Fiatalkorú migránsok tömegeit szállítják titokban New York külvárosába, hogy Biden elnök kormánya csendben áttelepítse őket a régióba - tudta meg a The Post.

A charterjáratok Texasból indulnak, ahol a jelenlegi határválság miatt a helyi bevándorlási hivatalnokok túlterheltek, és az ügyet ismerő források szerint legalább augusztus óta folynak.

A múlt héten a The Post látott két gépet leszállni a Westchester megyei repülőtéren, ahol a leszálló utasok többsége gyermeknek és tizenévesnek tűnt, egy kisebb részük pedig 20 év körüli férfinak.

Westchester megyei rendőrök álltak készenlétben, miközben az utasok - akiknek járata szerdán 22:49-kor és pénteken 21:52-kor érkezett - leszálltak, és buszokba zsúfolódtak.

Néhányukat később látták, amint rokonokkal vagy támogatókkal találkoznak New Jerseyben, vagy egy Long Island-i bentlakásos intézményben szállították ki őket.

A Post online járatkövetési adatok elemzése szerint augusztus 8. óta 21 járattal mintegy 2000 olyan migráns érkezett a White Plains melletti repülőtérre, akiket Mexikóból az Egyesült Államokba való bejutás után kaptak el.

A feljegyzések szerint a gépek egy része éjfél és 6:30 között szállt le - amikor önkéntes kijárási tilalom van érvényben -, kettő pedig Houstonból érkezett augusztus 20-án hajnali 2:13-kor és 4:29-kor.

Az akció titkos jellege kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy a Fehér Ház hogyan kezeli a kísérő nélküli kiskorúak számának közelmúltbeli növekedését.

Az amerikai vám- és határvédelem legfrissebb adatai azt mutatják, hogy csak július és augusztus folyamán 37 805 kísérő nélküli kiskorút fogtak el, akik Mexikóból léptek be az Egyesült Államokba - néha miután a "prérifarkasok" néven ismert hivatásos embercsempészek magára hagyták őket.

Videókon látható, amint egyes gyerekeket a határfalon át dobnak le, vagy távoli területeken hagynak magukra.

Migránsokat látnak, miután leszálltak egy repülőgépről Westchesterben. Kattintson a nagyításhoz

Egy, a Westchester repülőtéren zajló műveletet ismerő forrás szerint a kiskorú migránsok jellemzően hátizsákokkal érkeznek, és olyan helyekre szállítják őket, mint Bronx, Brooklyn, Queens, Newburgh állam északi része, valamint Bridgeport és Danbury Connecticut államban.

Szombaton 12:30 körül a Long Island-i Syossetben állt meg a MercyFirst nevű nonprofit szervezet kampuszán, amelyet a katolikus Irgalmas Nővérek támogatnak, és amely a honlapja szerint "társadalmi problémák áldozatául esett gyermekek és serdülők számára nyújt szállást és szolgáltatásokat".

Péntek este az egyik busz a westchesteri repülőtérről elindulva 75 mérföld/óránál nagyobb sebességgel száguldott végig a Hutchinson River Parkway-en - amely a haszongépjárművek számára tilos -, mielőtt átkelt volna a Throgs Neck hídon.

A MercyFirstnek szerződése van a szövetségi kormány számára "bevándorló fiatalok" számára nyújtott bentlakásos szolgáltatások biztosítására a honlap szerint.

A MercyFirst vezérigazgatója, Renee Skolaski nem válaszolt a megkeresésre.

Szombaton később hasonló jelenet játszódott le a floridai Jacksonville-ben, ahol a Texasból érkező járatok közül sokan leszálltak, mielőtt továbbindultak volna Westchesterbe - és ahol a The Post látott egy Boeing 737-700-ast leszállni nem sokkal este 10 óra után a Jacksonville-i nemzetközi repülőtéren.

Migránsok érkeznek a Westchester repülőtérre. Nagyításhoz kattintson a képre

Miközben a helyi rendőrök készenlétben álltak, egy 10-15 fős, egyforma fehér baseballsapkát viselő, zsákokat cipelő csoport leszállt a repülőgépről, és felszállt egy charterbuszra egy alvó teherterminál közelében.

Kétórás utazás után a csoport vasárnap hajnali 1 óra körül érkezett meg a Twin Oaks Akadémiához, a Tallahassee melletti Apalachicola Nemzeti Erdőben található fiatalkorúak fogvatartási központjához, ahol a személyzet tagjai egy szögesdróttal fedett kapu kinyitásával vártak.

Ron DeSantis republikánus floridai kormányzó felháborodását fejezte ki a The Post értesülései miatt, és szóvivője azt mondta: "Ha a Biden-kormány annyira biztos abban, hogy a nyitott határok politikája jót tesz az országnak, akkor miért titkolóznak?".

"Miért tagadja meg a Biden-kormányzat, hogy még a legalapvetőbb információkat is megossza az illegális bevándorlók letelepítéséről az államunk és az egész ország közösségeiben?" - mondta Christina Pushaw szóvivő.

"Washington, DC határozza meg a bevándorlási politikát, amely nem érinti őket, és az államok - amelyek nem rendelkeznek információkkal a migránsok letelepítéséről, és nem rendelkeznek hatáskörrel a szövetségi bevándorlási politika megváltoztatására - várhatóan viselni fogják Biden vakmerő, nyitott határokat célzó programjának fő terhét"."

A The Post szerdán azt is látta, hogy két busz is elhagyta a westchesteri repülőteret mintegy 100 utassal, akik egy McDonnell Douglas MD-83-as gépen érkeztek.

A migránsok sorban állnak, hogy felszálljanak a charterbuszokra a Westchsester megyei repülőtéren. Nagyításhoz kattintson a képre

"Az elmúlt hónapban 2, 3, 4 körül ébredt fel a zaj miatt" - mondta a nő.

"Hozzászoktam a szokásos repülőtéri zajhoz, de ezek a repülőgépek vagy sugárhajtású gépek másképp szólnak. Alacsonyabb, több basszus. És az éjszaka közepén jönnek!"

A szomszéd azt is elmondta, hogy "tökéletesen látja a repülőteret az emeletemről", és észrevette, hogy "néhány "Out of Service" feliratú busz lóg a környéken", amelyek nem a szokásos megyei buszok vagy repülőtéri buszok.

És azt mondta, hogy a repülőtér az utóbbi időben "a szokásosnál sokkal sötétebb" éjszakánként.

"Tetszett, ahogy úgy nézett ki, mint egy kis város - kék és fehér fények" - mondta.

"De a nyár közepe óta mind ki van kapcsolva, kivéve egy-kettőt a Flexjet hangár tetején ... gondolom, hogy ne lehessen látni, mi történik."

Kép A migránsok sorban állnak, hogy felszálljanak egy charterbuszra a Westchester megyei repülőtéren.

Rob Astorino volt Westchester megyei kormányzó, a republikánus kormányzójelölt elmondta, hogy az önkéntes kijárási tilalom megsértése miatt feldúlt polgároktól értesült a járatokról.

Astorino elmondta, hogy a kisebb gépek nyilvánvalóan áprilisban kezdtek el érkezni, amikor szerinte a járatok már nem voltak "olyan gyakoriak".

Amikor Astorino augusztus 16-án sajtótájékoztatót tartott a repülőtéren, elmondása szerint egy olyan járat érkezett, amely utasokat szállított, akik felszálltak egy buszra, amely közel húzódott a légikikötőhöz, és részben eltakarta a felszálló emberek kilátását.

Astorino azt mondta, hogy legalább 50-75 migránst látott, akiknek többsége 20 évnél idősebb férfinak tűnt.

"Senki sem magyarázta el, hová mennek és kik ők" - mondta.

"A Biden-kormányzat szisztematikusan terjeszti a déli határválságot az ország minden részén lévő közösségekre, gyakran titokzatosságba burkolózva és a sötétség leple alatt."

Eközben a demokrata George Latimer Westchester megyei kormányzó szóvivője megpróbálta lekicsinyelni a helyzetet, mint "semmi újat".

"Ez hasonló ahhoz, amikor a HHS a Trump-kormányzat alatt csaknem 1000 migránsgyereket helyezett el Westchesterben - a megye előzetes tudta és jóváhagyása nélkül" - mondta Catherine Cioffi szóvivőnő egy írásbeli nyilatkozatban.

"Akkor, ellentétben a mostanival, senki sem volt felháborodva".

A Fehér Ház hétfőn kitartott amellett, hogy a járatokon csak gyerekeket és tizenéveseket szállítanak, az amerikai egészségügyi és humán minisztérium pedig azt mondta: "Törvényes felelősségünk, hogy biztonságosan gondoskodjunk a kísérő nélküli gyerekekről, amíg gyorsan egyesíthetjük őket egy szülővel vagy egy ellenőrzött szponzorral".

"A Menekültügyi Letelepítési Hivatalunk megkönnyíti a felügyeletük alatt álló gyermekek utazását családjukhoz vagy szponzorukhoz az ország különböző részein" - mondta Jorge Silva, a HHS szóvivője.

"Az elmúlt hetekben a kísérő nélküli gyermekek a westchesteri repülőtéren haladtak át útban a végső célállomás felé, hogy egyesüljenek szüleikkel vagy ellenőrzött szponzorukkal."

By Miranda Devine, Jack Morphet, Kevin Sheehan, Christopher Sadowski and Bruce Golding — New York Post Oct 18, 2021

https://nypost.com/2021/10/18/biden-secretly-flying-underage-migrants-into-ny-in-dead-of-night/

https://ordogugyvedje.hu/kulfold/biden-titokban-kiskoru-migransokat-repit-new-yorkba-az-ejszaka-folyaman