa legújabb COVID-hulláma máris lassulni látszik, annak ellenére, hogy az omikron karácsonyig megelőzi a deltát, ahogy legalábbis egy brit tudós szerint ez várható. Dél-Afrikában pedig a tudósok szerint az omicron változat nem okoz haláleseteket vagy súlyos fertőzéseket, ami összhangban van azzal a nézettel, hogy a változat valószínűleg enyhébb fertőzéseket okoz, mint a delta.

Az Egyesült Államokban a helyzet még visszafogottabb. Bár az esetek száma az elmúlt héten kissé megugrott, a halálesetek száma a mélypont közelében maradt.

Eközben Santa Clara megyében jelentették az omicron változat első esetét, erősítették meg pénteken az egészségügyi tisztviselők, egy olyan személynél, aki teljes körűen be volt oltva, de nem kapta meg az emlékeztető oltást. Ez volt Kaliforniában eddig a 14. eset az omikron változatból.

Santa Clara közegészségügyi igazgatója, Dr. Sara Cody a következőket mondta válaszul: "Bár még mindig sok ismeretlen van ezzel a változattal kapcsolatban, erősen ajánljuk, hogy oltassa be magát, és ha még nem tette meg az emlékeztető oltást, hogy védekezzen az Omicron ellen... Ez egy új változat, de tudjuk, mit kell tennünk, és ez a védelem minden rétegének folytatása: oltás, erősítés, maszk, szellőztetés, távolságtartás és gyakori tesztelés".

 

Rochelle Walensky, a CDC igazgatója, az a bürokrata, aki kitalálta a "be nem oltottak világjárványa" kifejezést (csak azért, hogy lássa, a vírus úgy vágja át az oltási védelmet, mint a vajat), péntek délután megerősítette, hogy az USA-ban eddig csak egy beteg került kórházba az omicron miatt, és hogy az USA-ban eddig talált változat szinte minden esete feltűnően enyhe volt.

Ez azt jelenti, hogy a CDC továbbra is szorgalmazni fogja a "teljesen beoltott" definíció kiterjesztését azokra, akik megkapták az emlékeztetőt? Ezt még korai lenne megmondani... de úgy tűnik, hogy a dolgok ebbe az irányba haladnak.

Míg azonban Walensky tegnap még azzal töltötte az idejét, hogy minden 16 éves amerikait arra buzdított, hogy amint teheti, kapja meg az oltást, a CDC igazgatójának hangneme pénteken feltűnően visszafogottabb volt, amikor az ügynökség közölte, hogy az első esetek többnyire enyhék voltak, a legtöbb beteg olyan tünetekről számolt be, mint a köhögés vagy az orrfolyás.

A CDC által a médiával megosztott adatok szerint az Omicron vírust már legalább 22 államban észlelték. És bár az egészségügyi szakértők hangsúlyozzák, hogy még túl korai lenne határozott következtetéseket levonni arra vonatkozóan, hogy a variáns hogyan fog terjedni az országban, Walensky elismerte, hogy a reakció egyelőre enyhének tűnik. Az ügynökség egy 5 oldalas jelentésben részletezte megállapításait, amelyben 43 olyan amerikai személyt vizsgált, akiknél pozitív volt az omikron variáns tesztje.

Ez még nem minden: az Epoch Times pénteken arról számolt be, hogy a WHO végül visszaküldte a megkereséseket, és megerősítette, hogy az ügynökség egyetlen olyan halálesetet sem tudott megnevezni, amely az omikronnak tulajdonítható. És bár Dél-Afrikában az elmúlt hetekben jelentősen megugrott a kórházi kezelések száma, még túl korai lenne megmondani, hogy ez az omicron, delta vagy más változatoknak köszönhető-e.

A WHO szerint "az omicron esetében nem jelentettek haláleseteket, de a betegség klinikai lefolyásának korai szakaszában vagyunk, és ez még változhat".

 

Visszatérve a CDC jelentésére, a fertőzött betegek több mint fele fiatal volt, 18 és 39 év közötti, és nagyjából 75%-uk teljes mértékben be volt oltva - köztük egyharmaduk kapott emlékeztető oltást is. Hat esetben már korábban dokumentált COVID-fertőzés volt, és a fertőzöttek egyharmada a közelmúltban utazott külföldre.

Bár egyetértünk abban, hogy ez nem nagy szám, a csoport nagyjából megegyezik a gyógyszergyártók és kormányok által végzett néhány előzetes tanulmány méretével. Az adatok egyik nyilvánvaló gyengesége az, hogy csak néhány 65 év feletti beteg került be a mintába.

Ennek ellenére az eredmények összhangban vannak azzal, amit a dél-afrikai tisztviselők mondanak.

Az eredményeket orvosok és szakértők kórusa üdvözölte, akik azzal érveltek, hogy túl korai még bármi véglegeset mondani az omikronról.

"Lehet, hogy ez egy enyhébb változat, de ezt még nem tudjuk. Túl korai még" - mondta Dr. Isaac Bogoch, a Torontói Egyetem fertőző betegségek specialistája. Jelenleg "ha valaki be van oltva, akkor jó eséllyel enyhébb lefolyású lesz" - mondta.

De ha ez igaz, akkor miért pánikol mindenki?

https://pokolafoldon.hu/pandemia/hamis-panik-a-who-cdc-nulla-omikronos-halalesetet-talalt-a-vilagon-csak-1-kerult-korhazba-22-allamban