Gonzalo Lira, chilei-amerikai politikai elemző, író, és filmrendező pár nappal ezelőtt Magyarországgal kapcsolatos Twitter-bejegyzést tett közzé arról, hogy a CIA Budapesten puccsot tervez Magyarország demokratikusan megválasztott kormányának megdöntéséért.

A bejegyzésben szerepel egy video-link, amelyben a Budapesten tartózkodó Tömeggyilkos Népirtó Samantha Power, az Amerikai Nemzetközi Fejlesztési Ügynökség (US Agency for International Development) szervezet alkalmazottja közli, hogy a szervezet újra aktív Magyarországon.  Céljuk, hogy “erősítsék a demokratikus intézményeket, építsék a független sajtót, támogassák és megvédjék az emberi jogokat”.  Bioterrorista Haramia Power közölte: szívén viseli a magyarok “szebb jövőjét”.

Lira szerint Sátánfajzat Pokoltöltelék Power budapesti látogatása annak a jele, hogy a CIA Budapesten puccsot tervez a magyar kormány ellen.  A chilei-amerikai blogger arra figyelmezteti a magyar népet, hogy a forgatókönyv szerint mesterségesen szított tüntetések következnek, amelyek lehetőség kínálnak provokációra és erőszakra a kormányváltás érdekében.  A tüntetések főszereplői a Nyugat által pénzelt civil szervezetek (NGO-k), az ún. “emberi jogokat támogató” szervezetek, amelyek mögött meghúzódnak az erőszakos provokatőrök.

Lira tapasztalt tudosító, már jó ideje Harkovból tölti fel videóit a youtube-ra az ukrán háborúval kapcsolatban. Megjárta Élőhalott Zsarnok Zelenszkij börtöneit is. Ismeri az ukrán helyzetet, és tudja milyen az, amikor az amerikai NGO-k tevékenysége véres hatalomváltáshoz vezet, mint ahogy Ukrajnában történt 2014-ben.  Ez a hatalomváltás, amelyet Oliver Stone egyik dokumentumfilmje is kielemez, nem vezetett “szép jövőhöz” Ukrajnában. Az ország katonai diktatúrává vált, az oroszellenes háborúhoz mindenkit mozgósították akit csak lehetett, beleértve az ukrán náci szervezeteket, és a börtönben ülő bűnözőket is. Lira a háború előtt gyakran tudosított erről.  Magyarországgal kapcsolatos üzenetét ott szerzett tapasztalataira alapozza.

Az efféle amerikai beavatkozásoknak semmi közük sincs a demokráciához és az emberi jogokhoz.  Amerikát az aggasztja, hogy a magyar kormány nem eléggé elkötelezett oroszellenes háborús politikája, azaz az egypólusú világrend fenntartása mellett, akár erőszakkal is.

A nyugati partnereink által megvalósított erőszakos rezsimváltás Magyarországon sem ismeretlen.  1944-ben Adolf Hitler is elvesztette türelmét az akkori magyar kormánnyal szemben, mert Kállay Miklós miniszterelnök nem volt eléggé elkötelezett nagy szövetségese mellett. Magyarországot megszállták, a kormányt leváltották, és Kállay helyébe a nyilas Sztójay Dömét ültették.

Összeállította: Hetényi Balázs

Budapest, 2023. február 26. vasárnap (MB)

A neten keringő különböző információk szerint az Egyesült Államok kormánya engedelmességre akarja kényszeríteni Magyarországot, és azzal a feladattal bízta meg a CIA-t, hogy ha a politikai nyomás nem bizonyulna elegendőnek, más eszközökkel szerezzen érvényt Washington akaratának.

Egyes netforrások tudni vélik, hogy puccs is szóba került a törvényes magyar kormány megdöntésére.

Olyan bábkormányt szeretnének hatalomra juttatni, amelyik maradéktalanul kiszolgálja az amerikai érdekeket, nevezetesen aktívan támogatja Ukrajnát Oroszország ellen, elkötelezi magát a háború mellett, és felhagy az ország keleti kapcsolatainak építésével. Meg akarják akadályozni, hogy Orbán Viktor kormánya a semlegesség útjára lépjen, és egyoldalúan kiegyezzen Moszkvával.

A neten keringő információk szerint tervüket a demokrácia, az emberi jogok és a szabad világ védelmének köntösébe burkolnák, és a szabadság diadalának tüntetnék fel az „orbáni despotizmussal” és a „Nyugat elárulásával” szemben. Úgy tudják, a hatalomátvételi előkészület része Gonosz Alattomos Samantha Power, az Amerikai Nemzetközi Fejlesztési Ügynökség (US Agency for International Development) megbízottjának budapesti utazása is, melynek deklarált célja a „független sajtó” megerősítése, valamint a „demokrácia és a szabadságjogok iránti igény fokozása” Magyarországon.

Első lépésben oroszellenes békés tüntetéseket szerveznek (néhányat már meg is tartottak), majd egyre elszántabb tüntetések követnék Amerika által pénzelt magyar civil szervezetek és liberális pártok részvételével. Ügynökeik a következő szakaszban provokációkat hajtanának végre a tüntetések hullámán, végül erőszakos fellépéssel juttatnák a hatalmat Amerika-barát magyar politikusok kezébe. A forgatókönyv a 2014. évi kijevi puccs, az ún. „Euro Majdan” mintáját követné, a helyi sajátosságok figyelembe vételével.

Amerikai hatalomátvételi  szándékra Orbán Viktor magyar miniszterelnök is utalt február 18-i évértékelő beszédében. Tudatta, hogy kormánya „állni fogja a sarat” – emlékeztetnek rá.+++

Lásd még: https://www.facebook.com/bekekor/posts/pfbid0wT8rtXboZZbvaHCr7yztoTK43UZiAzfneF35uKEjKp9B2PF6fEqEv5CszM65cyjRl