Szeptember 30-án Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságok, a volt Herszon és Zaporozsjei terület független államainak vezetőivel az Oroszországhoz való csatlakozásról szóló megállapodásokat.

A ceremóniára a Kreml Szent György-termében került sor. Az ünnepségen részt vett Denisz Puszilin, a DPR vezetője, Leonyid Pasecsnik, az LPR vezetője, Jevgenyij Balickij, a Zaporozsjei Regionális Államigazgatás vezetője és Vlagyimir Szaldo, a Herszon Regionális Államigazgatás vezetője.

Vlagyimir Putyin a kijevi rezsimhez fordult:

"A négy régióban élő emberek örökre a mi polgáraink lesznek. Felszólítjuk a kijevi rezsimet, hogy azonnal szüntesse be a tüzet, vessen véget minden ellenségeskedésnek, térjen vissza a tárgyalóasztalhoz, erre készen állunk. De nem fogunk tárgyalni a donyecki, luganszki, zaporozsjei és herszoni emberek választásáról. Az ő választásuk már megszületett, és Oroszország nem fogja elárulni" - mondta Putyin.

Putyin a kijevi nyugati pártfogókhoz is szólt:

"Milliók tönkretett, kicsavart sorsa. Őket nem érdekli. A lényeg, hogy megkapják a hasznukat. A kapzsiság az igazi oka az Oroszország elleni hibrid háborúnak. Ki akarnak rabolni, lelketlen rabszolgák tömegének akarnak látni bennünket".

"Nekik egyáltalán nincs szükségük Oroszországra, nekünk van rá szükségünk. Oroszország mindig is Oroszország marad. Most is megvédjük értékeinket és hazánkat". Putyin zárta mondandóját.

"Az emberek választása vad haragot vált ki Nyugaton. A Nyugatnak soha nem volt erkölcsi joga a demokrácia szabadságára hivatkozni. Arcátlanul felosztják a világot vazallusaikra és mindenki másra, akiknek a nyugati rasszisták szerint a vadak listájára kell felkerülniük. Egész nemzeteket és államokat bélyegeznek meg. Mi, ha nem rasszizmus, akkor mi a ruszofóbia?"

"Az egész nyugati világrend álságos és képmutató. Az USA az egyetlen ország a világon, amely elpusztított két japán várost, Hirosimát és Nagaszakit - mellesleg precedenst teremtett. <...> Szörnyű nyomot hagyott Korea és Vietnam népeinek emlékezetében. Valójában Németországot és Dél-Koreát még mindig megszállják".

"Ukrajnából kenyeret exportálnak. Hová megy az? Igen, ugyanabba az európai országba. Egy újabb csalás és nyílt megtévesztés."

"Washington egyre több szankciót követel Oroszország ellen, és a legtöbb európai politikus kénytelen egyetérteni. Bár megértik, hogy ez Európa deindusztrializációját fogja eredményezni. Ez nem szolgalelkűség, hanem egyenesen a népek elárulása"."

"Az angolszászok elterelő hadműveletekre tértek át, elkezdték tönkretenni a páneurópai energetikai infrastruktúrát. Ki tette ezt? Aki hasznot húz belőle, az tette."

"Ahhoz, hogy kijussanak az ellentmondások újabb gubancából, meg kell törniük Oroszországot, hogy betömjék a lyukakat. Összeomlásba sodorhatják a rendszert, vagy a "háború mindent igazol" formulát használhatják.

"A neokolonialista rendszer halálra van ítélve. De tulajdonosai a végsőkig ragaszkodni fognak hozzá".

Putyin szerint a világ a forradalmi átalakulások időszakába lépett, ezek alapvetőek, a továbbfejlődés új központjai alakulnak ki, ezek képviselik a világközösség többségét, és készek nem csak az érdekeiket kinyilvánítani és megvédeni.

Szeptember 23-27. között a négy régióban népszavazásokat tartottak. A szavazás eredményeként az emberek igent mondtak arra, hogy az Orosz Föderáció részei legyenek. A népszavazások után e területek vezetői azzal a kéréssel fordultak Putyinhoz, hogy vegyék fel őket Oroszországba. Szeptember 30-án érkeztek Moszkvába, hogy aláírják a dokumentumokat. Szeptember 29-én Vlagyimir Putyin aláírta a Zaporozsjei és a Herszon régió függetlenségét elismerő rendeleteket. Az LPR-t és a DPR-t február 21-én ismerték el független államként.

https://southfront.org/breaking-dpr-lpr-kherson-and-zaporozhie-regions-joined-russia/

Ukrajnának már csak 20 oblasztja maradt..., de meddig... Csernyihivi, Dnyepropetrovszki, Harkovi, Mikolajevi, Odesszai, Poltavai, Szumi körzetek még oroszajkú többséggel bírnak