2014. július 24., csütörtök

McCain: az EU szankciói nem többek egyszerű viccnél

John McCain republikánus szenátor egy a Telegraphnak adott interjúban kijelentette, hogy az Európai Unió Oroszország ellen hozott szankciói nem többek egyszerű viccnél, mivel Európa oly mértékben az orosz energiaszektorra van utalva, hogy Brüsszel amiatt nem mer valós szankciókat hozni.
Hídfő.net | John McCain
"Ez egy vicc. Ahogy már korábban megmondtam, nem fognak tenni semmit. Továbbra is látványosan nem tesznek semmit, egészen addig a napig, amíg nem tudnak függetlenedni az orosz energiaforrásoktól."
Az amerikai külügy fokozott nyomást gyakorolt az Európai Unióra, és hangsúlyozzák, hogy az EU által hozott szankciók csak szimbolikusak, mivel egyének ellen irányulnak, nem az ország egésze ellen.
Az azonban nem teljesen egyértelmű, hogy az amerikai politikusok hogyan gondolják az orosz energiaforrásoktól függetlenedést. Mint az korábban kiderült, a szenátorok sem gondolják komolyan, hogy az USA földgáz szállíthatna Európába. Mivel ez mindkét fél számára veszteséges vállalkozás lenne, nincs semmi gazdasági realitása egy ilyen elgondolásnak.
Emellett a NATO gyorsított ütemben végzi Oroszország bekerítését, mióta az ország destabilizálását folytató szervezeteit felszámolták vagy nem engedik kibontakozni. Vagyis az Egyesült Államok számára sem létezik az a jövőkép, hogy Európa független lenne az orosz erőforrásoktól. Ehelyett meg akarják szerezni az ország természeti kincseit, hogy az orosz energiaforrásokra épülő európai gazdaságot továbbra is Washington markában tarthassák.

http://www.hidfo.net/2014/07/24/mccain-az-eu-szankcioi-nem-tobbek-egyszeru-viccnel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése