A vakcinaútlevél-rendszer lehetséges hatásait vizsgáló kormányzati vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy az intézkedésnek negatív hatása lenne a Covid terjedésének megállítására. A jelentés azt a nem szándékolt következményt hozta fel, hogy azok, akik nem hajlandóak megfelelni az utasításnak, a nagyobb, szabadabb terű rendezvények helyett rosszabbul szellőző helyszínekre mennének. Emellett a jelentés kitér egy ilyen politika gazdasági káraira is, és elismeri, hogy a vállalkozásoknak több pénzt kellene áldozniuk a bejáratok ellenőrzésére, ami a vásárlók számának csökkenésével párosulna. A cikket a Telegraph közölte.

A Telegraph birtokába jutott a Covid-19 tanúsítás gazdasági és társadalmi hatásairól szóló belső elemzés, amelyet a Digitális, Kulturális, Média- és Sportminisztérium (DCMS) írt.

A 13 oldalas, "hivatalos érzékeny" jelzéssel ellátott, szeptember eleji keltezésű dokumentumban egy sor aggály fogalmazódik meg a politika működésével és annak következményeivel kapcsolatban.

A hatásvizsgálat egyik szakasza arra keresi a választ, hogy a szakpolitika "bármilyen áthelyező hatást gyakorolhat-e más típusú, a tanúsításba nem bevont helyszínekre".

A dokumentum így szól: "Az élő rendezvényhelyszínek és a vendéglátóhelyek között lehetséges a kiszorulás. Az ágazatban az a fő aggodalom, hogy a tanúsítás a tevékenységet és a vállalkozásokat a zenei helyszínekről például a zenei és késői alkoholfogyasztási engedéllyel rendelkező kocsmákba stb. helyezheti át, ami ellentétes és potenciálisan kontraproduktív lehet.".

A közlemény a továbbiakban megállapítja: "Hasonlóképpen, ha a tanúsítás kiszorít egyes szurkolókat a strukturált és jól szellőző sportstadionokból, ez azt eredményezheti, hogy helyette strukturálatlan és rosszul szellőző kocsmákba járnak, ahol több alkoholhoz jutnak hozzá, mintha a stadionokban lennének. Az Európa-bajnokságról származó bizonyítékok azt mutatták, hogy a kocsmákhoz kapcsolódó esetek száma még akkor is megugrott, amikor Anglia külföldön játszott."

https://pokolafoldon.hu/pandemia/a-kiszivargott-kormanyzati-jelentes-azt-allitja-hogy-az-oltasi-utlevelek-nem-tudnak-megallitani-a-covid-terjedeset