2014. július 24., csütörtök

Nyugat-Ukrajna előkárpátoki területein zavargásközeli állapotok uralkodnak.

A helyzetet a Valcman-féle részleges mozgósitási ötlet váltotta ki. (Egyelőre még csak az!)
Hozzátartozók útakadályokat emeltek, amiket meggyújtottak. Igy többek között tegnap délután az Ivano-Frankovszk-régióban fekvő Bogorodcsány határában is. A falu elöljáróságára is betörtek, ahol összeszedegették a mozgósitással kapcsolatos összes fellelhető papirt, és mind elégették. Egy-az ügyeken dolgozó-orvosnő elájult a feldühödött tömeg láttán, amely azt skandálta, hogy nem engedik hozzátartozóikat Donbasszba! A hadsereg feladata az ország védelme, nem pedig az elnök akarátanak érvényre juttatása!-ordibálták. Szerintük ráadásul nem is terroristaellenes akció zajlik Donbasszban, hanem népirtás, és az eddig Donbasszban meghalt Nyugat-ukrajnaiakkal nem terroristák, hanem NÉPFELKELŐK végeztek családjaik védelmében.
A tömeg lecsititására egy regionális kisnacsalnyik érkezett, éppen egy másik zúgolódó helyszinről-Szkobicsivkából. Ott asszonyok blokkolták az Ivano-Frankovszkba vezető utat, és átkozták Valcmant és udvartartását. Néhány férfiember pedig azzal fenyegetőzött, hogy ha azonnal el nem takarodik a kisnacsalnyik, hát majd ők megnoszogatják-vasvillával. Többen el is indultak ilyen univerzális fegyver után, de a kisfőnök a visszatértüket már nem várta meg. Ment kapásból tovább Bogorodcsányba-de hát ott még vadabb hangulat várta.
Ternopolban már odáig fajult a helyzet, hogy a Kijevben kormánynak nevezett latorhatalom tarhálását nem hajlandóak tolerálni a vállalkozások.
Valcmanék ugyanis egyre sűrűbben “kérték” a vállalkozásokat “adakozásra”, az ATO-regiment anyagi “megsegitésére”! Kezdetben még fizetgettek is a vállalkozások, de az utóbbi időkben már napi szinten koldul tőlük a valcmani adminisztráció, és hát a pohár már politikai értelemben betelt a vállalkozásoknál, a kassza meg a zsebek meg kiürültek! És hát az adakozó kedv is lelohadt! Nagyon lelohadt! Ugyanakkor viszont “fokozódik a hangulat”! Ahogy kezd felnyilni a szemek rengetege a valóságra!
Valcmanék-ott Kijevben-rögvest rá is csapták a “SZABOTŐR” stemplilenyomatot az “adakozást” megtagadókra. Utasitották is a mindenféle sajtójukat, hogy tudassák minden nap a lakossággal a szabotőrök listáját. Több papir alapú újság oldalszámát lassan duplájára kell növelni, a betűméret felére csökkentése mellett!
Az Előkárpátok politikai hangulata lassan kezd “majdani” lenni! És ez még csak a kezdet! Mi fog lenni akkor, ha már a nép a bőrén teljes valóságában érzi a megszoritásokat is?! És bizony-lassan közeleg majd az ősz! Meg a tanévkezdet!
(Szasa, B-R-Sztrij)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése