Moszkva, 2023. március 2. csütörtök (MB)

Oroszország új nukleáris elrettentő műveletet dolgoz ki, hogy kivédje a lehetséges amerikai támadásokat – tudatják annak a cikknek a szerzői, amely az orosz védelmi minisztérium Vojennaja Müszl (katonai gondolat) c. újság csütörtöki számában jelent meg.

A katonai elemzők úgy látják, hogy az Egyesült Államok fokozatosan elveszti vezető pozícióját a világban, és emiatt egyre agresszívabbá válik Oroszországgal szemben. Oroszországot tekinti világuralmi hanyatlása fő okozójának.

A térvesztés folyamatát több szférát átfogó globális hadművelettel tervezi feltartóztatni az USA. Végső célja Oroszország nukleáris elrettentő potenciáljának megsemmisítése. Ezt rakétapajzs telepítésével szeretnék elérni az orosz határok körül, valamint olyan gyors globális nukleáris csapás mérésével, amellyel megsemmisíthetnék az orosz stratégiai atomütőerő 65-70%-át – írják.

Az orosz szakemberek ezzel szemben új elrettentő hadműveletet dolgoznak ki a legújabb katonai technológiákon alapuló fejlett stratégiai támadó és védekező nukleáris és hagyományos fegyverzet alkalmazásával. Úgy ítélik meg, hogy az agresszió meghiúsítható, ha az elrettentés a NATO több szférára kiterjedő stratégiai hadművelete keretében megvalósuló repülési periódusok legalább egyik szakaszában meggyőzően bizonyítást nyer – áll a szerzők értekezésében.+++

Lásd még: https://bekekor.wordpress.com/2023/02/21/putyin-sorsdonto-idoket-elunk-a-vilag-visszafordithatatlan-valtozason-megy-keresztul/

Kiadta: Magyar Békekör